Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Handbal masculin Handbal masculin. Un nou egal dramatic in Liga Campionilor

Handbal masculin. Un nou egal dramatic in Liga Campionilor

VELUX Champions League – Grupa D: Dinamo – Besiktas Mogaz 26-26 (11-13)

Dinamo_vs_Bestas_18Handbaliștii de la Dinamo au înregistrat a doua remiză în Liga Campionilor, sezonul 2016-2017, la fel de dramatică precum cea obținută la Holstebro. Ca și în Danemarca, dinamoviștii au fost egalați dintr-o aruncare de la 7 metri primită de adversari în ultima secundă de joc. Dinamo rămâne pe poziția a doua în clasamentul Grupei și păstrează șanse de calificare în optimi.

Alb-roșiii nu au mai reușit evoluția din meciul cu Zaporojie. Primul gol a fost marcat abia în minutul 8, iar cu excepția unui avantaj fragil, 7-6 (min. 19), Dinamo a fost nevoită să alerge mereu după egalare. În minutul 22 a fost 7-10, după patru goluri reușite de Bekiștaș.

Banca tehnică dinamovistă a căutat cea mai bună soluție, mai ales în atac. Apărarea a funcționat destul de bine, chiar dacă de data aceasta portarii nu au mai avut procentajul obișnuit. Centrul Nemanja Pribak a fost omul numărul unu al turcilor la debutul de meci, dar ulterior, macedoneanul a fost anihilat printr-un marcaj om la om. Chiar și așa, tot a adunat șase goluri până la final. Pivotul Ozbahar și extrema Vrazalik au fost ceilalți jucători cheie ai echipei turce.

Dinamo_vs_Bestas_7

După pauză, Beșiktaș s-a distanțat la cinci goluri, 12-17 (min. 38), moment în care fabuloasa galerie dinamovistă și-a întețit susținerea. Jucătorii alb-roșii s-au reîncărcat și au reușit să egaleze, 18-18 (min. 45), prin două goluri marcate de Șania și câte unul de Savenco (spectaculos, cu spatele la poartă), Ragot, Câmpan și Allahkaram Esteki.

Dinamoviștii au încercat să păstreze ritmul rapid, dar au greșit pe semicercul advers, iar Beșiktaș s-a desprins din nou la două goluri, 19-21. A urmat un nou forcing dinamovist: 23-22 cu gol pe contraatac marcat de Sajad Esteki (min. 53).

A venit însă un nou moment de slăbiciune, taxat de echipa oaspete, iar scorul a ajuns 23-25, cu trei minute înainte de final. Besiktas a rămas în inferioritate, iar frații Esteki au fost oamenii finalului: Sajad a redus din handicap, Allahkaram a egalat (25-25) și a dat pasa pentru golul de 26-25 reușit de Câmpan. Tot Allahkaram a ieșit imprudent când mai erau trei secunde de joc la un adversar, a primit roșu direct și cartonaș albastru, iar oaspeții au primit, conform noului regulament aruncare de la 7 metri. A transformat Vrazalic, iar meciul s-a încheiat egal.

Dinamo a beneficiat și la acest meci de un public fantastic.

Dinamo_Besiktas_28

Eliodor Voica (antrenor Dinamo): ”A fost un meci extrem de disputat, chiar dacă nu am făcut o partidă excelentă. Am făcut unele greșeli în momente importante ale jocului. Chiar și așa am avut victoria în mână. Finalul de meci poate reprezenta o lecție pentru noi în ceea ce privește noile reguli impuse de IHF. Suporterii noștri au fost fantastici, le mulțumim că au fost și de data aceasta alături de noi”.

Marius Mocanu (pivot Dinamo): ”A fost un meci foarte disputat, foarte greu. Adversara s-a distanţat de câteva ori, dar ne bucurăm că am avut puterea să revenim de fiecare dată. Rezultatul este echitabil, având în vedere că adversarii au condus tot meciul. Vreau să le mulțumesc fanilor, au fost incredibili, nu am cuvinte să descriu ce am simțit”.

Dinamo: Irimuş, Grigoraş – portari; S. Esteki 4, Câmpan 4, A. Esteki 4, Asoltanei 3, Şania 2, Mironescu 2, Savenco 2, Ragot 2, Şandru 1, Mousavi 1, Mocanu 1, Bera, Vrankovic, Capotă. Antrenor: Eliodor Voica

Beșiktaș: Karatay, Ozmusul, Demir – portari; Vrazalic 8, Pribak 6, Nincevic 5, Radojkovic 3, Dacevic 2, Ersin 1, Done 1, Guney, Buljubasic, Holpert, Keser, Ozbahar. Antrenor: Mevlut Mufit Arin

Clasament Grupa D: 1. Nantes 5p, 2. Dinamo 4p, 3. Motor 3p, 4. Besiktas 3p, 5. Braga 2p, 6. Holstebro 1p.

La finele săptămânii viitoare, Dinamo va juca în deplasare la Braga. Până atunci, miercuri va disputa un meci extrem de important în campionat cu HC Dobrogea Sud, în deplasare.

CS Dinamo, 09 octombrie 2016

Program Competitional

25 septembrie - 01 octombrie 2023

Fotbal. Cupa României, marți 26 septembrie, ora 21:00: Dinamo 1948 - FCU Craiova. Arena națională

Fotbal. Liga 1 (etapa 11), vineri, 29 septembrie, ora 21:00: Oțelul Galați - Dinamo 1948

Baschet. Liga Națională (etapa 2), sâmbătă, 30 septembrie: CSM Galați - CS Dinamo Bucuresti

Fotbal. Liga 3 (etapa 6), vineri, 29 septembrie, ora 17:00: CS Dinamo - Aro Muscelul Câmpulung. Stadion Dinamo

Polo. Superliga (etapa 1), 30 septembrie, ora 11:00: Dinamo – Politehnica Cluj-Napoca. Bazinul Tolea Grințescu Dinamo

Rugby. Liga Națională (faza II, etapa 7), sâmbătă 30 septembrie, ora 12:15: Dinamo – SCM USV Timișoara

Volei masculin. Meci de prezentare, sâmbătă 30 septembrie, ora 18:00: Dinamo – Steaua. Sala Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 6), sâmbătă 30 septembrie, ora 13:00: SCM Politehnica Timișoara - Dinamo

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Vizitatori online

Avem 274 vizitatori online