Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Handbal masculin Handbal masculin. Victorie de orgoliu la finalul turului

Handbal masculin. Victorie de orgoliu la finalul turului

Liga Zimbrilor, etapa 13: Steaua – Dinamo 19-22 (9-11)

Steaua-DinamoHandbaliștii de la Dinamo au încheiat turul Ligii Zimbrilor cu un succes pe cât de frumos, pe atât de clar, obținut pe terenul rivalei bucureștene, Steaua. Campionii s-au impus cu 22-19, însă diferența de la final nu reflectă pe deplin superioritatea dinamoviștilor.

Steaua a condus doar la debut, cu 2-0, după care Dinamo a început să controleze jocul. Apărarea a funcționat bine, iar portarul Irimuș a prins o zi de excepție. ”Ață” a fost imbatabil la aruncările de la 7 metri, steliștii marcând o singură dată din șapte penalități. Irimuș a scos și alte mingi grele, dând încredere echipei. În acest meci, Dinamo a încasat cel mai mic număr de goluri din ultimele două sezoane ale Ligii Naționale.

În atac, Dinamo a mizat și de această dată pe linia de 9 metri, cu tripleta Ragot – Șandru – Vrankovic greu de oprit. La debut, între defensivă și atac, antrenorii Eliodor Voica și Sebastian Bota au operat o singură modificare: schimb între Mousavi (apărare) și Ragot (atac). Francezul a fost și principalul marcator la start, cu patru goluri în primele 20 de minute. L-a urmat Șandru, care a făcut bine și faza de apărare.

Dinamo s-a distanțat astfel pe tabelă, 3-6 (min. 13) și 4-9 (min. 9). La pauză, au fost numai două goluri avantaj, în condițiile în care și dinamoviștii au ratat două aruncări de la la 7 metri.

În repriza a doua, Dinamo s-a desprins din nou la 5 goluri și a gestionat foarte bine avantajul.

Campioana încheie turul pe locul doi, cu 32 de puncte, la un singur punct de liderul HC Dobrogea Sud.

Returul începe rapid, etapa a 14-a urmând a avea loc la finele săptămânii viitoare. Până atunci, Dinamo are două meciuri în Liga Campionilor, în deplasare la Zaporojie (26 noiembrie) și acasă cu Braga (1 decembrie).

Dinamo. Irimuș, Grigoraș – Ragot 5, Șandru 5, Vrankovic 5, S. Esteki 2, Mocanu 2, Capotă 1, Câmpan 1, Savenco 1, Asoltanei, Mironescu, Bera, Mousavi, A. Esteki, Șania.

CS Dinamo, 23 noiembrie 2016

Program Competitional

30 ianuarie - 5 februarie 2023

Handbal. Liga Națională (etapa 20, devans), 31 ianuarie, ora 18:00: CSM Oradea - Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 16), 3 februarie, ora 17:30: SCM Politehnica Timișoara – Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 15), 31 ianuarie, ora 18:00: Dinamo – CSM Constanța. Sala Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 16), 5 februarie, ora 15:00: Steaua – Dinamo. Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazul

Baschet. LNBM Mozzart (play-off, etapa 1), 4 februarie, ora 18:30: Dinamo – U BT Cluj-Napoca. Sala Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 16), 4 februarie, ora 17:30: Rapid – Dinamo

Polo. Superliga masculină (etapa 12), 3 februarie, ora 19:00: CSM Oradea - Dinamo. Superliga (etapa 11), 5 februarie, ora 14:00: CSU Oradea - Dinamo

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Vizitatori online

Avem 629 vizitatori online