Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Handbal masculin Handbal masculin. Victorie de senzatie, in ultima secunda. Dinamo, primul pas spre titlul national

Handbal masculin. Victorie de senzatie, in ultima secunda. Dinamo, primul pas spre titlul national

Superliga, finala (meciul 1): Dinamo – CSM București 24-23 (13-12)

Asos_cu_CSM_Buc.jpgHandbaliștii de la Dinamo au făcut primul pas spre un nou titlu de campioni. Jucătorii antrenați de Eliodor Voica și Sebastian Bota s-au impus de justețe în fața echipei CSM București, în primul joc al finalei Ligii Naționale. Golul victoriei a fost înscris de Alexandru Asoltanei, în ultima secundă de joc. Meciul 2 al finalei e programat luni, 5 iunie, la Sala Rapid.

Meciul dintre Dinamo și CSMB s-a disputat în fața unor tribune pline și a fost plin de suspans până în ultima secundă. Dinamo a condus aproape toată repriza întâi, cea mai mare diferență fiind 7-4 (min. 12). Oaspeții au reușit să revină și să preia conducerea, 11-12 (min. 29), dar campionii au marcat ultimele două goluri ale primei reprize: 13-12 la pauză. Dinamo a început în atac cu Allahkaram Esteki în centru și cu Șandru și Vrankovic pe post de interi. Karam Esteki a fost cel care și-a asumat la debut finalizarea de la distanță, dar golurile au venit de pe toate posturile.

Vranko_cu_CSM.jpg

În repriza a doua, armonica scorului a fost și mai interesantă. Oaspeții au condus de patru ori, cel mai mult cu două goluri, 15-17. Încurajați de o sală fantastică, dinamoviștii au revenit la conducere.

Finalul a fost incandescent. Dinamo a punctat pentru 23-22 (min. 58) prin Sajad Esteki – principalul marcator al campionilor cu șase goluri -, dar CSM a egalat în același minut prin Bernatonis.

Cu un minut înainte de final, la 23-23, Dinamo a ratat de pe extremă, iar CSMB a avut șansa unui atac de final. Oaspeții au lungit atacul, au cerut și time-out, dar au intrat în joc pasiv, iar pe ultimele secunde au aruncat la poartă. Irimuș a apărat (9 intervenții în total), iar cu șase secunde înainte de fluierul final banca tehnică dinamovistă a cerut time-out. La reluare, din trei pase mingea a ajuns la Asoltanei, infiltrat la semicerc și extrema dinamovistă a marcat cu o aruncare cu podeaua, în chiar ultima secundă. Victorie de senzație, salutată ca atare de o sală fierbinte.

Dinamo mai are nevoie de o singură victorie din cele două meciuri programate pentru a cuceri un nou titlu.

Eliodor Voica, antrenor Dinamo: ”Norocul face parte din joc, iar astăzi norocul a fost de partea noastră. Modul în care s-a desfășurat partida dovedește faptul că Dinamo și CSM București sunt cele mai valoroase echipe din campionat. Orice scenariu este posibil pentru meciul următor, care va avea loc pe 5 iunie”.

Dinamo: Irimuş, Grigoraş - portari; S. Esteki 6, Bera 4, A. Esteki 4, Mocanu 3, Vrankovic 3, Asoltanei 1, Mironescu 1, Savenco, Ragot, Şandru 1, Mousavi 1, Capotă, Câmpan, Şania.

CSM București: Blazevic, Iancu - portari; Saurina 7, Bernatonis 5, Milosevic 5, Negru 3, Georgievski 2, Aslanian 1, Stavrositu, Constantinescu, Novanc, Roşu, Rotaru, Mănescu, Stamate, Militaru.

CS Dinamo, 31 mai 2017

Program Competitional

Săptămâna 23-29 aprilie 2018 

Baschet. Liga Națională (etapa 31). 25 aprilie, ora 15:00: Dinamo - Politehnica Iași. Sala Dinamo. Liga Națională (etapa 32), 27 aprilie, ora 17:00: Timba Timișoara - Dinamo

Handbal. Liga Națională, play-off – sferturi de finală (meciul 3), 29 aprilie, ora 15:30: Dinamo – HDCS Constanța. Sala Dinamo. Scor general: 1-1. Se joacă în sistemul ”două victorii din trei meciuri”

Rugby. Superliga CEC Bank (etapa 12), 27 aprilie, ora 11:00: Timișoara Saracens - Dinamo

Box. Cupa României la juniori, 24-27 aprilie, Câmpulung Muscel (Argeș)

Judo. Campionatele Europene de seniori, 26-28 aprilie, Israel

Kaiac-canoe. Cupa României la seniori, 25-27 aprilie, Bascov

Sambo. Campionatele Naționale de seniori, 28-29 aprilie, București

Tir. Cupa Mondială, 20-30 aprilie, Changwon (Coreea de Sud)

ANUNTURI AGREMENT

În zilele de 30 aprilie și 1 mai 2018, programul activităților de agrement desfășurate în Bazinul olimpic Anatolie Grințescu se desfășoară fără modificări, după orarul obișnuit.

Agrement Fitness

NOU! Hidrokinetoterapie

Agrement Natație

Selectie inot

Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Fotbal

Căutare sportivi

Nume:
Disciplina sportivă:
Activitate:
Grupa de vârstă:

Vizitatori online

Avem 407 vizitatori online