Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Handbal masculin Handbal masculin. Victorie de senzatie, in ultima secunda. Dinamo, primul pas spre titlul national

Handbal masculin. Victorie de senzatie, in ultima secunda. Dinamo, primul pas spre titlul national

Superliga, finala (meciul 1): Dinamo – CSM București 24-23 (13-12)

Asos_cu_CSM_Buc.jpgHandbaliștii de la Dinamo au făcut primul pas spre un nou titlu de campioni. Jucătorii antrenați de Eliodor Voica și Sebastian Bota s-au impus de justețe în fața echipei CSM București, în primul joc al finalei Ligii Naționale. Golul victoriei a fost înscris de Alexandru Asoltanei, în ultima secundă de joc. Meciul 2 al finalei e programat luni, 5 iunie, la Sala Rapid.

Meciul dintre Dinamo și CSMB s-a disputat în fața unor tribune pline și a fost plin de suspans până în ultima secundă. Dinamo a condus aproape toată repriza întâi, cea mai mare diferență fiind 7-4 (min. 12). Oaspeții au reușit să revină și să preia conducerea, 11-12 (min. 29), dar campionii au marcat ultimele două goluri ale primei reprize: 13-12 la pauză. Dinamo a început în atac cu Allahkaram Esteki în centru și cu Șandru și Vrankovic pe post de interi. Karam Esteki a fost cel care și-a asumat la debut finalizarea de la distanță, dar golurile au venit de pe toate posturile.

Vranko_cu_CSM.jpg

În repriza a doua, armonica scorului a fost și mai interesantă. Oaspeții au condus de patru ori, cel mai mult cu două goluri, 15-17. Încurajați de o sală fantastică, dinamoviștii au revenit la conducere.

Finalul a fost incandescent. Dinamo a punctat pentru 23-22 (min. 58) prin Sajad Esteki – principalul marcator al campionilor cu șase goluri -, dar CSM a egalat în același minut prin Bernatonis.

Cu un minut înainte de final, la 23-23, Dinamo a ratat de pe extremă, iar CSMB a avut șansa unui atac de final. Oaspeții au lungit atacul, au cerut și time-out, dar au intrat în joc pasiv, iar pe ultimele secunde au aruncat la poartă. Irimuș a apărat (9 intervenții în total), iar cu șase secunde înainte de fluierul final banca tehnică dinamovistă a cerut time-out. La reluare, din trei pase mingea a ajuns la Asoltanei, infiltrat la semicerc și extrema dinamovistă a marcat cu o aruncare cu podeaua, în chiar ultima secundă. Victorie de senzație, salutată ca atare de o sală fierbinte.

Dinamo mai are nevoie de o singură victorie din cele două meciuri programate pentru a cuceri un nou titlu.

Eliodor Voica, antrenor Dinamo: ”Norocul face parte din joc, iar astăzi norocul a fost de partea noastră. Modul în care s-a desfășurat partida dovedește faptul că Dinamo și CSM București sunt cele mai valoroase echipe din campionat. Orice scenariu este posibil pentru meciul următor, care va avea loc pe 5 iunie”.

Dinamo: Irimuş, Grigoraş - portari; S. Esteki 6, Bera 4, A. Esteki 4, Mocanu 3, Vrankovic 3, Asoltanei 1, Mironescu 1, Savenco, Ragot, Şandru 1, Mousavi 1, Capotă, Câmpan, Şania.

CSM București: Blazevic, Iancu - portari; Saurina 7, Bernatonis 5, Milosevic 5, Negru 3, Georgievski 2, Aslanian 1, Stavrositu, Constantinescu, Novanc, Roşu, Rotaru, Mănescu, Stamate, Militaru.

CS Dinamo, 31 mai 2017

Program Competitional

Săptămâna 18-24 iunie 2018 

Atletism. Campionatele Balcanice de juniori I, 21-21 iunie, Turcia. Etapa a II-a a Campionatului Național de seniori, tineret și juniori, București

Canotaj. Cupa Mondială II, 22-24 iunie, Austria

Ciclism. Campionatele Naționale de șosea, 21-24 iunie, Agnita - Sibiu

Gimnastică. Cupa Petrom, 18-19 iunie, Izvorani

Înot. Campionatele Naționale de copii, 21-24 iunie, Brașov

Judo. Campionatele Naționale U13, Satu Mare, 21-23 iunie, Satu Mare

Scrimă. Campionatele Europene de seniori, 16-24 iunie, Novi Sad (Serbia)

ANUNTURI AGREMENT

Duminică, 24 iunie a.c., activitățile de agrement din Bazinul olimpic acoperit Anatolie Grințescu – Dinamo se vor desfășura în intervalul orar 13:00 – 20:00.

Agrement Fitness

NOU! Hidrokinetoterapie

Agrement Natație

Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Fotbal

Căutare sportivi

Nume:
Disciplina sportivă:
Activitate:
Grupa de vârstă:

Vizitatori online

Avem 286 vizitatori online