Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Handbal masculin Handbal masculin. Victorie de senzatie, in ultima secunda. Dinamo, primul pas spre titlul national

Handbal masculin. Victorie de senzatie, in ultima secunda. Dinamo, primul pas spre titlul national

Superliga, finala (meciul 1): Dinamo – CSM București 24-23 (13-12)

Asos_cu_CSM_Buc.jpgHandbaliștii de la Dinamo au făcut primul pas spre un nou titlu de campioni. Jucătorii antrenați de Eliodor Voica și Sebastian Bota s-au impus de justețe în fața echipei CSM București, în primul joc al finalei Ligii Naționale. Golul victoriei a fost înscris de Alexandru Asoltanei, în ultima secundă de joc. Meciul 2 al finalei e programat luni, 5 iunie, la Sala Rapid.

Meciul dintre Dinamo și CSMB s-a disputat în fața unor tribune pline și a fost plin de suspans până în ultima secundă. Dinamo a condus aproape toată repriza întâi, cea mai mare diferență fiind 7-4 (min. 12). Oaspeții au reușit să revină și să preia conducerea, 11-12 (min. 29), dar campionii au marcat ultimele două goluri ale primei reprize: 13-12 la pauză. Dinamo a început în atac cu Allahkaram Esteki în centru și cu Șandru și Vrankovic pe post de interi. Karam Esteki a fost cel care și-a asumat la debut finalizarea de la distanță, dar golurile au venit de pe toate posturile.

Vranko_cu_CSM.jpg

În repriza a doua, armonica scorului a fost și mai interesantă. Oaspeții au condus de patru ori, cel mai mult cu două goluri, 15-17. Încurajați de o sală fantastică, dinamoviștii au revenit la conducere.

Finalul a fost incandescent. Dinamo a punctat pentru 23-22 (min. 58) prin Sajad Esteki – principalul marcator al campionilor cu șase goluri -, dar CSM a egalat în același minut prin Bernatonis.

Cu un minut înainte de final, la 23-23, Dinamo a ratat de pe extremă, iar CSMB a avut șansa unui atac de final. Oaspeții au lungit atacul, au cerut și time-out, dar au intrat în joc pasiv, iar pe ultimele secunde au aruncat la poartă. Irimuș a apărat (9 intervenții în total), iar cu șase secunde înainte de fluierul final banca tehnică dinamovistă a cerut time-out. La reluare, din trei pase mingea a ajuns la Asoltanei, infiltrat la semicerc și extrema dinamovistă a marcat cu o aruncare cu podeaua, în chiar ultima secundă. Victorie de senzație, salutată ca atare de o sală fierbinte.

Dinamo mai are nevoie de o singură victorie din cele două meciuri programate pentru a cuceri un nou titlu.

Eliodor Voica, antrenor Dinamo: ”Norocul face parte din joc, iar astăzi norocul a fost de partea noastră. Modul în care s-a desfășurat partida dovedește faptul că Dinamo și CSM București sunt cele mai valoroase echipe din campionat. Orice scenariu este posibil pentru meciul următor, care va avea loc pe 5 iunie”.

Dinamo: Irimuş, Grigoraş - portari; S. Esteki 6, Bera 4, A. Esteki 4, Mocanu 3, Vrankovic 3, Asoltanei 1, Mironescu 1, Savenco, Ragot, Şandru 1, Mousavi 1, Capotă, Câmpan, Şania.

CSM București: Blazevic, Iancu - portari; Saurina 7, Bernatonis 5, Milosevic 5, Negru 3, Georgievski 2, Aslanian 1, Stavrositu, Constantinescu, Novanc, Roşu, Rotaru, Mănescu, Stamate, Militaru.

CS Dinamo, 31 mai 2017

Program Competitional

Săptămâna 18-25 februarie 2018 

Multisport. Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang, 9-25 februarie, Coreea de Sud

Handbal. Liga Națională (etapa 21), 23 februarie, ora 17:30: Dinamo – CSM București. Sala Dinamo

Polo. Superliga (etapa 13, devans), 24 februarie (ora 17:00) și 25 februarie (ora 9:30): Dinamo – Crișul Oradea. Bazin Tolea Grințescu – Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 22), 24 februarie, ora 17:00: Dinamo – VC Municipal Zalău. Sala Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 18), 26 februarie, ora 19:45: Dinamo - Știința Bacău. Sala Dinamo

Atletism. Campionatele Naționale de juniori, 24-25 februarie, București

Judo. Campionatele Naționale de juniori, 23-25 februarie, Arad

Karate. Cupa Okinawo, 25 februarie, Izvorani

Scrimă. Cupa Mondială sabie masculin Varșovia, 23-25 februarie, Polonia

Scrimă. Campionatele Naționale de tineret spadă, 21-25 februarie, Craiova

Schi-alpinism. Campionatele Europene, 22-25 februarie, Italia

Tir. Campionatele Europene de seniori aer comprimat – 10 metri și calificări Youth Olympic Games, 18-25 februarie, Gyor (Ungaria)

ANUNT AGREMENT

La finele acestei săptămâni, în zilele de 24 și 25 februarie, Bazinul olimpic acoperit Anatolie Grințescu - Dinamo va găzdui meciurile din Superliga de polo dintre Dinamo și Crișul Oradea. Din acest motiv, activitățile de agrement se vor desfășura după următorul program:

Sâmbătă, 24 februruarie: între orele 12:00 - 16:00

Duminică, 25 februarie: între orele 11:30 - 20:00

Agrement Fitness

NOU! Hidrokinetoterapie

Agrement Natație

Selectie inot

Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Fotbal

Căutare sportivi

Nume:
Disciplina sportivă:
Activitate:
Grupa de vârstă:

Vizitatori online

Avem 380 vizitatori online