Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Handbal masculin Handbal. Primul trofeu e alb-rosu: Dinamo a castigat Supercupa Romaniei

Handbal. Primul trofeu e alb-rosu: Dinamo a castigat Supercupa Romaniei

Dinamo – HC Dobrogea Sud Constanța 31-26 (16-17)

Supercupa_2018Handbaliștii de la Dinamo și-au trecut în cont primul trofeu al sezonului. Supercupa României, meciul care opune campioana și câștigătoarea Cupei României din sezonul anterior, a poposit pentru a doua oară în vitrina CS Dinamo, după ediția din urmă cu doi ani. În finala disputată la Sala Polivalentă din Capitală, alb-roșiii s-au impus sec, 31-26 cu Dobrogea Sud Constanța.

Dinamo a schimbat aproape jumătate de echipă față de sezonul trecut, iar la meciul de sâmbătă, 25 august, nu s-a putut baza pe doi jucători importanţi, Alireza Mousavi şi Saeid Heidaridad, însă acest lucru nu a împiedicat campioana să fie la la fel de competitivă. Jucătorii nou veniți, din toate compartimentele, au arătat că au calitate, iar Dinamo va continua să aibă un cuvânt de spus și în noul sezon.

Tunisianul Amine Bannour, interul dreapta dinamovist, a fost jucătorul începutului de meci. Cu golurile lui Bannour și intervențiile lui Makrem Missaoui, Dinamo s-a desprins la 10-6 (min. 16).

Au fost însă de ajuns câteva minute mai puțin inspirate în atac, precum și un joc mai bun al constănțenilor, care au mizat pe intervențiile portarului Mitreski și golurile înscrise de Vujovic și Malinovic, pentru ca tabela să se reechilibreze și chiar să incline spre HC Dobrogea Sud, care a încheiat în avantaj de un gol prima repriză.

Kamel Alouini, jucătorul meciului

În partea a doua, Constanța s-a desprins la trei goluri, ultima dată la 23-20 (min. 40), însă antrenorul Constantin Ștefan a mutat inspirat și a schimbat liniile ca la hochei. Au intrat Kuduz și Acaterinei pe posturile de inter, Negru pe extremă stânga și Szasz pe pivot, iar forțele proaspete au înclinat din nou balanța către Dinamo. Până la final, campionii au mai primit doar trei goluri, înscriind în schimb de 11 ori. 

Nicușor Negru a făcut recuperări în momente decisive, Acatrinei a reușit să suplinească retragerea pe bancă a lui Bannour, Kuduz a marcat și el goluri importante, iar coordnatorul Kamel Alouini a limpezit perfect faza de atac. Tunisianul din centrul a fost de altfel declarat jucătorul meciului. Excelentă și prestația lui Zulfic, un mare câștig pentru echipă, în timp ce Bannour a încheiat meciul din postura de cel mai prolific jucător (7 goluri).

Alouini_supercupa_2018

La final, Dinamo s-a impus cu 31-26, astfel că și-a luat revanșa pentru înfrângerea de acum un an. Mai mult, a trimis un semnal cât se poate de clar, că va fi o echipă greu de învins și în noul sezon. 

CS Dinamo Bucureşti - HC Dobrogea Sud Constanţa 31-26 (16-17) Dinamo: Missaoui, Grigoraș - portari, Bannour 7, Zulfic 6, Kuduz 3, Acatrinei 3, Szasz 3, Komogorov 2, Descat 2, Negru 2, Alouini 2, Savenco 1, Șandru, Dima, Gavriloaia. Antrenori: Constantin Ștefan și Sebastian Bota.

Pentru Constanța au marcat: Malinovic 6, Vujovic 4, Mocanu 4, Cutura 3, Crnoglavac 2, Kevic 2, Nikolic 2, Nistor 2, Chikovani 1.

Arbitri: B. Ștarc – R. Ștefan.

CS Dinamo, 26 august 2018

Program Competitional

Săptămâna 15-21 iulie 2019

Atletism. Campionatele Europene juniori U20, 18-21 iulie, Boras (Suedia)

Ciclism. Campionatul Național XCO, 18-21 iulie, Domenile – Herneacova, Timiș

Lupte. Campionatul Național seniori, 18-21 iulie, Reșița

Scrimă. Campionatul Mondial de seniori, 15-23 iulie, Budapesta (Ungaria)

ANUNTURI AGREMENT

• Începând cu data de 15 august a.c., Bazinul olimpic acoperit Anatolie Grințescu – Dinamo va fi închis pentru lucrări de mentenanță. În perioada cât acesta va fi indisponibil, activitatea de inițiere și agrement se va desfășura în bazinul descoperit, conform orarului ce va fi stabilit săptămânal. Programul va fi afișat atât pe site-ul www.csdinamo.ro, cât și la avizierul bazinului descoperit.

• Bazinul descoperit din incinta Complexului Sportiv Dinamo s-a redeschis pentru public începând cu data de 15 iunie a.c. Programul bazinului descoperit:

luni-vineri:

09:00 - 13:00 inițiere; 13:00 - 21:00 agrement

sâmbătă și duminică:

08:00 - 20:00 agrement

Ghid informare

Ghid_informare_DGA

Agrement Fitness

NOU! Hidrokinetoterapie

Agrement Natație

Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Fotbal

Căutare sportivi

Nume:
Disciplina sportivă:
Activitate:
Grupa de vârstă:

Vizitatori online

Avem 413 vizitatori online