Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Handbal masculin Handbal. Primul trofeu e alb-rosu: Dinamo a castigat Supercupa Romaniei

Handbal. Primul trofeu e alb-rosu: Dinamo a castigat Supercupa Romaniei

Dinamo – HC Dobrogea Sud Constanța 31-26 (16-17)

Supercupa_2018Handbaliștii de la Dinamo și-au trecut în cont primul trofeu al sezonului. Supercupa României, meciul care opune campioana și câștigătoarea Cupei României din sezonul anterior, a poposit pentru a doua oară în vitrina CS Dinamo, după ediția din urmă cu doi ani. În finala disputată la Sala Polivalentă din Capitală, alb-roșiii s-au impus sec, 31-26 cu Dobrogea Sud Constanța.

Dinamo a schimbat aproape jumătate de echipă față de sezonul trecut, iar la meciul de sâmbătă, 25 august, nu s-a putut baza pe doi jucători importanţi, Alireza Mousavi şi Saeid Heidaridad, însă acest lucru nu a împiedicat campioana să fie la la fel de competitivă. Jucătorii nou veniți, din toate compartimentele, au arătat că au calitate, iar Dinamo va continua să aibă un cuvânt de spus și în noul sezon.

Tunisianul Amine Bannour, interul dreapta dinamovist, a fost jucătorul începutului de meci. Cu golurile lui Bannour și intervențiile lui Makrem Missaoui, Dinamo s-a desprins la 10-6 (min. 16).

Au fost însă de ajuns câteva minute mai puțin inspirate în atac, precum și un joc mai bun al constănțenilor, care au mizat pe intervențiile portarului Mitreski și golurile înscrise de Vujovic și Malinovic, pentru ca tabela să se reechilibreze și chiar să incline spre HC Dobrogea Sud, care a încheiat în avantaj de un gol prima repriză.

Kamel Alouini, jucătorul meciului

În partea a doua, Constanța s-a desprins la trei goluri, ultima dată la 23-20 (min. 40), însă antrenorul Constantin Ștefan a mutat inspirat și a schimbat liniile ca la hochei. Au intrat Kuduz și Acaterinei pe posturile de inter, Negru pe extremă stânga și Szasz pe pivot, iar forțele proaspete au înclinat din nou balanța către Dinamo. Până la final, campionii au mai primit doar trei goluri, înscriind în schimb de 11 ori. 

Nicușor Negru a făcut recuperări în momente decisive, Acatrinei a reușit să suplinească retragerea pe bancă a lui Bannour, Kuduz a marcat și el goluri importante, iar coordnatorul Kamel Alouini a limpezit perfect faza de atac. Tunisianul din centrul a fost de altfel declarat jucătorul meciului. Excelentă și prestația lui Zulfic, un mare câștig pentru echipă, în timp ce Bannour a încheiat meciul din postura de cel mai prolific jucător (7 goluri).

Alouini_supercupa_2018

La final, Dinamo s-a impus cu 31-26, astfel că și-a luat revanșa pentru înfrângerea de acum un an. Mai mult, a trimis un semnal cât se poate de clar, că va fi o echipă greu de învins și în noul sezon. 

CS Dinamo Bucureşti - HC Dobrogea Sud Constanţa 31-26 (16-17) Dinamo: Missaoui, Grigoraș - portari, Bannour 7, Zulfic 6, Kuduz 3, Acatrinei 3, Szasz 3, Komogorov 2, Descat 2, Negru 2, Alouini 2, Savenco 1, Șandru, Dima, Gavriloaia. Antrenori: Constantin Ștefan și Sebastian Bota.

Pentru Constanța au marcat: Malinovic 6, Vujovic 4, Mocanu 4, Cutura 3, Crnoglavac 2, Kevic 2, Nikolic 2, Nistor 2, Chikovani 1.

Arbitri: B. Ștarc – R. Ștefan.

CS Dinamo, 26 august 2018

Program Competitional

Săptămâna 18-24 februarie

Handbal. Liga Campionilor, play-off optimi de finală, 23 februarie, ora 20: Sporting CP (Portugalia) – Dinamo

Polo. Superliga (etapa 13), 22-24 februarie: CSM Târgu Mureș - Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 17), 20 februarie, ora 17:00: Dinamo – Explorări Baia Mare. Divizia A1 (etapa 18), 23 februarie: SCMU Craiova – Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 15), 23 februarie: Dinamo – Belor Galați

Atletism. Campionatul Național de sală juniori 1, 22-23 februarie, București

Box. Campionatul Național de seniori, 18-24 februarie, Brezoi (Vâlcea)

Judo. Campionatul Național U18, 22-23 februarie, Craiova

Judo. ”Dusseldorf Grand Slam”, 22-24 februarie, Germania

Karate. Campionatul Național shito-ryu, 23 februarie, Izvorani

Lupte. ”Hungarian Grand Prix”, 23-24 februarie, Budapesta

Scrimă. Grand Prix Cairo, sabie masculin și feminin, 22-24 februarie, Egipt

Scrimă. Campionatele Europene de cadeți și juniori, 22 februarie – 3 martie, Italia

Tir. Cupa Mondială #1 – pușcă, 20-28 februarie, New Delhi (India) 

Acreditari CHL

Ghid informare

Ghid_informare_DGA

Agrement Fitness

NOU! Hidrokinetoterapie

Agrement Natație

Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Fotbal

Căutare sportivi

Nume:
Disciplina sportivă:
Activitate:
Grupa de vârstă:

Vizitatori online

Avem 409 vizitatori online