Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Handbal masculin Handbal. Titlul se decide luni, 30 mai, in meciul trei al finalei

Handbal. Titlul se decide luni, 30 mai, in meciul trei al finalei

Un articol de Florin Vasiliu (foto - Mihai Neacșu)

CSM București - Dinamo București 27-25 (13-11). Scor general: 1-1

Vranko_cu_CSM_finala_meci_2Dinamo nu a repetat evoluția bună din primul joc al finalei Ligii Naționale de handbal și a pierdut, putem spune surprinzător, în sala Rapid, chiar dacă aceasta a fost dominată de suporteri alb roșii. Miza partidei și-a pus amprenta pe evoluția câinilor, care au întâlnit un adversar motivat, dornic să atenueze din umilința din prima dispută.

Gazdele au jucat mult mai bine de data acesta și au pus probleme mari atacului dinamovist, care a găsit greu soluții de finalizare. Vrankovic, Şandru, Ragot, Diaw au dus lupte grele cu agresiva apărare adversă, dar de cele mai multe ori au greșit, preferând acțiunile individuale în dauna jocului combinativ, cursiv care le-a adus câștig de cauză în partidă precedentă. Lipsa de inspirație la finalizare chiar și de la aruncările de la 7 metri a contat enorm în economia jocului.

Putem spune că a fost un joc echilibrat, pe care Dinamo l-a pierdut din cauza propriilor erori și a faptului că nu s-a așteptat la o replică atât de puternică din partea unui adversar pe care practic l-a spulberat cu doar cinci zile în urmă.

CSM reușește astfel o frumoasă revanșă și împinge finala în meciul decisiv. Presiunea s-a mutat din nou pe umerii jucătorilor dinamoviști, care sunt nevoiți să se refocuseze pentru jocul care decide campioana, mai ales că acesta se va desfășura pe teren propriu. Mai mult ca sigur arena alb roșie va fi neîncăpătoare, fanii dinamoviști fiind zgândăriți și ei în propriul orgoliu de micuța galerie de la primărie. Se anunță un spectacol pe cinste, în care cele două combatante vor lupta cu toată abnegația pentru mult râvnitul trofeu.

Câinii sunt supărați și triști pentru acest pas greșit, dar sperăm că zilele următoare să facă uitat acest eșec și să strângă rândurile așa cum au făcut-o de nenumărate ori. Mizăm pe valoarea lor, dar și pe tăria de caracter. Este o șansă de a scrie o nouă pagină de istorie în analele handbalului dinamovist și suntem siguri că băieții noștri vor să o scrie cu litere de aur.

Iată și cum a evoluat scorul în acest joc deosebit de încrâncenat: 2-4 min 7; 6-8 min 15; 9-9 min 20; 9-11 min 25; 13-11 min 30; 16-14 min 35; 19-19 min 44; 23-22 min 50; 26-24 min 55; 27-25 min 60.

Marcatori: Vrankovic 6 goluri; Asoltanei 6 g; Zulfic 3 g (3/7 m) Câmpan 2 g; Savenco 2 g; Diaw 2 g; Şandru 2 g; Ragot 1 g; Mousavi 1 g.

Luni, 30 mai, la ora 18, în sala Dinamo are loc ultima confruntare. Până atunci băieții noștri au timp să-și analizeze evoluțiile din ambele partide și să tragă concluziile potrivite. Suporterii sunt pregătiți să-i susțină până la capăt și să creeze o atmosferă teribilă la meciul care poate aduce titlul în Ştefan cel Mare. Allez, Dinamo, allez!

CS Dinamo, 26 mai 2016

Program Competitional

25 septembrie - 01 octombrie 2023

Fotbal. Cupa României, marți 26 septembrie, ora 21:00: Dinamo 1948 - FCU Craiova. Arena națională

Fotbal. Liga 1 (etapa 11), vineri, 29 septembrie, ora 21:00: Oțelul Galați - Dinamo 1948

Baschet. Liga Națională (etapa 2), sâmbătă, 30 septembrie: CSM Galați - CS Dinamo Bucuresti

Fotbal. Liga 3 (etapa 6), vineri, 29 septembrie, ora 17:00: CS Dinamo - Aro Muscelul Câmpulung. Stadion Dinamo

Polo. Superliga (etapa 1), 30 septembrie, ora 11:00: Dinamo – Politehnica Cluj-Napoca. Bazinul Tolea Grințescu Dinamo

Rugby. Liga Națională (faza II, etapa 7), sâmbătă 30 septembrie, ora 11:00: Dinamo – SCM USV Timișoara

Volei masculin. Meci de prezentare, sâmbătă 30 septembrie, ora 18:00: Dinamo – Steaua. Sala Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 6), sâmbătă 30 septembrie, ora 13:00: SCM Politehnica Timișoara - Dinamo

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Vizitatori online

Avem 272 vizitatori online