Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Handbal masculin Handbal. Titlul se decide luni, 30 mai, in meciul trei al finalei

Handbal. Titlul se decide luni, 30 mai, in meciul trei al finalei

Un articol de Florin Vasiliu (foto - Mihai Neacșu)

CSM București - Dinamo București 27-25 (13-11). Scor general: 1-1

Vranko_cu_CSM_finala_meci_2Dinamo nu a repetat evoluția bună din primul joc al finalei Ligii Naționale de handbal și a pierdut, putem spune surprinzător, în sala Rapid, chiar dacă aceasta a fost dominată de suporteri alb roșii. Miza partidei și-a pus amprenta pe evoluția câinilor, care au întâlnit un adversar motivat, dornic să atenueze din umilința din prima dispută.

Gazdele au jucat mult mai bine de data acesta și au pus probleme mari atacului dinamovist, care a găsit greu soluții de finalizare. Vrankovic, Şandru, Ragot, Diaw au dus lupte grele cu agresiva apărare adversă, dar de cele mai multe ori au greșit, preferând acțiunile individuale în dauna jocului combinativ, cursiv care le-a adus câștig de cauză în partidă precedentă. Lipsa de inspirație la finalizare chiar și de la aruncările de la 7 metri a contat enorm în economia jocului.

Putem spune că a fost un joc echilibrat, pe care Dinamo l-a pierdut din cauza propriilor erori și a faptului că nu s-a așteptat la o replică atât de puternică din partea unui adversar pe care practic l-a spulberat cu doar cinci zile în urmă.

CSM reușește astfel o frumoasă revanșă și împinge finala în meciul decisiv. Presiunea s-a mutat din nou pe umerii jucătorilor dinamoviști, care sunt nevoiți să se refocuseze pentru jocul care decide campioana, mai ales că acesta se va desfășura pe teren propriu. Mai mult ca sigur arena alb roșie va fi neîncăpătoare, fanii dinamoviști fiind zgândăriți și ei în propriul orgoliu de micuța galerie de la primărie. Se anunță un spectacol pe cinste, în care cele două combatante vor lupta cu toată abnegația pentru mult râvnitul trofeu.

Câinii sunt supărați și triști pentru acest pas greșit, dar sperăm că zilele următoare să facă uitat acest eșec și să strângă rândurile așa cum au făcut-o de nenumărate ori. Mizăm pe valoarea lor, dar și pe tăria de caracter. Este o șansă de a scrie o nouă pagină de istorie în analele handbalului dinamovist și suntem siguri că băieții noștri vor să o scrie cu litere de aur.

Iată și cum a evoluat scorul în acest joc deosebit de încrâncenat: 2-4 min 7; 6-8 min 15; 9-9 min 20; 9-11 min 25; 13-11 min 30; 16-14 min 35; 19-19 min 44; 23-22 min 50; 26-24 min 55; 27-25 min 60.

Marcatori: Vrankovic 6 goluri; Asoltanei 6 g; Zulfic 3 g (3/7 m) Câmpan 2 g; Savenco 2 g; Diaw 2 g; Şandru 2 g; Ragot 1 g; Mousavi 1 g.

Luni, 30 mai, la ora 18, în sala Dinamo are loc ultima confruntare. Până atunci băieții noștri au timp să-și analizeze evoluțiile din ambele partide și să tragă concluziile potrivite. Suporterii sunt pregătiți să-i susțină până la capăt și să creeze o atmosferă teribilă la meciul care poate aduce titlul în Ştefan cel Mare. Allez, Dinamo, allez!

CS Dinamo, 26 mai 2016

Agrement Fitness

Program Competitional

Săptămâna 24-30 ianuarie 2022

Baschet. Liga Națională (etapa 18): 30 ianuarie, ora 18:00: CSM OHMA Timișoara – Dinamo

Polo. Superliga (etapa 10), 28 ianuarie (ora 11:00) și 29 ianuarie (ora 11:00): Dinamo – CSA Steaua. Bazin Tolea Grințescu - Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 14), 26 ianuarie, ora 18:00 (TVR3): CSA Steaua – Dinamo. Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazu

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 15), 31 ianuarie, ora 18:00 (TVR3): Dinamo – CSS CNE LAPI Dej SCM Zalău. Sala Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 14), 28 ianuarie, ora 18:00 (TVR3): CS Rapid București – Dinamo

Agrement Natație

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Sinteza DGA

Ghid informare

Ghid_informare_DGA

Vizitatori online

Avem 395 vizitatori online