Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Handbal masculin Handbal. Victorie mare la Lisabona! Calificarea se decide la București

Handbal. Victorie mare la Lisabona! Calificarea se decide la București

VELUX EHF Champions League, barajul pentru optimile de finală (tur): Sporting CP – Dinamo 25-26 (9-13)

HM_Kuduz_la_LisabonaHandbaliștii de la Dinamo au rămas neînvinși în actualul sezon al VELUX EHF Champions League și după meciul tur cu Sporting CP. Trupa antrenată de Constantin Ștefan și Sebastian Bota s-a impus de justețe în Portugalia, cu 26-25, la finele unui meci cu final pe muchie de cuțit. Returul e pe 1 martie în Sala Dinamo, la ora 17:30.

Formula de start: Vujic – coordonator, Bannour și Kuduz – interi, Gavriloaia și Asoltanei – extreme, Shebib – pivot, Heidarirad – portar. În apărare au intrat în blocul central Savenco și Mousavi.

Dinamo a avut un start solid la Lisabona, cu un Saeid Heidarirad excelent între buturi. Portarul iranian a avut un procent de 50% până în minutul 20, cu șapte mingi parate. Apărarea în totalitate a fost la înălțime, recuperând numeroase mingi.

Pe atac, debutul l-a găsit în mare formă pe Ante Kuduz, cu trei goluri în primele 12 minute. Kuduz avea să fie și principalul marcator al echipei la final.

De la 7-7, campioana României a apăsat pe accelerație și s-a desprins la patru goluri până la pauză (13-9). Decisiv a fost Kamel Alouini, care a venit de pe banca de rezerve cu trei goluri consecutive, lăsând-o fără replică pe Sporting.

HM_Nantes_la_Lisabona

În repriza a doua, lupta s-a strâns, Dinamo fiind nevoită să joace deseori în inferioritate. Chiar și așa, alb-roșiii au rămas în avantaj, grație unui efort colectiv: Asoltanei a făcut unul dintre cele mai bune meciuri în tricoul alb-roșu, Nantes a intrat în teren, jucând peste tot la linia de 9 metri, Shebib a scos aruncări decisive de la 7 metri și a făcut culoare pentru Kuduz.

Sporting nu a cedat însă și în minutul 56 a reușit să egaleze, 24-24, cel mai bun jucător al gazdelor fiind românul Valentin Ghionea. Shebib și Kuduz au pus din nou însă imediat două goluri avans pe tabelă, iar Nantes a avut șansa pe contraatac să ducă diferența la trei goluri, însă portarul Kudic a avut o intervenție spectaculoasă.

Într-un final extrem de tensionat, Dinamo a rămas cu un gol avans, plecând de la Lisabona cu un succes la care au contribuit toți jucătorii. Fiecare a avut momentul lui de grație în partidă, iar toate evoluțiile lor, însumate, au format acest puzzle victorios.

Ștefan Constantin: ”Calificarea nu este încă jucată. Mai este un meci, iar Sporting CP este o echipă care joacă bine meciurile din deplasare”.

HM_Dinamo_la_LIsabona_2020

Sporting – Dinamo 25-26 (9-13)

Sporting: Cudic, Skok - Araujo, Bingo 4, Carneiro 2, Carol Marzo 3, Frade 3, Gaspar, Ghionea 8, Mladenovic, Rocha, Ruesga, Tavares, Veitia Valdez 2, Vieira, Vujin 3

Dinamo: Heidarirad, Missaoui - Alouini 3, Asoltanei 6, Bannour, Gavriloaia 3, Hossu, Kuduz 7, Shebib 1, Mousavi, Nantes 3, Negru, Savenco, Vrankovic, Vujic 1, Zulfic 2

CS Dinamo, 23 februarie 2020

Agrement Fitness

Program Competitional

Săptămâna 17-23 ianuarie 2022

Baschet. Liga Națională de Baschet Masculin (etapa 17), 23 ianuarie, ora 19:00: Dinamo – CSO Voluntari. Sala Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 13), vineri 21 ianuarie, ora 18:00 (TVR 3): Dinamo – SCMU Craiova. Sala Dinamo

Volei feminin. Cupa României (sferturi de finală, retur), 19 ianuarie, ora 17:00: CSO Voluntari - Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 13), sâmbătă 22 ianuarie, ora 17:00: Dinamo – CSM Lugoj. Sala Dinamo

Polo. Superliga (etapa 9), 20-21 ianuarie: Sportul Studențesc – Dinamo. Bazin Floreasca

Scrimă. Campionatul Național de cadeți și juniori la sabie (masculin și feminin), 18-22 ianuarie, București

Tir. ISSF Grand Prix Osijek, 18-22 ianuarie, Croația

Agrement Natație

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Sinteza DGA

Ghid informare

Ghid_informare_DGA

Vizitatori online

Avem 424 vizitatori online