Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Handbal masculin Handbal. Victorie mare la Lisabona! Calificarea se decide la București

Handbal. Victorie mare la Lisabona! Calificarea se decide la București

VELUX EHF Champions League, barajul pentru optimile de finală (tur): Sporting CP – Dinamo 25-26 (9-13)

HM_Kuduz_la_LisabonaHandbaliștii de la Dinamo au rămas neînvinși în actualul sezon al VELUX EHF Champions League și după meciul tur cu Sporting CP. Trupa antrenată de Constantin Ștefan și Sebastian Bota s-a impus de justețe în Portugalia, cu 26-25, la finele unui meci cu final pe muchie de cuțit. Returul e pe 1 martie în Sala Dinamo, la ora 17:30.

Formula de start: Vujic – coordonator, Bannour și Kuduz – interi, Gavriloaia și Asoltanei – extreme, Shebib – pivot, Heidarirad – portar. În apărare au intrat în blocul central Savenco și Mousavi.

Dinamo a avut un start solid la Lisabona, cu un Saeid Heidarirad excelent între buturi. Portarul iranian a avut un procent de 50% până în minutul 20, cu șapte mingi parate. Apărarea în totalitate a fost la înălțime, recuperând numeroase mingi.

Pe atac, debutul l-a găsit în mare formă pe Ante Kuduz, cu trei goluri în primele 12 minute. Kuduz avea să fie și principalul marcator al echipei la final.

De la 7-7, campioana României a apăsat pe accelerație și s-a desprins la patru goluri până la pauză (13-9). Decisiv a fost Kamel Alouini, care a venit de pe banca de rezerve cu trei goluri consecutive, lăsând-o fără replică pe Sporting.

HM_Nantes_la_Lisabona

În repriza a doua, lupta s-a strâns, Dinamo fiind nevoită să joace deseori în inferioritate. Chiar și așa, alb-roșiii au rămas în avantaj, grație unui efort colectiv: Asoltanei a făcut unul dintre cele mai bune meciuri în tricoul alb-roșu, Nantes a intrat în teren, jucând peste tot la linia de 9 metri, Shebib a scos aruncări decisive de la 7 metri și a făcut culoare pentru Kuduz.

Sporting nu a cedat însă și în minutul 56 a reușit să egaleze, 24-24, cel mai bun jucător al gazdelor fiind românul Valentin Ghionea. Shebib și Kuduz au pus din nou însă imediat două goluri avans pe tabelă, iar Nantes a avut șansa pe contraatac să ducă diferența la trei goluri, însă portarul Kudic a avut o intervenție spectaculoasă.

Într-un final extrem de tensionat, Dinamo a rămas cu un gol avans, plecând de la Lisabona cu un succes la care au contribuit toți jucătorii. Fiecare a avut momentul lui de grație în partidă, iar toate evoluțiile lor, însumate, au format acest puzzle victorios.

Ștefan Constantin: ”Calificarea nu este încă jucată. Mai este un meci, iar Sporting CP este o echipă care joacă bine meciurile din deplasare”.

HM_Dinamo_la_LIsabona_2020

Sporting – Dinamo 25-26 (9-13)

Sporting: Cudic, Skok - Araujo, Bingo 4, Carneiro 2, Carol Marzo 3, Frade 3, Gaspar, Ghionea 8, Mladenovic, Rocha, Ruesga, Tavares, Veitia Valdez 2, Vieira, Vujin 3

Dinamo: Heidarirad, Missaoui - Alouini 3, Asoltanei 6, Bannour, Gavriloaia 3, Hossu, Kuduz 7, Shebib 1, Mousavi, Nantes 3, Negru, Savenco, Vrankovic, Vujic 1, Zulfic 2

CS Dinamo, 23 februarie 2020

Program Competitional

25 septembrie - 01 octombrie 2023

Fotbal. Cupa României, marți 26 septembrie, ora 21:00: Dinamo 1948 - FCU Craiova. Arena națională

Fotbal. Liga 1 (etapa 11), vineri, 29 septembrie, ora 21:00: Oțelul Galați - Dinamo 1948

Baschet. Liga Națională (etapa 2), sâmbătă, 30 septembrie: CSM Galați - CS Dinamo Bucuresti

Fotbal. Liga 3 (etapa 6), vineri, 29 septembrie, ora 17:00: CS Dinamo - Aro Muscelul Câmpulung. Stadion Dinamo

Polo. Superliga (etapa 1), 30 septembrie, ora 11:00: Dinamo – Politehnica Cluj-Napoca. Bazinul Tolea Grințescu Dinamo

Rugby. Liga Națională (faza II, etapa 7), sâmbătă 30 septembrie, ora 11:00: Dinamo – SCM USV Timișoara

Volei masculin. Meci de prezentare, sâmbătă 30 septembrie, ora 18:00: Dinamo – Steaua. Sala Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 6), sâmbătă 30 septembrie, ora 13:00: SCM Politehnica Timișoara - Dinamo

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Vizitatori online

Avem 245 vizitatori online