Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Polo Polo. Semifinale. Replica buna in bazinul campioanei

Polo. Semifinale. Replica buna in bazinul campioanei

CSM Digi Oradea – Dinamo 10-6 (3-2, 3-1, 1-2, 3-1) și 12-10 (2-1, 2-2, 3-5, 5-2)

a_georgescuPoloiștii de la Dinamo au pierdut ambele meciuri disputate la Oradea, în semifinala cu CSM Digi Oradea, dar au dat o replică foarte bună campioanei din ultimii ani. În ambele partide, gazdele s-au desprins doar pe final. Cu o echipă formată numai din jucători români, Dinamo a condus în partida de vineri cu 9-7, înainte cu șase minute de sirena de final.


Foto: Mihai Neacșu


În meciul de joi, Dinamo a început bine și a condus cu 1-0 și 2-1 (goluri marcate de Prioteasa), dar campioana a revenit, preluând conducerea (5-2). La pauza mare a fost 6-3 pentru gazde, Szilard Demeter înscriind cel de-al treilea gol pentru Dinamo. Repriza a treia au câștigat-o jucătorii alb-roșii (parțial de 2-1), golurile fiind marcate de Demeter și Alex Matei: 7-5 după trei reprize. La acest scor, Dinamo a avut trei superiorități, dar nu a putut să concretizeze. Dacă ar fi marcat, poate altfel ar fi arătat finalul. În ultima repriză, orădenii au înscris de trei ori, față de o singură reușită a dinamoviștilor (prin Enescu).

Meciul al doilea a avut și mai mult suspans. A fost 3-3, apoi 6-3 pentru gazde. Dinamo a revenit însă fantastic: 6-6. Apoi a preluat conducerea, 9-7, cu șase minute înainte de final. Dinamo a surprins cu un joc variat, centrul Szilard Demeter ieșind în inter, de unde a marcat de două ori cu șuturi foarte puternice. În centru, tânărul Constantin Marian (19 de ani) a avut un joc eficient, el obținând trei penaltyuri. Efortul depus i-a costat însă pe tinerii jucători dinamoviști. Oradea a înscris cinci goluri consecutiv și a tranșat soarta meciului în favoarea sa.

Dinamo nu a putut conta la acest meci pe golgeterul echipei, Tudor Fulea, convocat la naționala de juniori, iar Alex Matei a ieșit din bazin înainte de final, suspect de fractură de piramidă nazală, după o lovitură neintenționată a unui adversar.

CSM Oradea conduce cu 2-0 în semifinala cu Dinamo (prima echipă care acumulează trei victorii se califică în finală). Meciurile cu numerele 3 și 4 sunt programate săptămâna viitoare, miercuri și joi, la București. În cazul în care orădenii se vor impune însă și miercuri, atunci jocul de joi nu va mai avea loc.

Dinamo: Marius Țic, Berttini Nenciu – portari; Adrian Enescu, Vlad Dragomirescu, Andrei Prioteasa, Alexandru Matei, Szilard Demeter, Alexandru Sfârle, Marian Constantin, Andrei Georgescu, Ionuț Vrânceanu, Alexandru Simion. Antrenori: George Georgescu și Alexandru Matei

Marcatori meciul 1: Prioteasa 2, Demeter 2, Alex Matei 1, Enescu 1

Marcatori meciul 2: Demeter 3, Prioteasa 2, Al. Simion 2, A. Georgescu 2, Alex Matei 1.

CS Dinamo, 30 aprilie 2016

Program Competitional

08-14 august 2022

HANDBAL. Meci de prezentare, 10 august, ora 18:00: Dinamo – Potaissa Turda. Sala Dinamo

RUGBY. Liga Națională, play-off (1-4), 13 august, ora 11:00: CS SCM USAMVB Timișoara - Dinamo

CANOTAJ. Campionatul European, 11-14 august, Munchen (Germania)

INOT. Campionatul European, 11-17 august, Roma (Italia)

GIMNASTICĂ. Campionatul European, 11-14 august, Germania

JUDO. Campionatul Mondial de juniori, 10-14 august, Eduador

ANUNT

• În perioada 13-31 august, bazinul olimpic acoperit Anatolie Grințescu Dinamo se va închide pentru lucrări de igienizare. În această perioadă, activitatea sportivă, de inițiere și de agrement se va desfășura în bazinul în aer liber din Complexul Sportiv Dinamo.

Agrement Tenis de Masa

Agrement Natație

Agrement Fitness

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Vizitatori online

Avem 434 vizitatori online