Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Rugby Rugby. Cupa Romaniei. Invinsi, dar felicitati pentru atitudine

Rugby. Cupa Romaniei. Invinsi, dar felicitati pentru atitudine

Dinamo – Steaua 13-22 (10-0)

din-steaua_cupa_romanieiRugbiștii de la Dinamo au cedat duminică pe teren propriu, în etapa a 2-a a Cupei României, în fața rivalei bucureștene, Steaua. Dinamo a avut o primă repriză foarte bună, în care a dominat clar pe înaintare, efortul grămezii fiind răsplătit cu un eseu de penalizare, transformat de Tudorel Bratu. Mijlocașul la grămadă, revenit în echipă după convocarea la echipa națională, a mai concretizat o lovitură de pedeapsă în prima repriză: 10-0 la pauză.

Și apărarea a funcționat bine în primele 40 de minute, cele mai periculoase atacuri steliste fiind blocate. Paula Kata (căpitanul echipei), folosit și de această dată pe post de centru, și fundașul Simote Liueli au reușit intercepții extrem de prețioase, pe atacuri de eseu ale oaspeților, întorcând jocul în terenul advers.

Pe finalul primei reprize, Valentin Ivan (CS Dinamo) a fost eliminat temporar, pentru 10 minute, astfel că echipa antrenată de Ștefan Demci și Cristi Hîldan a început repriza secundă în inferioritate. Trupa Buldogilor s-a mobilizat bine, a reușit să reziste atacurilor în valuri ale steliștilor și, așa cum se întâmplă de cele mai multe ori, Dinamo a avut un moment de relaxare imediat după ce echipa a revenit în formulă completă. În numai trei minute (între min. 54 și 57), Steaua a marcat două eseuri cu acțiuni pe linia de treisferturi: 10-12.

În plină dominare stelistă, aripa Fili Lomani a găsit o breșă în linia adversă, a sprintat spre butul advers și a fost blocat în 22-ul stelist. Oaspeții au greșit însă în grămada spontană și Dinamo a beneficiat de o lovitură de pedeapsă concretizată de Bratu: 13-12. Steaua a punctat apoi prin același procedeu, 13-15, pentru ca oaspeții să închidă tabela 10 minute mai târziu printr-o acțiune a pachetului de înaintare (mol).

În ultimele zece minute, Dinamo a jucat numai în 22-ul advers și, chiar dacă a beneficiat de câteva lovituri de pedeapsă, a preferat să forțeze marcarea eseului, jucând fie cu mingi în tușă, fie cerând formarea grămezilor ordonate. Tabela nu s-a mai schimbat însă.

Ștefan Demci (antrenor Dinamo): "Nu am putut gestiona așa cum am fi dorit avantajul din prima repriză. Au intervenit și unele momente de indisciplină, am luat și cartonaș galben, am jucat în 14, șuturile în margine nu au ieșit afară, așa cum trebuia, și atunci, pe un fond fizic, am căzut. Nu este o supărare, nu este o tragedie, echipa aceasta crește frumos, are potențial, sunt jucători tineri care s-au integrat și mai mult ca sigur va avea altă față în toamnă. Nu sunt supărat, chiar i-am felicitat pe băieți pentru că au dat dovadă de atitudine, iar acest lucru este un plus pentru moralul nostru".

Dinamo: 1. Bogdan Neacșu, 2. Mihai Adăscăliței, 3. Victor Leon, 4. Andrei Badea, 5. Doru Dragoș, 6. Laurențiu Melinte, 7. Siaosi Kata, 8. Holoia Feofaaki, 9. Tudorel Bratu, 10. Laurențiu Ivan, 11. Fili Lomani, 12. Mihai Merca, 13. Paola Kata, 14. George Iacob, 15. Simote Liueli.

Rezerve: 16. Cătălin Beca, 17. Cosmin Manole, 23. Costin Neacșu, 18. Aholahi Aisake, 19. Holoia Feofaaki, 22. Cristian Onofrei, 19. Marius Lăcătușu, 20. Cătălin Neacșu, 21. Ion Cavcaliuc.

În etapa a treia, Dinamo va juca în deplasare la Universitatea Cluj (2 aprilie).

CS Dinamo, 27 martie 2016

Program Competitional

27 noiembrie - 3 decembrie 2023

Handbal. EHF European League (etapa 5), 28 noiembrie, ora 19:45: HC Izvidac (Bosnia Herțegovina) - Dinamo. DigiSport, Prima Sport

Volei masculin. Challenge Cup (16-imi, manșa retur), 29 noiembrie, ora 19:00: Olanda - Numidia VC Limax Linne (Olanda)

Handbal. Liga Națională (etapa 13), 1 decembrie, ora 17:30: CSM București – Dinamo. Se dispută în sala Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 9), 2 decembrie, ora 14:00: Dinamo – FC Argeș. Sala Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 8), 2 decembrie, ora 17:00: Dinamo – Unirea Dej. Sala Dinamo

Baschet. LNB Getica 95 (etapa 11), 2 decembrie, ora 20:00: Dinamo – Municipal Galați. Sala Dinamo

Fotbal. Liga 3, seria 4 (etapa 15), 1 decembrie, ora 14:00: Aro Muscelul Câmpulung - Dinamo

Polo. Superliga (etapa 7), 2 decembrie, ora 20:00: Dinamo – Rapid. Bazin Anatolie Grințescu Dinamo

Box. Campionatul Național de tineret, 28 noiembrie – 2 decembrie, Bacău

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

Sâmbătă 04.11 si duminică 05.11, programul de agrement înot va fi următorul:

Sâmbătă: 14:00-18.30

Duminică: 11.00-19.00

Programul grupelor de inițiere înot rămane neschimbat.

Va mulțumim pentru înțelegere.

CS Dinamo

Vizitatori online

Avem 189 vizitatori online