Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Rugby Rugby. Cupa Romaniei. Invinsi, dar felicitati pentru atitudine

Rugby. Cupa Romaniei. Invinsi, dar felicitati pentru atitudine

Dinamo – Steaua 13-22 (10-0)

din-steaua_cupa_romanieiRugbiștii de la Dinamo au cedat duminică pe teren propriu, în etapa a 2-a a Cupei României, în fața rivalei bucureștene, Steaua. Dinamo a avut o primă repriză foarte bună, în care a dominat clar pe înaintare, efortul grămezii fiind răsplătit cu un eseu de penalizare, transformat de Tudorel Bratu. Mijlocașul la grămadă, revenit în echipă după convocarea la echipa națională, a mai concretizat o lovitură de pedeapsă în prima repriză: 10-0 la pauză.

Și apărarea a funcționat bine în primele 40 de minute, cele mai periculoase atacuri steliste fiind blocate. Paula Kata (căpitanul echipei), folosit și de această dată pe post de centru, și fundașul Simote Liueli au reușit intercepții extrem de prețioase, pe atacuri de eseu ale oaspeților, întorcând jocul în terenul advers.

Pe finalul primei reprize, Valentin Ivan (CS Dinamo) a fost eliminat temporar, pentru 10 minute, astfel că echipa antrenată de Ștefan Demci și Cristi Hîldan a început repriza secundă în inferioritate. Trupa Buldogilor s-a mobilizat bine, a reușit să reziste atacurilor în valuri ale steliștilor și, așa cum se întâmplă de cele mai multe ori, Dinamo a avut un moment de relaxare imediat după ce echipa a revenit în formulă completă. În numai trei minute (între min. 54 și 57), Steaua a marcat două eseuri cu acțiuni pe linia de treisferturi: 10-12.

În plină dominare stelistă, aripa Fili Lomani a găsit o breșă în linia adversă, a sprintat spre butul advers și a fost blocat în 22-ul stelist. Oaspeții au greșit însă în grămada spontană și Dinamo a beneficiat de o lovitură de pedeapsă concretizată de Bratu: 13-12. Steaua a punctat apoi prin același procedeu, 13-15, pentru ca oaspeții să închidă tabela 10 minute mai târziu printr-o acțiune a pachetului de înaintare (mol).

În ultimele zece minute, Dinamo a jucat numai în 22-ul advers și, chiar dacă a beneficiat de câteva lovituri de pedeapsă, a preferat să forțeze marcarea eseului, jucând fie cu mingi în tușă, fie cerând formarea grămezilor ordonate. Tabela nu s-a mai schimbat însă.

Ștefan Demci (antrenor Dinamo): "Nu am putut gestiona așa cum am fi dorit avantajul din prima repriză. Au intervenit și unele momente de indisciplină, am luat și cartonaș galben, am jucat în 14, șuturile în margine nu au ieșit afară, așa cum trebuia, și atunci, pe un fond fizic, am căzut. Nu este o supărare, nu este o tragedie, echipa aceasta crește frumos, are potențial, sunt jucători tineri care s-au integrat și mai mult ca sigur va avea altă față în toamnă. Nu sunt supărat, chiar i-am felicitat pe băieți pentru că au dat dovadă de atitudine, iar acest lucru este un plus pentru moralul nostru".

Dinamo: 1. Bogdan Neacșu, 2. Mihai Adăscăliței, 3. Victor Leon, 4. Andrei Badea, 5. Doru Dragoș, 6. Laurențiu Melinte, 7. Siaosi Kata, 8. Holoia Feofaaki, 9. Tudorel Bratu, 10. Laurențiu Ivan, 11. Fili Lomani, 12. Mihai Merca, 13. Paola Kata, 14. George Iacob, 15. Simote Liueli.

Rezerve: 16. Cătălin Beca, 17. Cosmin Manole, 23. Costin Neacșu, 18. Aholahi Aisake, 19. Holoia Feofaaki, 22. Cristian Onofrei, 19. Marius Lăcătușu, 20. Cătălin Neacșu, 21. Ion Cavcaliuc.

În etapa a treia, Dinamo va juca în deplasare la Universitatea Cluj (2 aprilie).

CS Dinamo, 27 martie 2016

Program Competitional

27 martie - 2 aprilie 2023

Handbal. Machineseeker EHF Champions League, play-off (retur), 29 martie, ora 19:45: THW Kiel – Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 23), 1 aprilie, ora 17:30: Dinamo – CSM Vaslui. Sala Dinamo

Baschet. LNBM Mozzart, Top 10 (etapa 7), 29 martie, ora 20:00: Dinamo - FC Argeș Pitești. Sala Dinamo

Baschet. LNBM Mozzart, Top 10 (etapa 8), 1 aprilie: BC CSU Sibiu - CS Dinamo

Polo. Superliga masculină Suzuki (turneul 3), 31 martie - 2 aprilie, Bazinul Ghencea

Rugby. Liga Națională 2023 (etapa 1), 1 aprilie, ora 11:00: SCM Timișoara - Dinamo

Volei feminin. Divizia A1, sferturi de finală play-off (meci 2), 29 martie, ora 15:00: Dinamo – Rapid București. Sala Dinamo. În cazul în care Dinamo câștigă, va fi al treilea meci, pe 1 aprilie, la Rapid

Judo. Antalya Grand Slam, 31 martie – 2 aprilie, Turcia

Judo. Campionatul Național U16 și U14, 31 martie – 2 aprilie, Sibiu

Lupte. Cupa României U15, 29 martie – 2 aprilie, Piatra Neamț

Scrimă. Campionatul Național la sabie, 27-31 martie, București

Scrimă. Campionatul Mondial de juniori și cadeți, 1-9 aprilie, Plovdiv (Bulgaria)

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

SALA FITNESS

În data de 23.03.2023, activitatea sportivă în sala de fitness a clubului se suspendă în intervalul 07:00-12:00 pentru măsuri de igienizare.

 

Agrement înot/ Program weekend 25-26 martie

Urmare a activității echipelor de performanță ale CS Dinamo, programul de agrement în bazinul olimpic acoperit Anatolie Grințescu, în zilele de 25 și 26 martie, va fi următorul:

 Sâmbătă: 14:00-16:30

Duminică: 13:00-19:00


Vizitatori online

Avem 192 vizitatori online