Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Rugby Rugby. Cupa Romaniei. Invinsi la ultima faza a meciului

Rugby. Cupa Romaniei. Invinsi la ultima faza a meciului

Etapa 7: Dinamo Bucuresti – Știința Baia Mare 22-27 (9-10)

din-_baia_mare_2Rugbiștii de la Dinamo au încheiat prima fază a Cupei României 2016 cu un meci spectaculos, disputat pe teren propriu cu Știința Baia Mare. Buldogii antrenați de Ștefan Demci și Cristi Hîldan au jucat cu multă ambiție și au fost foarte aproape să dea lovitura în fața unei dintre forțele rugbyului românesc. Dinamo a condus de mai multe ori, ultima oară cu 22-20, dar a pierdut la ultima fază, când oaspeții au marcat un eseu (transformat).


Fotografii: Mihai Neacșu


Dinamo a început bine. S-a apărat perfect și a "dat la bețe" orice oportunitate avută. Astfel, la jumătatea reprizei, Buldogii conduceau cu 9-0, prin trei lovituri de pedeapsă concretizate: una de Tudorel Bratu și două de Simote Liueli (prima de la 52 de metri, a doua de la 48 metri!). Bratu și Liueli au fost doi dintre remarcații echipei Dinamo în acest meci.

Până la pauză, oaspeții au revenit pe tabelă, printr-un eseu marcat cu un mol de margine, transformat de Samoa Luke, același fundaș al Zimbrilor punctând și dintr-o lovitură de pedeapsă.

din-baia_mare_1

În repriza a doua, Dinamo a avut momente excelente de joc. Fili Lomani a marcat un eseu superb, profitând de un moment de uluială în apărararea adversă. A transformat Simote Liueli, jucător care a mai pus trei puncte pe tabelă, dintr-o lovitură de pedeapsă, astfel că la jumătatea reprizei, Dinamo conducea cu 19-10.

Între timp a început ploaia, iar calitatea jocului a avut de suferit. Mai puternici, oaspeții au întors scorul cu un eseu (transformat) și o lovitură de pedeapsă, dar Dinamo a revenit prin același procedeu, reușit de Tudorel Bratu: 22-20.

Toată lumea aștepta fluierul de final, însă jocul a continuat, iar băimărenii au mai avut șansa unui atac, pe care l-au dus până la finalizare: eseu (tranformat). Scor final: 22-27. Dinamo a câștigat un punct bonus defensiv și și-a asigurat locul 4 în clasament.

În sferturile de finală, Dinamo va întâlni pe teren propriu formația Unversitatea Cluj-Napoca.

Au marcat: Fili Lomani – eseu, Simote Liueli – 3 lovituri de peseapsă și 1 transformare, Tudorel Bratu – 2 lovituri de pedeapsă (pentru Dinamo), respectiv Pristaviță – eseu, Luke Samoa – eseu, 2 lovituri de pedeapsă, 3 transformări, Maravunawasawasa – eseu (Baia Mare).

din_-_baia_mare_3

CS Dinamo, 29 aprilie 2016

Program Competitional

16-22 mai 2022

Handbal. Liga Națională (etapa 26), 18 mai: CSU din Suceava – Dinamo

Polo. Superliga masculină (finala mică), 20 mai (meciul 3) și 21 mai (meciul 4 / dacă mai este cazul): Rapid București – Dinamo. Dinamo conduce cu 2-0 la general

Polo feminin. Cupa României – senioare, 20-22 mai, Focșani

Rugby. Liga Națională (etapa 5), 21 mai: Rugby Club Bârlad – Dinamo

Volei feminin. Campionatul Național de junioare I, turneul final, 16-20 mai, Timișoara

Box. Campionatul European de seniori, 21-31 mai, Erevan (Armenia)

Box. Cupa României la tineret, 17-22 mai, Târgu Jiu

Gimnastică. Cupa Andreea Răducan, 19-22 mai, Bârlad

Agrement Tenis de Masa

Agrement Natație

Agrement Fitness

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Vizitatori online

Avem 231 vizitatori online