Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Rugby Rugby. Dinamo, in semifinalele Cupei Romaniei

Rugby. Dinamo, in semifinalele Cupei Romaniei

Dinamo – Universitatea Cluj 28-17 (14-3)

merca_cu_U_CjRugbiștii de la Dinamo s-au calificat în semifinalele Cupei României după ce s-au impus sâmbătă, pe teren propriu, în sfertul de finală cu Universitatea Cluj. Buldogii și-au pus în valoare superioritatea, atât în pachetul de înaintare, cât și la nivelul liniei de treisferturi, marcând patru eseuri (câte două pentru fiecare compartiment). Alb-roșiii au declarat la final că au jucat pentru Patrick Ekeng, fotbalistul decedat vineri noapte.

Dinamoviștii antrenați de Ștefan Demci și Cristi Hîldan au început în forță și în minutul trei conduceau deja cu 7-0, printr-un eseu marcat de Merca, după o tușă câștigată pe repunere adversă aproape de linia de 22 a clujenilor. Eseul a fost convertit de Tudorel Bratu. Clujenii au pus pe tabelă primele puncte la prima lovitură de pedeapsă din poziție favorabilă (Melniciuc), dar Dinamo și-a pus în valoare forța pachetului de înaintare și a mai marcar un eseu până la pauză, prin Holoia Feoffaki (transformat de Bratu): 14-3.

Repriza secundă a început ca și prima, cu eseu dinamovist, marcat tot pe forța grămezii, de talonerul Cătălin Beca (din nou a transformat Bratu): 21-3. Clujenii au avut o tresărire, eseu marcat de Csaba Gal, într-un moment în care Dinamo avea un jucător mai puțin pe teren (galben pentru Feoffaki), transformat de Melniciuc, dar Fili Lomani a marcat un eseu după un sprint de aproape 70 de metri, stabilind practic câștigătoarea (a transformat Bratu). Clujenii au mai reușit un eseu pe final, prin Cebotari (convertit de Melniciuc).

Pe final, Mohamed Belguidon (Cluj) a primit cartonaș roșu în urma unui schimb de replici cu unul dintre arbitrii asistenți. Dinamo nu a avut însă avantaj de un jucător pe teren, pentru că Adăscăliței a fost penalizat cu un catonaș galben.

"Obiectiv îndeplinit!", a punctat la final managerul Ștefan Demci. În semifinale, Dinamo va juca în deplasare la Baia Mare.

Meciul de sâmbătă a marcat debutul, în tricoul alb-roșu, al lui Samuel Cira, care a jucat în ultimele minute în linia a II-a.

Foto: Mihai Neacșu

CS Dinamo, 07 mai 2016

Program Competitional

25 septembrie - 01 octombrie 2023

Fotbal. Cupa României, marți 26 septembrie, ora 21:00: Dinamo 1948 - FCU Craiova. Arena națională

Fotbal. Liga 1 (etapa 11), vineri, 29 septembrie, ora 21:00: Oțelul Galați - Dinamo 1948

Baschet. Liga Națională (etapa 2), sâmbătă, 30 septembrie: CSM Galați - CS Dinamo Bucuresti

Fotbal. Liga 3 (etapa 6), vineri, 29 septembrie, ora 17:00: CS Dinamo - Aro Muscelul Câmpulung. Stadion Dinamo

Polo. Superliga (etapa 1), 30 septembrie, ora 11:00: Dinamo – Politehnica Cluj-Napoca. Bazinul Tolea Grințescu Dinamo

Rugby. Liga Națională (faza II, etapa 7), sâmbătă 30 septembrie, ora 12:15: Dinamo – SCM USV Timișoara

Volei masculin. Meci de prezentare, sâmbătă 30 septembrie, ora 18:00: Dinamo – Steaua. Sala Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 6), sâmbătă 30 septembrie, ora 13:00: SCM Politehnica Timișoara - Dinamo

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Vizitatori online

Avem 303 vizitatori online