Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Rugby Rugby. Dinamo, victorie importantă în play-out: 26-25 cu U Cluj

Rugby. Dinamo, victorie importantă în play-out: 26-25 cu U Cluj

Un articol de Alexandru Enciu (foto - Mihai Neacșu)

RRR__12.jpgRugbyștii de la Dinamo au obținut sâmbătă o victorie extrem de importantă, care le asigură în proporție covârșitoare un loc în barajul pentru semifinalele Superligii CEC Bank. Roș-albii s-au impus cu 26-25 (19-13) în fața formației Universitatea Cluj, în primul meci din play-out-ul competiției. Jocul s-a desfășurat pe stadionul Florea Dumitrache din Complexul Sportiv Dinamo și a avut parte de tensiune și dramatism până la fluierul de final.

Cu Paula Kata în postura inedită de căpitan, roș-albii au început în forță, masându-și adversarii în jumătatea proprie. Cu toate acestea, primii care au pus puncte pe tabelă au fost clujenii (lovitură de pedeapsă – min 9), care au profitat de o eroare a apărării dinamoviste la o minge de urmărire.

Superioritatea dinamoviștilor s-a concretizat în minutul 19, când Siotame Manu a marcat primul eseu al meciului, după o pasă a lui Cristea. Nițu a transformat, iar Dinamo a preluat conducerea: 7-3. Imediat la reluare, o nouă greșeală a apărării dinamoviste i-a permis clujeanului Dimofte să comprime din nou scorul, printr-o lovitură de pedeapsă (7-6). Meciul a continuat în același ritm intens, cu acțiuni ”la sacrificiu”. Așa s-a născut și eseul al doilea al lui Dinamo, marcat de Simeone Kata după o acțiune prelungită a pachetului de înaintare. Nițu ratează transformarea: 12-6 (min 22).

Momentele bune al roș-albilor au continuat, iar două minute mai târziu a venit încă un eseu. Talonerul Mihai Adăscăliței a spart pe centru apărarea oaspeților, i-a pasat lui Paula Kata, venit lansat din spate, iar tăvălugul dinamovist s-a oprit în terenul de țintă al clujenilor, mingea fiind culcată de Florian Roșu. Nițu a transformat: 19-6.
Ceea ce părea un meci disputat într-o singură direcție s-a transformat într-o luptă crâncenă, disputată pe muchie de cuțit. Dinamo a avut probleme mari la repunerea din tușă (cel puțin 5-6 mingi pierdute), iar în minutul 33 clujenii au profitat de o astfel de situație și au înscris primul lor eseu, prin Murgoci. Dimofte a transformat: 19-13 (scorul pauzei).

RRR__10.jpgLa cinci minute de la reluare, Dinamo a marcat cel de-al patrulea eseu, la o fază superbă: recuperare în grămadă spontană, deschidere pe treisferturi la Tănase, care a sprintat până în 22-ul advers, unde i-a pasat lui Holoia Feofaaki, lansat singur pe culoar. Tongalezul, deși în terenul de țintă, i-a întors favoarea lui Tănase, pasându-i acestuia pentru un eseu meritat. Siotame Manu transformă: 26-13.

Din acel moment, Dinamo a început să sufere la pachetul de înaintare. Clujenii au realizat imediat că sunt superiori și au câștigat absolut toate mingile introduse de gazde în grămada ordonată. În aceste condiții, clujenii au marcat destul de repede două eseuri: unul prin Murgoci (min 47), iar al doilea de penalizare (min. 54). Dimofte a transformat numai unul (o încercare s-a lovit de bară!): 26-25.

Până la final, clujenii au mai avut ocazia să tranșeze victoria în favoarea lor, însă lovitura de pedeapsă executată de Dimofte în minutul 76 (poziție centrală) a lovit bara. În ultimul minut, Ignea și-a încercat și el norocul, cu o lovitură de pedeapsă care a trecut foarte aproape de țintă, deși a fost executată de la peste 50 de metri.

Ștefan Demci (antrenor Dinamo): ”A fost o victorie mare, obținută dramatic. Am început bine, dar la fiecare greșeală sau nerespectare a planului tactic le-am dat ocazia să înscrie puncte. Din păcate oboseala și uzura și-au spus cuvântul, am fost obligat să fac unele schimbări, iar lucrul acesta s-a făcut simțit la nivelul pachetului de înaintare. Plusul nostru au fost jucătorii străini. Paula Kata, Simi Kata și Holoia au făcut un meci de excepție”.

Cel de-al doilea joc din play-out al dinamoviștilor este programat pe 17 august (ora 10:00), în Ghencea, cu Steaua. În play-out joacă echipele clasate pe locurile 5-7 la finele sezonului regulat, Steaua, Dinamo și U Cluj. 

CS Dinamo, 09 august 2014, ora 15:30

Program Competitional

26 februarie - 3 martie 2024

Handbal. EHF European League (etapa 3), marți 27 februarie, ora 19:45: CSM Constanța – Dinamo

Fotbal. SuperLiga România (etapa 28), marți 27 februarie, ora 18:00: Dinamo 1948 – Hermannstadt. Stadion Arcul de Triumf

Handbal. Liga Națională (etapa 19), joi 29 februarie, ora 18:00: Dinamo – Politehnica Timișoara. Sala Dinamo

Polo. Superliga (etapa 9, restanță), vineri 1 martie, ora 11:00: CSU Oradea – Dinamo

Fotbal. SuperLiga România (etapa 29), vineri 1 martie, ora 20:00: Poli Iași - Dinamo 1948

Volei masculin. Cupa României, turneul Final 4 (semifinală), sâmbătă 2 martie, ora 16:00: Dinamo – Steaua. Se joacă la Mioveni

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 20), sâmbătă 2 martie (ora 19:00): FC Argeș - Dinamo

Scrimă. Campionatul European de cadeți și juniori, 22-29 februarie, Napoli (Italia)

Tir. Campionatul European de seniori, 24 februarie – 3 martie, Gyor (Ungaria)

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

Bazinul olimpic acoperit va găzdui în weekendul 24-25.02.2024 o competiție de polo din cadrul Campionatului Național U15, motiv pentru care activitatea de agrement se va desfășura după următorul program:

Sâmbătă 24 februarie: 13:30 – 18:00

Duminică 25 februarie: 12:00 – 19:00

Vizitatori online

Avem 169 vizitatori online