Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Rugby Rugby. Superliga, etapa 5. O repriza de vis, victorie la final

Rugby. Superliga, etapa 5. O repriza de vis, victorie la final

Superliga, etapa 5: Dinamo – Politehnica Iași 28-17 (25-3). Eseuri: 3-2

dinamo_-_poli_iasiRugbiștii de la Dinamo au înregistrat a doua victorie din ediția 2017 a Superligii CEC Bank. Sâmbătă, Buldogii antrenați de Ștefan Demci și Cristi Hîldan s-au impus pe teren propriu în fața Politehnicii Iași, scor 28-17, la finele unui meci de mare luptă, în care alb-roșiii au presat pe final pentru a obține cel de-al patrulea eseu, care le-ar fi adus bonusul ofensiv. Toate punctele dinamoviștilor au fost marcate în prima repriză.

Dinamo a început în forță, iar în minutul 3 a deschis scorul printr-un eseu marcat de Holoia. Faza a pornit de la o lovitură de pedeapsă executată de Simote Liueli. Cu vântul în față, fundașul dinamovist a lovit bara, mingea ricoșând în fața buturilor, de unde a fost recuperată de Lomani. După o aglomerare spontană, balonul a ajuns la Holoia, cel care a deschis scorul: 5-0 (transformare ratată).

Oaspeții au redus din diferență, printr-o lovitură de pedeapsă, au fost destul de incisivi, dar puncte pe tabelă au pus numai dinamoviștii:

Min. 14: lovitură de pedeapsă – Tudorel Bratu 8-3.

Min. 25: eseu prin Fili Lomani, după o intercepție de efect și un sprint de 35 de metri (min. 25), transformat de Tudorel Bratu 15-3

Min. 35: lovitură de pedeapsă – Tudorel Bratu 18-3

Min. 40+2: eseu de penalitate, transformat de Liueli 25-3

În repriza a doua, Poli Iași a arătat de ce este considerată surpriza ediției de campionat. Ieșenii au pus o mare presiune pe apărarea dinamovistă, care a cedat de două ori: 25-17.

Pe final, Dinamo a avut trei-patru margini consecutive la câțiva metri de butul advers, dar nu a găsit puterea să marcheze al patrulea eseu, necesar pentru punctul bonus ofensiv. Rămân însă cele patru puncte, extrem de importante. Pe final, aripa Fili Lomani a ieșit accidentat, fiind suspect de entorsă la gleznă.

Ștefan Demci, manager Dinamo: "A fost o partidă grea, așa cum ne-am așteptat. Băieții de la Iași au o echipă bună, sunt o adevărată revelație, din punctul meu de vedere. Am avut puțină presiune, pentru că ne-am dorit cinci puncte, deoarece am pierdut la Cluj, nesperat. Ne dorim să luăm cel puțin un punct din următoarele două meciuri, cu Timișoara și cu Baia Mare. Sperăm să ne menținem în lupta pentru play-off, echipa joacă un rugby bun, un rugby plăcut. Din păcate, multe schimbări, multe accidentări, iar asta ne costă. Jucăm destul de oscilant. Vom munci mai mult și sperăm să reușim ce ne-am propus".

Dinamo (marcatori): Holoia, Lomani - eseuri, Liueli - 2 l.p și 1 transformare, T. Bratu - 1 l.p. și 1 transformare. Dinamo a beneficiat și de un eseu de penalitate

Poli Iași (marcatori): Moa, Curcan - eseuri, Moroșanu - 2 transformări, Moroșanu - 1 l.p.

Dinamo a urcat pe locul 4 în clasament, cu 10 puncte, iar în etapa viitoare joacă în deplasare la Timișoara.

CS Dinamo, 27 august 2016

Program Competitional

4-10 decembrie 2023

RUGBY. Liga Națională (finala pentru titlu), sâmbătă 9 decembrie, ora 13:00: Dinamo București – CSM Știința Baia Mare. Stadion Arcul de Triumf

Fotbal. Liga 1 (etapa 18), luni 4 decembrie, ora 20:00: Sepsi Sfântu Gheorghe – Dinamo 1948

Handbal. EHF European League (etapa 6), marți 5 decembrie, ora 19:45: Dinamo București – Chambery Savoie Mont Blanc Handball. Sala Dinamo

Volei masculin. Cupa României, sferturi de finală (retur), miercuri 6 decembrie, ora 18:00: Corona Brașov - Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 14), sâmbătă 9 decembrie, ora 19:00: CS Minaur Baia Mare – Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 10), sâmbătă 9 decembrie, ora 17:00: CSM Târgoviște - Dinamo

Baschet. LNB Getica 95 (etapa 12), sâmbătă 9 decembrie, ora 18:00: Laguna București - Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 9), duminică 10 decembrie, ora 15:00: Rapid București – Dinamo

Înot. Campionatul European în bazin de 25 de metri, 5-10 decembrie, Otopeni

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

Programul de agrement va fi redus sâmbătă, 09.12.2023 – până la ora 18:00, iar duminică, 10.12.2023, va începe la ora 13:00, ca urmare a Ediției a III-a a CUPEI ”MOȘ CRĂCIUN” la Polo.

Va mulțumim pentru înțelegere.

CS Dinamo

Vizitatori online

Avem 458 vizitatori online