Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Tenis de câmp Tenis. Deplângem dispariția prematură a marii campioane Florența Mihai

Tenis. Deplângem dispariția prematură a marii campioane Florența Mihai

F4__1978_Florenta__Mihai__02Clubul Sportiv Dinamo București deplânge, alături de întreg sportul românesc, dispariția prematură a FLORENȚEI MIHAI, nume emblematic pentru tenisul tricolor și dinamovist. Prima finalistă a României în turneul de simplu de la Roland Garros (ediția 1977) a decedat astăzi, 14 octombrie, în urma unei boli incurabile, la vârsta de 60 de ani. "Este o pierderea grea pentru tenisul românesc. Toţi am pierdut în primul rând o mare prietenă. Florenţa Mihai a fost o mare campioană", a declarat George Cosac, preşedintele FR de Tenis, vicepreședinte al CS Dinamo.

Florenţa Mihai a fost una dintre cele mai talentate jucătoare din istoria tenisului românesc, întreaga carieră fiind dedicată sportului alb, fie din postura de jucătoare, fie din cea de antrenor, fie din postura de conducător al FRT.

În 1977, Florenţa Mihai a jucat nu una, ci două finale la Roland Garros. În turneul de simplu, reprezentanta României a pierdut în trei seturi finala cu Mima Jausovec, 2-6, 7-6, 6-1. În finala de la dublu-mixt, în care a făcut pereche cu Ivan Molina, Florenţa Mihai şi partenerul au cedat cu 7-6, 6-3 în faţa lui John McEnroe şi Mary Carillo.

Florența Mihai a mai disputat o semifinală la Roland Garros în 1976 şi un sfert de finală la US Open în 1979. Dinamovista a jucat şi în Fed Cup, alături de Virginia Ruzici, reuşind să ducă România în mai multe rânduri în sferturile de finală ale Grupei Mondiale (1978, 1980, 1981, 1983).

Ca antrenor, Florenţa Mihai a fost căpitan-nejucător al echipei de FED Cup, timp de 14 ani, iar printre altele a condus echipa României la JO de la Bacelona 1992. De asemenea, a lucrat de-a lungul timpului cu Ruxandra Dragomir, Irina Spîrlea şi Irina Begu.

Pentru performanţele sale, Florenţa Mihai a fost numită antrenor emerit, a primit Ordinul Meritul Sportiv Clasa I (1977 ŞI 1979) şi Medalia Naţională: serviciul Credincios Clasa a III-a. În luna mai a acestui an, în cadrul evenimentului prilejuit de aniversarea a 67 de ani de la înființarea CS Dinamo, Florența Mihai a predat o ștafetă simbolică unuia dintre cei mai talentați jucători dinamoviști, Filip Jianu.

Iubitorii sportului şi cei care au îndrăgit-o pe Florenţa Mihai îşi pot lua la revedere de la regretata jucătoare, joi, de la Centrul Naţional de Tenis, când corpul neînsufleţit se va afla între orele 13:00 şi 15:00.

CS Dinamo, 14 octombrie 2015

Program Competitional

Săptămâna 30 noiembrie - 6 decembrie 2020

Handbal. EHF European League (etapa 5), 1 decembrie, ora 19:45: Fuchse Berlin (Ger) – Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 12), 4 decembrie: AHC Dunărea Călărași – Dinamo. Se dispută în București

Volei masculin. Divizia A1 (Turneul 4), 5 decembrie, ora 14:00: Dinamo – SCMU Craiova. Se dispută la Dej

Box. Campionatul European de juniori, 23 noiembrie – 3 decembrie, Sofia (Bulgaria)

Box. Campionatul Național de cadeți, 3-6 decembrie, Arad

Tir. Cupa României seniori, aer comprimat, 3-5 decembrie, București

ALEGERI PARLAMENTARE 2020

alegeri_parlamentare_2020

Agrement Tenis de Masa

Agrement Fitness

Agrement Natație

NOU! Hidrokinetoterapie

Ghid informare

Ghid_informare_DGA

Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Fotbal

Căutare sportivi

Nume:
Disciplina sportivă:
Activitate:
Grupa de vârstă:

Vizitatori online

Avem 281 vizitatori online