Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Volei masculin Volei – Divizia A1, masculin, editia 2013-2014: avancronica etapei a 7-a

Volei – Divizia A1, masculin, editia 2013-2014: avancronica etapei a 7-a

Un articol de Viorica Susanu

MuresanPrima divizie a voleiului masculin programează pentru duminică 17.11.2013, etapa cu numarul VI din cadrul turului primei faze, meciul C.S.Dinamo București - L.P.S. Piatra Neamț, la ora 18 în Sala Dinamo. Nemțenii sunt pe locul 8 în clasament iar Dinamo pe locul 5 având un meci mai puțin disputat. Ambele echipe au nevoie de victorie ceea ce cu siguranță va asigura un spectacol voleibalist de calitate. Vă așteptăm în noua sală de jocuri din incinta Clubului Sportiv Dinamo București.

Mircea Roman, 34 ani, căsătorit, joaca pe postul de ,,universal".

Provine dintr-o familie de sportivi, ambii părinți practicând canotajul de performanță, acest lucru avand o contribuție decisivă  în îndrumarea lui către practicarea sportului. Incursiunea în acestă lume a sportului a început cu practicarea jocului de fotbal, ca portar la Farul Constanța în grupa de jun II.A, apoi a cochetat cu handbalul și baschetul în paralel cu jocul de volei. 

 

Susanu Viorica: - Părinții tăi au practicat canotajul de performanță, iar tatăl tău, d-l Mircea Roman, are o carieră impresionantă în calitate de antrenor principal al Lotului Olimpic de Canotaj. De ce nu ai ales sa practici canotajul ?

Roman_Mircea__02Mircea Roman: - La vârsta de 14 ani tata m-a dus la canotaj, aveam calitățile fizice și parametrii necesari, dar nu mi-a plăcut pentru ca este un sport foarte greu, pregătirea fizică este dificilă și esti obligat să ieși pe apa pana când temperatura se apropie de 0 grade. Am stat foarte puțin, mi-am dat seama că nu îmi place și m-am orientat catre alt sport.

S.V.: - Ai practicat mai multe sporturi. De ce te-ai axat, in final, pe volei ?

M.R.: - Într-adevăr, am început cu fotbalul, dar tata asistând la cateva antrenamente, și-a dat seama că atmosfera nu era cea mai potrivită, antrenorul înjura aproape tot timpul, așa că mi-a sugerat să mă orientez către alte jocuri sportive. Fiind foarte bine dezvoltat, m-am dus la handbal, mi-a placut, dar mi-am fracturat un braț și iar am fost nevoit să fac pauză. După o perioadă, m-am dus la baschet, în paralel cu voleiul, în final rămânând la volei, pentru că am simțit că este sportul care mi se potrivește cel mai bine.

S.V.: - Din anul 1999 ești component al echipei de volei a C.S.Dinamo București, perioadă în care ai obținut 2 trofee de Cupa Romaniei, 4 clasări pe locul II și 4 locuri III  în Campionatul Național, cât și component al lotului național de seniori în perioada 1998-2011. Ce te-a determinat să rămâi timp de 14 ani la clubul nostru ?

M.R.: - Când am ajuns la vârsta senioratului, tatăl meu a fost cel care mi-a propus și m-a convins să joc la echipa Dinamo. Sigur, că pe parcurs au venit oferte de transfer, atât din Romania, cât și din străinătate,însă am ales să nu părăsesc această echipă de tradiție, unde am crescut ca valoare. Am rămas pentru că mi-a plăcut foarte mult atmosfera de la echipa și eram mulțumit de partea financiară, dar și de faptul că sunt angajat în cadrul M.A.I., ceea ce îmi conferă o siguranță pentru viitor, când  nu voi mai practica sportul de performantă.

S.V.:- Să înteleg că pentru un jucător mai sunt și alte elemente care determină alegerea echipei decât doar partea financiară?

M.R.: - Sigur că partea financiară este forte importantă, dar pentru mine au contat și altele : atmosfera bună de la echipa pe care am întâlnit-o la Dinamo, legăturile foarte bune între jucători, cu staff-ul echipei  și până la conducerea clubului, bazate pe întelegere și bun simț. Spre exemplu din discuțiile pe care le-am avut cu foști colegi care au ales să plece la alte echipe, mi-am dat seama că, regretă tocmai aceasta atmosfera .

S.V.: - Știu că ai fost accidentat la meciurile cu echipele din Zalău și din Craiova, pe care le-ați pierdut. În prezent ești recuperat din punct de vedere medical. Cum a fost meciul cu echipa CSM București ?

M.R.: - Mi-a fost destul de greu să privesc cele 2 meciuri de pe margine. Poate acesta este cel mai greu moment pentru un jucător, deoarece dorești din tot sufletul să-ți ajuți echipa, dar nu poți. Meciul cu CSM București a fost mai ușor, ne așteptam să câștigăm, am reușit să ne păstrăm concentrarea pe tot parcursul jocului. Practic ne-a ieșit totul, am reușit să facem, chiar și spectacol.

S.V.: - Știu că soția ta este reporter sportiv, tu esti sportivul de performanță, cum reușiți acasă să impăcați aceste două ipostaze ?

M.R.: - Din start, am convenit să nu discutăm acasă despre ce se întâmplă la echipa Dinamo. Sigur că ea deține mai multe informații, din mai multe sporturi decât mine, eu doar la volei mă pricep mai bine decât ea. În altă ordine de idei, să știți că soția mea este stelistă, eu, normal, sunt dinamovist și ne înțelegem bine deoarece evităm discutiile pe tema, deja traditionalului conflict dintre, cele două branduri.

S.V.: - Cu toții știm că sportivii sunt ocupați cu pregătirea și participarea la compeții, o bună parte dintr-un an. Tu cum iți petreci timpul liber, care sunt pasiunile tale ?

M.R.: - La finalul campionatului când avem mai mult timp liber, îmi place să evadez în natură, la pescuit, împreuna cu bunii mei prieteni și colegi de echipa, Mureșan și Teotoc. În restul timpului liber, mă deconectez în fața calculatorului (jocuri sportive), airsoft și când sunt mai liniștit, mă delectez cu o carte bună.

S.V.: - Care este motto-ul tau ca sportiv ?

M.R.: - Seriozitatea si corectitudinea în pregătire determină și rezultate de valoare.


Marius Daniel Drăghici, 37 ani, căsătorit, joacă pe postul de „secund”.

După o experiență de 13 ani în Italia, revine în Campionatul Romaniei anul trecut, la echipa CSM București, iar în sezonul 2013-2014 se alatură echipei CS Dinamo București, avându-l aici antrenor pe fostul coechipier -Rădulescu Daniel.

Susanu Viorica: - Cum regăsești Clubul Dinamo ? Ce te-a determinat să revii?

Mario_Draghici_01Marius Drăghici: - După un sezon competițional la Dinamo, am avut o ofertă tentantă și în anul 1999 am plecat să joc în Italia. La revenirea în țară anul trecut am avut o serie de oferte, de la echipe fruntașe din voleiul românesc, însă anul acesta am ales să revin la Clubul Dinamo, din mai multe considerente. Pentru mine este foarte importantă familia și îmi doresc să stau cât mai mult aproape de ai mei. În al 2-lea rând am considerat că echipa așa cum este construită anul acesta, cu tineri talentați dar si jucători români și străini cu experiență, are sanse reale sa ajungă pe podium. Dar nu în ultimul rând, mi-a făcut plăcere să  regăsesc aici o parte din foștii colegi. Am fost plăcut surprins de toate schimbările în bine survenite la club, inclusiv noua sală de jocuri, care asigură cele mai bune condiții de pregătire și de desfășurare a meciurilor.

S.V.:- Ai jucat 13 ani în Italia, tara care știm cu totii că are un nivel ridicat în volei. Ce crezi ca au în plus față de noi ?

M.D.: - Au un numar mare de jucători, au 6-7 nivele de divizii pentru diferite categorii de vârstă și de performanță, au multe baze sportive pentru volei. Un lucru pe care eu  îl consider foarte important este faptul că, fac selecție masivă în școli și licee, unde le oferă copiilor modele, prin implicarea unor jucatori valoroși care timp de o ora devin profesorii și coechipierii lor. Din punctul meu de vedere mai au un plus: pe plaje sau în alte spații verzi sunt amenajate terenuri de volei, unde au acces toți cei care doresc să facă puțină mișcare, practicând voleiul.

S.V.:- Ai doi băieți. Ți-ai dori să îți calce pe urme ?

M.D.: - Îi îndrum spre sport în general, momentan cel mare cocheteaza cu înotul, dar nu mi-aș dori să facă volei. Probabil la fel se întamplă cu majoritatea sportivilor care își doresc ca urmașii lor sa nu practice același sport ca și ei.

S.V.: - După o experiență îndelungată în Italia care știm că are o bucătărie renumită, ți-ai schimbat preferințele culinare ?

M.D.: - Deși îmi plac foarte mult pastele așa cum le fac italienii, am rămas fidel bucătăriei romanești.

S.V.: - Cum îți place să petreci timpul liber ?

M.D.: - Atunci când am mai mult timp liber îmi place să călătoresc, să vizitez locuri turistice, la mare, la munte dar cu precădere îmi place zona Brașovului. Am călătorit și în străinătate, mi-a plăcut mult orașul Florenza cu acele statui impresionante și în Now York am rămas profund impresionat de ceea ce a rămas din cele 2 Turnuri Gemene.

S.V.: - Ce cărți îți plac?

M.D.: - Aici este o problemă, tata a fost tipograf, am crescut în casă cu o bibliotecă imensă, prea multe cărți, mă gândeam că mi-ar trebui ani de zile să le citesc, așa că nu am avut curaj să mă apuc, așadar prefer să nu citesc cărți.

S.V.: - Care ar fi motto-ul tău ca sportiv?

M.D.: - Dăi înainte , dăi înainte, până câștigi! 

Foto: Mihai Neacşu - CS Dinamo, 16 noiembrie 2013, ora 830

 

Program Competitional

Săptămâna 25-31 martie 2024

Handbal. EHF European League, play-off (meci tur), marți 26 martie, ora 19:45: Dinamo – Bjerringbro-Silkeborg (Danemarca). Sala Dinamo

Volei masculin. Divizia A1, sferturi de finală, play-off (meci 2), miercuri 27 martie, ora 18:00 SCMU Craiova – Dinamo. În cazul în care Craiova câștigă, meciul 3 va avea loc sâmbătă, 30 martie, ora 18:00, în Sala Dinamo

Polo. Superliga (etapa 13), miercuri 27 martie, ora 20:30: Dinamo – Hello Sport. Bazin Tolea Grințescu Dinamo

Volei feminin. Divizia A1, sferturi de finală, play-off (meci 2), joi 28 martie, ora 17:00: Dinamo – CSM Volei Alba Blaj. În cazul în care Dinamo câștigă, meciul 3 va avea loc sâmbătă, 30 martie, la Blaj

Fotbal. Liga 3, seria 4, play-off (etapa 1), vineri 29 martie, ora 15:00: CS Dinamo – SCM Dunărea Giurgiu. Stadion Dinamo

Baschet. LNB Getica 95 (etapa 27), vineri 29 martie, ora 18:00: CSM CSU Oradea - Dinamo

Rugby. Cupa României (semifinală), sâmbătă 30 martie, ora 13:00: Dinamo – CSM Știința Baia Mare. Stadion Arcul de Triumf

Volei masculin. Divizia A1, sferturi de finală, play-off (meci 3), dumimnică, 31 martie, ora 18:00: Dinamo - SCMU Craiova. Sala Dinamo 

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

În data de 27 martie a.c., pista de atletism din Complexul Sportiv Dinamo NU este disponibilă pentru public.

Sâmbătă, 30 martie a.c., bazinul olimpic acoperit Anatolie Grințescu Dinamo NU este disponibil pentru public.

Mulțumim pentru înțelegere!

IA ATITUDINE

2_InfoCons

Vizitatori online

Avem 300 vizitatori online