Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Volei masculin Volei masculin - Divizia A1 2013-2014, avancronica etapei a 9-a

Volei masculin - Divizia A1 2013-2014, avancronica etapei a 9-a

Un articol de Viorica Susanu

VB_01_2013C.S. Dinamo București - CVM Tomis Constanţa

Sâmbătă, 30 noiembrie 2013, cu începere de la ora 16.00, în moderna Sală a C.S.Dinamo București se va desfășura derby-ul etapei a 9-a. CVM Tomis Constanţa este campioana de anul trecut și actuala ocupantă a  locului 2 în clasament, în vreme ce Dinamo București se află pe locul 4.

Dinamo își dorește să joace mai bine de la joc la joc pentru ca, în final, să se bată pentru primul loc. De partea cealaltă, constănțenii nu își permit să se distanțeze prea mult de lidera clasamentului actual, CSVM Zalău.

Această etapă va asigura un spectacol sportiv de mare angajament, de aceea sperăm că iubitorii de volei vor veni în număr foarte mare în Sala Dinamo, sâmbătă la ora 16.00.

Însă până atunci, așa cum ne-am obișnuit, haideți să mai facem cunoștință cu încă doi componenți ai lotului de volei masculin al clubului nostru: Ricardo Pătran și Bogdan Dobre, doi tineri care, pe lângă faptul că practică un sport de performanță, sunt preocupați și de studiile postuniversitare pe care le urmează, precum și de dezvoltarea lor personală.

 

VB__PatranRicardo Patran are 23 de ani, s-a născut în Bucureşti și joacă pe postul de secund.

Ricardo a terminat Facultatea de Psihologie şi îşi doreşte să urmeze cursurile de master în marketing. Este un fin observator al personalităţii si comportamentului oamenilor. Îi place să citească biografii ale personalitaţilor universale, dar în acelaşi timp îi plac serialele de comedie.

Atunci când timpul îi va permite ar mai dori să urmeze un curs de bucatar.

De la o vârstă fragedă şi-a însoţit tatăl în cantonamente, iar atmosfera specifică sportului de echipă l-a atras încă de atunci. Faptul că acum practică același sport ca și tatăl lui a fost o consecință firească.

Viorica SusanuȘtiu că tatăl tău a fost jucător de volei. El te-a îndrumat către acest sport sau a fost decizia ta?

Ricardo Patran: În familia mea majoritatea discuțiilor se învârt în jurul sportului. Atât pe mine cât și pe fratele meu, Paul, tatăl nostru ne-a îndrumat catre sport dar întotdeauna ne-a lăsat să alegem singuri pe care să-l alegem.

Eu am început cu înotul pe care l-am practicat timp de 4 ani dar de la 12 ani voleiul m-a atras mai mult și nu regret nici o clipă această decizie. Fratele meu, în schimb, a ales să practice baschetul,pe care îl adoră.

V.S.Toți colegii mi-au vorbit despre atmosfera deosebită din cadrul echipei, aici la Dinamo. Ești în asentimentul lor ?

R.P.: După un periplu pe la CSS2, CSS-CFR, Steaua acum 3 ani am primit oferta  din partea reprezentanților CS Dinamo București. M-am bucurat mult atunci și trăiesc acest sentiment de bucurie și în prezent deoarece această echipă este cea mai valoroasă dintre echipele bucureștene, persistă o atmosferă deosebită în echipă, atât la antrenamente cât și la meciuri. Echipa Dinamo, la ora actuală, este o îmbinare dintre experiență și tinerete, iar noi, cei mai tineri, suntem ca niște ,,bureți’’,absorbim toate informațiile.

V.S.După ce principii te calăuzești ?

R.P.: Consider că seriozitatea și dăruirea dau întotdeauna cele mai bune rezultate. 

 

DobreBogdan Dobre are 19 ani, este mezinul echipei și joacă pe postul de secund.

Deși, părinții lui sunt multipli medaliați la canotaj în cele mai importante competitii, el a decis să practice voleiul încă de la vârsta de 11 ani, iar de la 16 ani este legitimat la CS Dinamo București.

El consideră că familia și prietenii au un rol important și de aceea nu a fost interesat de ofertele de la alte cluburi din afara Bucureștiului. La încheierea activității sportive își dorește să profeseze ca avocat, în prezent urmează cursurile Facultății de Drept din cadrul Universitătii Nicolae Titulescu. 

Viorica SusanuPărinții tăi sunt medaliați olimpici și nume cu rezonanță în istoria canotajului românesc. De ce ai ales voleiul ?

Bogdan Dobre: Întradevar provin dintr-o familie de sportivi, pe langă părinții mei, am o mătușă și un unchi, tot mari performeri. Copil fiind am asistat, de multe ori, la discuțiile dintre ei pe tema canotajului și cu mintea de atunci am tras concluzia că este un sport care nu mi se potrivește. Intr-o zi am asistat la un antrenament de volei, al surorei mele și mi-am dat seama că acest sport îmi place, de aceea m-am decis să-l practic.

V.S.Știu că actualmente ești student. Cum reușești să te împarți între aceste  două activități ?

B.D.: Deși mulți susțin că sportivii nu sunt intelectuali, eu mă ambiționez să demonstrez contrariul. Deocamdată reușesc să fiu prezent și la facultate și să particip la antrenamente. Puținul timp liber pe care îl am mi-l dedic studiului. Atunci când îți place ce faci și îți cunoști prioritățile nimic nu este prea greu. De fapt sportul și școala nu sunt incompatibile ci din contră, sportul te ajută la învățat să fi ai putere de concentrare și să fi perseverent, iar învățatul te ajută în sport să ai acele calități mentale care fac diferența între un sportiv performant și unul oarecare. La încheierea activității sportive îmi doresc foarte mult să devin avocat și pentru asta voi face tot ce este posibil.

Foto: Mihai Neacșu - CS Dinamo, 29 noiembrie 2013, ora 1200

Program Competitional

4-10 decembrie 2023

RUGBY. Liga Națională (finala pentru titlu), sâmbătă 9 decembrie, ora 13:00: Dinamo București – CSM Știința Baia Mare. Stadion Arcul de Triumf

Fotbal. Liga 1 (etapa 18), luni 4 decembrie, ora 20:00: Sepsi Sfântu Gheorghe – Dinamo 1948

Handbal. EHF European League (etapa 6), marți 5 decembrie, ora 19:45: Dinamo București – Chambery Savoie Mont Blanc Handball. Sala Dinamo

Volei masculin. Cupa României, sferturi de finală (retur), miercuri 6 decembrie, ora 18:00: Corona Brașov - Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 14), sâmbătă 9 decembrie, ora 19:00: CS Minaur Baia Mare – Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 10), sâmbătă 9 decembrie, ora 17:00: CSM Târgoviște - Dinamo

Baschet. LNB Getica 95 (etapa 12), sâmbătă 9 decembrie, ora 18:00: Laguna București - Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 9), duminică 10 decembrie, ora 15:00: Rapid București – Dinamo

Înot. Campionatul European în bazin de 25 de metri, 5-10 decembrie, Otopeni

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

Programul de agrement va fi redus sâmbătă, 09.12.2023 – până la ora 18:00, iar duminică, 10.12.2023, va începe la ora 13:00, ca urmare a Ediției a III-a a CUPEI ”MOȘ CRĂCIUN” la Polo.

Va mulțumim pentru înțelegere.

CS Dinamo

Vizitatori online

Avem 268 vizitatori online