Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Volei masculin Volei masculin – Divizia A1, finalul ediției 2011-2012

Volei masculin – Divizia A1, finalul ediției 2011-2012

Vb0001Dinamo București – locul III la finalul ediției de campionat

Săptămâna trecută s-a tras cortina peste ediția 2011-2012 a Diviziei A1 a Campionatului Național de volei masculin iar echipa noastră, Dinamo București, a reușit o clasare pe pozitia a III-a a clasamentului final, după un scor general de 3-1 la partide reușit în fața formației U. Dej. Locul I a fost adjudecat de remat Zalău iar locul II de HCM Constanța care a pierdut clar finala în fața campioanei din acest an. Cele 3 echipe ocupante ale podiumului final – Zalăul, Constanța și Dinamo – sunt și cele care au au dominat această ediție de campionat, detașându-se prin valoarea loturilor, a băncilor tehnice și, nu în ultimul rând, prin managementul echipelor.

Revenind la cele două partide susținute de Dinamo la Dej, săptămâna trecută, trebuie menționat faptul că echipa noastră venea după două victorii acasă, așa încât îi era suficientă o singură victorie în această deplasare, pentru a câștiga „finala mică”  a campionatului. Victoria însă a venit în cea de-a 2-a partidă din deplasare, cu scorul de 3-2 la seturi, primul meci de la Dej fiind câștigat de gazde cu același scor.

În legătură cu aceste două ultime partide, domnul Dan Drăgușin, team managerul formației dinamoviste, ne-a declarat următoarele:

Ajungând la Dej pentru meciul cu numărul 3, echipa noastră era foarte motivată. Primele două seturi au fost poate cele mai bune din tot campionatul. Dar, cum se spune în volei, dacă nu câștigi cu 3-0, atunci pierzi cu 3-2; pe fondul unei relaxări a băieților noștri, Dejul a reușit să întoarcă rezultatul. Cu toate acestea, s-a demonstrat, încă o dată, că suntem o echipă adevărată și am reușit să ne remontăm pentru meciul 4. Setul decisiv din ultimul meci a încununat, practic, o muncă neîntreruptă de un an de zile. Nu pot decât să remarc întreaga echipă pentru acest rezultat, de la cel mai tânăr component al lotului până la tot stafful tehnic care și-a arătat valoarea și profesionalismul prin întreaga muncă depusă în acest an.

27-29 aprilie: turneul final al Cupei României

Săptămâna aceasta, la Piatra Neamț, are loc turneul final al Cupei României, la care vor participa cele patru echipe care s-au înscris în această fază a competiției: Remat Zalău, Tomis Constanța, Dinamo București și SCMU Craiova. Cele patru echipe vor juca în perioada vineri 27 - duminică 29 aprilie, în urma tragerii la sorți. Trebuie spus faptul că această competiție dă dreptul câștigătoarei Cupei României să participe în Cupa CEV, alături de ocupanta locului II în clasamentul final al Diviziei A1. În cazul în care Cupa va fi câștigată de campioana națională, atunci locul în Cupa CEV va reveni ocupantei poziției a 3-a a clasamentului Diviziei A1. Următoarele 2 locuri în clasament au dreptul să participe în Cupa Challenge, așa încât Dinamo este deja calificată pentru o cupă europeană, rezultatele din Cupa României urmând să decidă doar competiția în care se va putea înscrie echipa noastră: Cupa CEV sau Cupa Challenge.

Cu privire la turneul final al Cupei României, Dan Drăgușin ne-a mai declarat următoarele:

Ne mai așteaptă, în această săptămână, participarea la turneul Cupei României unde avem ca obiectiv să continum seria de succese din acest an, însă va fi foarte greu, mai ales în fața unor adversare ca Zalăul și Constanța. Sunt însă convins că băieții vor juca cu aceeași dorință de victorie ca și până acum.

După Cupa României, conform celor declarate de team-managerul echipei masculine de volei, va urma o vacanță binemeritată, urmând ca, în luna iulie, să fie reluate pregătirile printr-o serie de cantonamente și meciuri de verificare.

Autorul articolului: Florin Nan. Foto : Mihai Neacșu – CS Dinamo, 24 aprilie ora 100

 

Program Competitional

Săptămâna 20-26 mai 

Fotbal. SuperLiga Romania, baraj (meci tur), luni 20 mai, ora 20:00: Dinamo 1948 – Csikszereda M. Ciuc. Arena Națională

Fotbal. Liga 3, baraj pentru promovare L2 (turul 1). Miercuri 22 mai, ora 18:00: AFC Dunărea Călărași – CS Dinamo. Sâmbătă 25 mai, ora 18:00: CS Dinamo – AFC Dunărea Călărași. Stadion Dinamo

Handbal. EHF European League – EHF Finals Men, 25-26 mai, Hamburg. Sâmbătă 25 mai, ora 16:00 (ora României): SG Flensburg (Germania) – Dinamo. Duminică, 26 mai: finalele (ora 16:00 și ora 19:00)

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

IA ATITUDINE

2_InfoCons

Vizitatori online

Avem 194 vizitatori online