Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Atletism Atletism - Campionatul Național, ediția 2013

Atletism - Campionatul Național, ediția 2013

Donisan_previziune__01Sâmbătă, 24 august și duminică, 25 august, s-au desfășurat pe Stadionul Tineretului, Campionatele Naționale de Atletism.

Fără strălucirea de altădată, ediția din acest an, care vine după un Campionat Mondial neconvingător, a avut totuși momente interesante, apreciate de un public destul de numeros, având în vedere căldura toridă din aceste zile.

Competiția a început cu proba de 5000 m feminin și cu surpriza de a o vedea, concurând, pe Constantina Diță care continuă să alerge cu aceeași pasiune ca și în anii precedenți, chiar dacă rezultatele nu mai pot fi aceleași. A ocupat locul 6 la final, cu un timp de 36:06,12, dar publicul a aplaudat-o cu cădură pentru pasiunea și dăruirea de care dă dovadă, în continuare.

Primul titlu pentru Dinamo a fost adus de Mihai Donișan la înălțime. Cu o săritură de 2,27m, Mihai confirmă saltul important făcut în ultimul an dar, așa cum ne-a spus la sfârșitul întrecerii, și-ar dori un 2,37 m (vezi foto) anul acesta iar noi credem că poate să reușească această performanță.

O altă probă în care nu s-a pus problema căștigătorului a fost și aruncarea discului, atât la fete cât și la băieți. La fete, Nicoleta Grasu a câștigat lejer proba, cu o aruncare de 55,50m , ocupanta locului II (Ileana Sorescu), reușind o aruncare de doar 50,60m. La băieți, Sergiu Ursu a reușit o aruncare de 63,92 m ceea ce reprezintă un rezultat bun și dătător de speranțe.

Ancuța Bobocel a concurat și a câștigat proba de 3000 m cu obstacole și proba de 5000 m. La proba cu obstacole a câștigat cu timpul de 9:59,02, ocupanta locului II (Dana Loghin) venind în 10:25,28. La 5000 m, Ancuța a câștigat cu 16:00,93. Suntem convinși că, dacă ar fi o concurență mai consistentă, atât la probele de disc fete și băieți, cât și la înaltime băieți și la probele lungi (unde, după cum se vede, Bobocel încă nu are adversari pe măsură), ar putea să crească substanțial valoarea competiției.

În întrecerea de 400 m garduri a câștigat dinamovistul Nagy Attila, cu timpul de 51,66. Pentru echipa Dinamo, a mai concurat și Sebastian Mureșan, la 110m garduri, care a ocupat locul 7 cu 14,36, dar și Alin Stancu, la triplusalt, care a ocupat locul  III cu o săritura de 15,49m.

Dacă privim în urmă, poate că aceste Naționale nu ne-au satisfăcut pentru că au fost vremuri când la această competiție erau în concurs câte doi sau trei medaliați olimpici, însă această perioada va trece, cu siguranță, și atunci când fiecare probă va avea cate 3-4 concurenți de valoarea unui Mihai Donișan, Sergiu Ursu, Ancuța Bobocel, Marian Oprea sau Nicoleta Grasu, vor veni,suntem convinși, și rezultatele.

Autorul articolului și foto: Mihai Neacșu – CS Dinamo, 27 august 2013, ora 100

Program Competitional

Săptămâna 28 noiembrie – 4 decembrie

Handbal. Machineseeker EHF Champions League (etapa 8), 1 decembrie, ora 19:45: Orlen Wisla Plock (Polonia) – Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 14), 4 decembrie, ora 12:00: Dinamo – ACS HC Buzău. Sala Dinamo

Baschet. Liga Națională (etapa 8), 2 decembrie, ora 20:00: Dinamo – Steaua. Sala Dinamo

Fotbal. Liga 3, seria 4 (etapa 15), 3 decembrie, ora 14:00: CS Dinamo – Real Bradu. Stadion Dinamo

Rugby. Liga Națională (finala mică), 4 decembrie, ora 11:00: Dinamo – SCM USV Timișoara. Stadion Arcul de Triumf

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 8), 3 decembrie, ora 16:00: Dinamo – CS Unirea Dej. Sala Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 8), 3 decembrie, ora 18:00: CSM Volei Alba Blaj – Dinamo

Polo. Superliga (etapa 8), 5 decembrie, ora 20:00: Politehnica Cluj-Napoca – Dinamo

Haltere. Campionatul Mondial, 4-14 decembrie, Columbia

Inot. Campionatul Național de poliatlon – copii, 1-4 decembrie, Târgu Mureș

Tir. Finala Cupei Mondiale – Cupa Președintelui, 28 noiembrie – 4 decembrie, Cairo (Egipt)

Agrement Natație

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

AGREMENT ÎNOT

În ziua de sâmbătă, 26 noiembrie a.c., bazinul acoperit Anatolie Grințescu Dinamo este rezervat pentru activități competiționale, motiv pentru care nu se vor desfășura ore de agrement.

 

De asemenea, în perioada 30.11 -02.12.2022, nu se vor desfășura ore de agrement în bazinul acoperit Anatolie Grințescu Dinamo, având în vedere zilele libere cu ocazia celor două sărbători legale, de Sf. Andrei și de Ziua Națională a României, precum și a zilei de 2 decembrie, declarată zi liberă cu recuperare.


Vizitatori online

Avem 346 vizitatori online