Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Atletism Atletism. Samuel Bucsa – record national de J2 la lungime cu 7,63m, al treilea rezultat mondial al sezonului!

Atletism. Samuel Bucsa – record national de J2 la lungime cu 7,63m, al treilea rezultat mondial al sezonului!

bucsa_si_costacheTânărul atlet dinamovist Samuel Bucșă (17 ani) a reușit o performanță remarcabilă în cadrul Campionatelor Naționale de juniori 2, competiție desfășurată pe stadionul Nicolae Dobrin din Pitești. Sportivul antrenat de Virgil Ion Costache s-a impus în proba de lungime cu un rezultat de 7,63 metri, nou record național de J2 și al treilea rezultat mondial al sezonului!

Samuel Bucșă și-a reconfirmat forma buna pe care o traversează. După aurul de la Balcaniadă, unde s-a impus cu 7,45 metri, atletul născut la Turda și-a împins limitele spre un maximum de 7,63 metri, lansând o provocare în perspectiva Campionatelor Mondiale de juniori 2, programate luna viitoare la Nairobi (Kenya). În acest moment, pe plan mondial doar doi atleți au rezultate mai bune decât atletul dinamovist, cubanezul Vidal (7,85 m) și elvețianul Biya (7,77 m). ”Este loc de mai bine. Simt că pot sări un 7,80 la Mondiale”, a declarat Samuel Bucșă.

Dinamovistul a șters din lista de recorduri a FRA un rezultat de referință vechi de 30 de ani. Anteriorul record național îi aparținea lui Bogdan Tudor, 7,53 metri, stabilit în 1987!

CS Dinamo a mai obținut alte trei locuri întâi la Campionatele Naționale de juniori 2 de la Pitești. Ana Adela Stanciu (17 ani) s-a impus la aruncarea ciocanului (3 kg) cu un rezultat de 66,33 metri. Sportiva antrenată de Sorin Tirichiță este lider mondial la proba sa (cu 69,58 m), fiind una dintre marile favorite la Campionatele Mondiale de juniori 2 de la Nairobi.

Celelalte două titluri au fost obținute de Constantin Zanfir, sportiv de asemenea calificat la CM de juniori 2. Atletul antrenat de Nicoleta și Costel Grasu s-a impus la disc (54,94 m) și la greutate (16,99 m). La greutate, Marius Bîră (CS Dinamo) s-a clasat pe locul 3, cu 16,08 m.

CS Dinamo, 25 iunie 2017

Program Competitional

Săptămâna 18-24 septembrie 2017

Handbal masculin. Liga Națională (etapa 4), 20 septembrie, ora 17:30: Dinamo - HC Vaslui. Sala Dinamo

Handbal masculin. Liga Campionilor, Grupa C (etapa 2), 23 septembrie, ora 20:00: Dinamo - Gorenje Velenje (Slovenia)

Rugby. Superliga CEC Bank (etapa 5), 23  septembrie, ora 11:00: Dinamo - Timișoara Saracens. Stadion Florea Dumitrache - Dinamo

Canotaj. Campionatele Mondiale de seniori, 24 septembrie - 1 octombrie, Sarasota (SUA)

Box. Campionatele Naționale de tineret, 18-24 septembrie, Bacău

Scrimă. Cupa Federației spadă - junioare, 18-19 septembrie, Satu Mare

Acreditari

NOU! Hidrokinetoterapie

ANUNT

Începând cu data de 18 septembrie a.c., Bazinul descoperit din incinta Clubului Sportiv Dinamo se închide pentru public. Toate activitățile de inițiere și agrement se mută în Bazinul acoperit Tolea Grințescu, conform programului afișat pe siteul csdinamo.ro.

Agrement Fitness

Agrement Natație

Selectie inot

Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Fotbal

Căutare sportivi

Nume:
Disciplina sportivă:
Activitate:
Grupa de vârstă:

Dotelio, Inc | Web Design and Digital Branding

Vizitatori online

Avem 495 vizitatori online