Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Atletism Atletism. Samuel Bucsa – record national de J2 la lungime cu 7,63m, al treilea rezultat mondial al sezonului!

Atletism. Samuel Bucsa – record national de J2 la lungime cu 7,63m, al treilea rezultat mondial al sezonului!

bucsa_si_costacheTânărul atlet dinamovist Samuel Bucșă (17 ani) a reușit o performanță remarcabilă în cadrul Campionatelor Naționale de juniori 2, competiție desfășurată pe stadionul Nicolae Dobrin din Pitești. Sportivul antrenat de Virgil Ion Costache s-a impus în proba de lungime cu un rezultat de 7,63 metri, nou record național de J2 și al treilea rezultat mondial al sezonului!

Samuel Bucșă și-a reconfirmat forma buna pe care o traversează. După aurul de la Balcaniadă, unde s-a impus cu 7,45 metri, atletul născut la Turda și-a împins limitele spre un maximum de 7,63 metri, lansând o provocare în perspectiva Campionatelor Mondiale de juniori 2, programate luna viitoare la Nairobi (Kenya). În acest moment, pe plan mondial doar doi atleți au rezultate mai bune decât atletul dinamovist, cubanezul Vidal (7,85 m) și elvețianul Biya (7,77 m). ”Este loc de mai bine. Simt că pot sări un 7,80 la Mondiale”, a declarat Samuel Bucșă.

Dinamovistul a șters din lista de recorduri a FRA un rezultat de referință vechi de 30 de ani. Anteriorul record național îi aparținea lui Bogdan Tudor, 7,53 metri, stabilit în 1987!

CS Dinamo a mai obținut alte trei locuri întâi la Campionatele Naționale de juniori 2 de la Pitești. Ana Adela Stanciu (17 ani) s-a impus la aruncarea ciocanului (3 kg) cu un rezultat de 66,33 metri. Sportiva antrenată de Sorin Tirichiță este lider mondial la proba sa (cu 69,58 m), fiind una dintre marile favorite la Campionatele Mondiale de juniori 2 de la Nairobi.

Celelalte două titluri au fost obținute de Constantin Zanfir, sportiv de asemenea calificat la CM de juniori 2. Atletul antrenat de Nicoleta și Costel Grasu s-a impus la disc (54,94 m) și la greutate (16,99 m). La greutate, Marius Bîră (CS Dinamo) s-a clasat pe locul 3, cu 16,08 m.

CS Dinamo, 25 iunie 2017

Program Competitional

Săptămâna 17-23 iulie 2017

Atletism. Campionatele Europene de juniori 1, 20-23 iulie, Italia. Campionatele Naționale de probe combinate (juniori, tineret, seniori), 22-23 iulie, București

Canotaj. Campionatele Mondiale de tineret, 20-22 iulie, Serbia. Plovdiv (Bulgaria)

Ciclism. Campionatele Naționale XCO, 22-23 iulie, Zănești

Scrimă. Campionatele Mondiale de seniori, 19-26 iulie, Leipzig (Germania)

NOU! Hidrokinetoterapie

ANUNT VOLUNTARIAT

CS Dinamo caută instructor voluntar pentru înot (inițiere copii/tineri) în vederea derulării unui program social în colaborare cu Asociația SOS Satele Copiilor România. Activitatea se va desfășura în perioada verii, la Bazinele din Complexul Sportiv Dinamo (8 ore pe zi).

SOS Satele Copiilor România este o organizație neguvernamentală, care are ca scop asistarea și sprijinul acordat copiilor care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiei lor biologice.

Persoanele interesate se pot prezenta direct la sediul clubului (Șoseaua Ștefan cel Mare nr. 7-9, București) sau pot trimite o scrisoare de intenție la adresele de email office@csdinamo.ro sau sandu.enciu@csdinamo.ro.

Agrement Fitness

Agrement Natație

Selectie inot

Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Fotbal

Căutare sportivi

Nume:
Disciplina sportivă:
Activitate:
Grupa de vârstă:

Dotelio, Inc | Web Design and Digital Branding

Vizitatori online

Avem 920 vizitatori online