Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Box Box – Campionatele Mondiale 2013, Kazahstan (avancronica)

Box – Campionatele Mondiale 2013, Kazahstan (avancronica)

Andreiana__02Înainte de a pleca la  Campionatele Mondiale din Kazahstan, Bogdan Juratoni și Răzvan Andreiana au acordat un interviu în exclusivitate pentru  www.csdinamo.eu.

România va participa cu cinci boxeri la C. M.  din Kazahstan, ce se vor desfășura  în perioada 11-27 octombrie. Lotul de boxeuri este format din: Ovidiu Berceanu (CSM Reşiţa, cat. 49 kg), Răzvan Andreiana (CS Dinamo, 56 kg), Cătălin Gheorghe (CSM Ploieşti, 60 kg), Bogdan Juratoni (CS Dinamo, cat. 75 kg) şi Mihai Nistor (SCM Bacău, +91 kg).

Leonard Doroftei, președintele FRB a declarat pentru AGERPRES: ” Avem cinci sportivi, în care credem că vor reuşi să ajungă cât mai sus. Eu sunt optimist, toţi sunt pregătiţi şi au şansa lor de a veni cu o medalie. Acum, nu depinde numai de ei şi de cum s-au pregătit, depinde şi de arbitri, de cei din jurul ringului. Noi ne dorim o medalie cât mai strălucitoare. Un aur sau două medalii de bronz ar fi bune pentru noi. Sau măcar o medalie de bronz, pentru că avem nevoie de o medalie neapărat, fiind vorba de un campionat mondial''.


Bogdan Juratoni : “Vreau să urc cât mai sus pe podium” (Interviu)

Juratonii__01George Vescan:  Bogdan, acum că ”zarurile au fost aruncate” și ești deja cu un picior pe scara avionului pentru a boxa la mondiale, cum te simți ?

Bogdan Juratoni: Mă simt bine fizic, mă cam supără o veche fisură la nas, dar sunt pregătit. Deși cred că se putea și mai bine dacă nu ar fi fost atâtea discuții pe subiectul unde și cu cine să mă antrenez. Eu consider că ar trebui să se ia în considerare și cum îi e mai bine sportivului, pentru că el intră pe ring.

G.V.: Am înțeles că antrenorul Gheorghe Napoleon, care a stat la colțul ringului tău în ultimii ani și cu care te-ai pregătit în ultimile săptămâni, nu face parte din delegație, a fost invitat pe propria sa cheltuială. D-nul președinte al FRB sunea că medaliile așteptate la acest C.M., depind și de cei din jurul ringului. Cât de important este antrenorul  care stă în timpul meciului la colțul ringului?

B.J.: Este foarte important, trebuie să existe o relație dincolo de cuvinte, să te simți susținut, încurajat, să reușească prin cateva cuvinte să te remonteze și să te direcționeze tactic în momentele cele mai grele.

G.V.: Care este cel mai important meci, când esti la un C.M.?

B.J.: Cel mai important meci, este următorul. Indiferent cu cine, meciul care urmează este singurul și cel mai important.

G.V.: - Cu ce gânduri pleci acum?

B.J.: - Vreau să urc cât mai sus pe podium. Fac box pentru a câștiga. Vreau să fiu campion mondial.

 

Răzvan Andreiana: “Voi da tot ce pot” (Interviu)

 Andreiana__01George Vescan: Cât de pregătit te simți Răzvan, acum înainte de C.M.?

Răzvan Andreiana: Mă simt bine, fizic sunt undeva la 90% din cât trebuia dar sper să compensez cu psihicul, prin voință, motivație și plăcerea de a boxa. 

G.V.: Cu ce gânduri pleci la mondiale?

R.A.: Mă bucur că plecăm, sunt nerăbdător să mă bat și să văd dacă iau medalia.

G.V.: Ești un boxeur cu experiență, nu pari foarte emoționat că pleci la mondiale, de unde ai acestă siguranță în tine?

R.A.: Particip la Campionatele Mondiale din 2006 și la seniori din 2011. Am fost aproape mereu pe lângă medalie, am învățat din fiecare eșecuri și acum ca de fiecare dată, voi da tot ce pot.

Autorul interviurilor: George Vescan. Foto: Mihai Neacşu – CS Dinamo, 11 octombrie 2013, ora 1700

Program Competitional

6-12 februarie 2023

Handbal. Machineseeker EHF Champions League (etapa 11), 8 februarie, ora 21:45 (ora României): FC Porto – Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 17), 10 februarie, ora 17:30: Dinamo – CSm Odorheiu Secuiesc. Sala Dinamo. În direct la ProArena

Polo. Campionatul Național feminin Suzuki (turneul 4), 10-12 februarie, București (Bazinul Steaua)

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 17), 11 februarie, ora 14:00: Dinamo – CSM Suceava. Sala Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 17), 11 februarie, ora 17:30: Dinamo – CSO Voluntari. Sala Dinamo

Atletism. Campionatul Național de probe combinate, 11-12 februarie, București

Judo. Campionatul Național U18, 10-12 februarie, Craiova

Scrimă. Cupa Mondială – Varșovia sabie masculin, 10-12 februarie, Polonia

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Vizitatori online

Avem 288 vizitatori online