Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Box Box. ”Semigreul” Andrei Arădoaie, campion european de tineret

Box. ”Semigreul” Andrei Arădoaie, campion european de tineret

Un articol de Alexandru Enciu (foto – Mihai Neacșu)

aradoaie.andrei2.jpgBoxul dinamovist mai adaugă o medalie de aur în palmares. Andrei Arădoaie (18 ani) a cucerit sâmbătă medalia de aur la Campionatele Europene de tineret de la Zagreb (Croația), după ce l-a învins în finala categoriei semigrea (81 kg) pe norvegianul Vegar Tregren, printr-o decizie la puncte (scor 3-0). Meciul nu a fost ușor, Arădoaie fiind obligat să muncească mult în fața unui adversar mai mic de înălțime, care a venit însă peste el ca un tăvălug.


Foto: Andrei Arădoaie a cucerit la Zagreb cea mai importantă medalie din cariera lui


 

Andrei Arădoaie este legitimat la CS Dinamo, dar s-a născut în comuna ieșeană Lețcani. În urmă cu șase ani, antrenorul Dumitru Dorobanțu i-a văzut la o competiție pe el și pe fratele lui mai mare, Marcel. ”M-am dus imediat la părinții lor și le-am spus că vreau să-i iau la București, că au calități să ajungă mari campioni. I-au lăsat, dar a fost nevoie ca pe cel mare să-l iau la mine în spațiu”, povestește Dumitru Dorobanțu.

Andrei Arădoaie a crescut în urmă cu doi ani mai bine de 10 centimetri și a urcat în categorie de la 69 kg, la 81 kg. Acum are în jur de 84-85 de kilograme și face slăbire pentru a se încadra în limitele categoriei semigrea. ”Este un copil bun, muncitor. Va mai urca în greutate, va fi noul Mircea Simon al României dacă avem grijă de el. Nu trebuie forțat, pentru că boxează la o categorie mare și există riscul de a-l pierde dacă nu îl creștem cu atenție. La Mondialele din primăvară, el și-a rupt mâna în meciul cu un turc și a avut de tras până a revenit. S-a antrenat cu o singură mână, l-am dus la naționale, deși mulți mi-au spus că nu e bine, a ieșit campion național, iar acum uite că a devenit campion european”, mai spune Dumitru Dorobanțu.

CS Dinamo, 26 octombrie 2014, ora 9:00

Program Competitional

Săptămâna 20-26 mai 

Fotbal. SuperLiga Romania, baraj (meci tur), luni 20 mai, ora 20:00: Dinamo 1948 – Csikszereda M. Ciuc. Arena Națională

Fotbal. Liga 3, baraj pentru promovare L2 (turul 1). Miercuri 22 mai, ora 18:00: AFC Dunărea Călărași – CS Dinamo. Sâmbătă 25 mai, ora 18:00: CS Dinamo – AFC Dunărea Călărași. Stadion Dinamo

Handbal. EHF European League – EHF Finals Men, 25-26 mai, Hamburg. Sâmbătă 25 mai, ora 16:00 (ora României): SG Flensburg (Germania) – Dinamo. Duminică, 26 mai: finalele (ora 16:00 și ora 19:00)

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

IA ATITUDINE

2_InfoCons

Vizitatori online

Avem 152 vizitatori online