Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Canotaj Canotaj. Aur la Jocurile Olimpice de Tineret

Canotaj. Aur la Jocurile Olimpice de Tineret

Un articol de Alexandru Enciu (foto - cosr)

Nanjing.canotaj_aurCanotajul românesc ține steagul sus la Jocurile Olimpice de Tineret, competiție ce se desfășoară la Nanjing (China), cu participarea celor mai valoroși cadeți din lume. Miercuri, 20 august, în singura zi rezervată finalelor de la canotaj, România a obținut două medalii de aur, în probele de dublu rame fără cârmaci - feminin și masculin. Practic, sportivii români și-au adjudecat jumătate dintre titlurile puse în joc, la Nanjing fiind programate curse doar pentru patru probe (simplu și dublu rame fără cârmaci, pe distanța de o mie de metri). Dintre cele două medalii de aur, una este sută la sută dinamovistă: cea obținută de echipajul feminin Denisa Tâlvescu - Cristina Georgiana Popescu. Și jumătate din medalia de aur a băieților este contabilizată tot la clubul numărul 1 al României, Gheorghe Robert Dedu având dublă legitimare, Știința Constanța - CS Dinamo.

Fetele au intrat primele în cursa pentru medalii. Startul lor nu a fost foarte reușit, dar Denisa Tâlvescu și Cristina Georgiana Popescu s-au mobilizat excelent în partea a doua și au trecut linia de sosire în 3:37,32, devansând cu două zecimi de secundă echipajul Chinei și cu patru zecimi de secundă pe cel al Canadei, ocupantele următoarelor două poziții. “Mărturisesc că am intrat pe apă cu gândul să terminăm junioratul cu medalie de aur și am reușit. Până acum n-am mai spus nimănui, dar după argintul de anul trecut de la mondiale am promis că anul acesta nu vom mai căștiga decât  aur. Am fost atât de bucuroasă încât pe podium nu mi-am putut stăpâni lacrimile”, a declarat Denisa Tâlvescu, pentru siteul cosr.ro. Colega ei, Cristina Georgiana Popescu, a punctat la rându-i: “Startul nostru a fost destul de slab în comparație cu cel al adversarelor care au plecat ca din pușcă. În prima jumătate chiar eram pe undeva pe locurile doi-trei, dar am strâns din dinți și ne-am concentrat atât de tare să căștigăm încât la final abia am putut coborî din barcă. Ne bucurăm cu atât mai mult cu cât cursele pe 1.000 de metri nu sunt favoritele noastre”. Denisa Tâlvescu (18 ani) și Cristina Georgiana Popescu (18 ani) au dublă legitimare, Liceul Traian Lalescu Orșova - CS Dinamo.

Cea de a doua medalie de aur a fost cucerită de echipajul masculin format din Gheorghe Robert Dedu (Știința Constanța - CS Dinamo) şi Ciprian Tudosă (CN Nicu Gane Fălticeni), care a trecut linia de sosire în 3:11,37. Pe podium au mai urcat echipajele Cehiei (3:12,13) şi Turciei (3:12,21). 

CS Dinamo, 20 august 2014, ora 11:00

 

Program Competitional

26 februarie - 3 martie 2024

Handbal. EHF European League (etapa 3), marți 27 februarie, ora 19:45: CSM Constanța – Dinamo

Fotbal. SuperLiga România (etapa 28), marți 27 februarie, ora 18:00: Dinamo 1948 – Hermannstadt. Stadion Arcul de Triumf

Handbal. Liga Națională (etapa 19), joi 29 februarie, ora 18:00: Dinamo – Politehnica Timișoara. Sala Dinamo

Polo. Superliga (etapa 9, restanță), vineri 1 martie, ora 11:00: CSU Oradea – Dinamo

Fotbal. SuperLiga România (etapa 29), vineri 1 martie, ora 20:00: Poli Iași - Dinamo 1948

Volei masculin. Cupa României, turneul Final 4 (semifinală), sâmbătă 2 martie, ora 16:00: Dinamo – Steaua. Se joacă la Mioveni

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 20), sâmbătă 2 martie (ora 19:00): FC Argeș - Dinamo

Scrimă. Campionatul European de cadeți și juniori, 22-29 februarie, Napoli (Italia)

Tir. Campionatul European de seniori, 24 februarie – 3 martie, Gyor (Ungaria)

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

Bazinul olimpic acoperit va găzdui în weekendul 24-25.02.2024 o competiție de polo din cadrul Campionatului Național U15, motiv pentru care activitatea de agrement se va desfășura după următorul program:

Sâmbătă 24 februarie: 13:30 – 18:00

Duminică 25 februarie: 12:00 – 19:00

Vizitatori online

Avem 168 vizitatori online