Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Canotaj Canotaj - Campionatul Mondial de seniori, ziua a 2-a

Canotaj - Campionatul Mondial de seniori, ziua a 2-a

În a doua zi a Campionatului Modial de seniori, echipajul feminin de 8+1 al României (Roxana Cogianu, Ionelia Zaharia, Cristina Ilie, Ioana Crăciun, Cristina Grigoraş, Andreea Boghian, Camelia Lupaşcu, Nicoleta Albu şi cârmăcița - Daniela Druncea), s-a calificat în finala probei după ce a câştigat seria cu timpul de 6 min 07 sec 86/100, devansând astfel echipajele Canadei și Noii Zeelande. Dinamovista Camelia Lupașcu, membră a echipajului de 8+1, a declarat scurt dupa cursă: ”a fost greu, dar a meritat…”. Se vor pregăti, în continuare, pentru ziua de duminică 1 septembrie, când vor trage în finală.

De asemenea, echipajul 2- feminin, Roxana Cogianu și Nicoleta Albu, au facut o cursă bună, terminând în prima serie pe locul 2 cu timpul de 7:18,47, după britanicele Helen Glover și Polly Swan (campioanele olimpice din 2012 – Londra), cu timpul de 7:15,13 și înaintea Serbiei. Le ținem pumnii strânși pentru ziua de joi, la semifinale.

Dintre cele patru echipaje românesti care au intrat în focul mondialelor de la Chungju-Coreea de Sud, două s-au calificat în faza urmatoare: dublu rame fără cârmaci feminin, în semifinale, iar Petru Codau, la schif simplu, în sferturi. Tânărul Petru Codau, aflat la prima participare la campionatele mondiale de seniori, a făcut o cursă ambițioasă, ocupând locul secund în serie, cu 7:12,29, in urma britanicului Matty Drysdale, 7:03,07.

Joi, echipajul de 4 vâsle masculin, Marius Cozmiuc, George Palamariu, Cristi Pirghie, Florin Curuea, va trage în recalificări după ce au terminat pe poziția a 4-a în serie. În aceeași situație este și echipajul dublu rame fără cârmaci, Ionel Strungaru - Teodor Gontaru, care a terminat pe locul 5 in serie.

Autorul articolului: George Vescan - CS Dinamo, 27 august 2013, ora 000

Program Competitional

23-29 ianuarie 2023

Baschet. LNBM Mozzart (etapa 18), sâmbătă, 28 ianuarie, ora 18:30: Dinamo – ABC Athletic Constanța. Sala Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 14), miercuri, 25 ianuarie, ora 19:00: FC Argeș - Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 15), duminică, 29 ianuarie, ora 15:00: Dinamo – CSM Târgoviște. Sala Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 14), sâmbătă, 28 ianuarie, ora 14:00: Știința București – Dinamo. Arena Romsilva Știința București

Polo. Cupa României la feminin (turneul II), 27-29 ianuarie, Bazinul Otopeni

Tir. Cupa Mondială de la Jakarta, 28 ianuarie (pușcă 10 m feminin), Indonezia

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Vizitatori online

Avem 320 vizitatori online