Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Canotaj Canotaj. Dublu aur si dublu argint la Mondialele de tineret

Canotaj. Dublu aur si dublu argint la Mondialele de tineret

lehaci_-_beleagaCanotajul românesc s-a întors cu patru medalii de la Campionatele Mondiale de tineret (U23), competiție desfășurată la Plovdiv în Bulgaria: două de aur și două de argint. Sportivii legitimați la CS Dinamo au contribuit din plin la toate cele patru trofee obținute de echipajele tricolore, care au făcut ca România să se claseze pe locul 4 în clasamentul pe națiuni.

Medaliile de aur au fost cucerite la dublu rame masculin – Mihăiță Țigănescu (Dinamo) și Cosmin Pascari și la dublu vâsle categorie ușoară feminin – Livia Ionela Lehaci (Dinamo) și Gianina Beleagă (Steaua).

După cursă, Ionela Livia Lehaci a postat un mesaj frumos pe facebook: ”WE MADE IT! Primul meu aur! Ce emoție!!! Vă mulțumesc tuturor celor care ați fost alături de noi, ați crezut în noi și ne-ați susținut! Vă mulțumesc și pentru mesajele frumoase! Dar cel mai important îți mulțumesc ție Giani, pentru dăruire, pentru luptă, pentru că împreună formăm cea mai frumoasă echipă!”.

Argintul a venit de la echipajul feminin de 4 rame, format în totalitate din sportive de la Dinamo, Cristina Georgiana Popescu, Alina Ligia Pop, Beatrice Mădălina Parfenie, Roxana Parașcanu și de la echipajul masculin de 8+1: Cristian Ivașcu, Constantin Adam, Alexandru-Cosmin Macovei, Constantin Radu, Sergiu-Vasile Bejan, Gheorghe-Robert Dedu, Ciprian Tudosa - Adrian Munteanu).

Elisabeta Lipă, cvintuplă campioană olimpică la canotaj, președinta FRC: ”Rezultatele obținute de România la Campionatul Mondial de canotaj pentru tineret de la Plovdiv confirmă încrederea noastră că avem un viitor frumos. Mă bucur că avem continuitate în marea performanță la nivel european și mondial. Îmi doresc să continuăm acest drum, să ne păstrăm motivația și tinerii de azi să fie pe cele mai înalte trepte ale podiumului și la seniori”.

La precedenta ediție a Campionatulelor Mondiale de tineret, România a obținut o medalie de argint si una de bronz.

tiganescu_-_pascari

Mihăiță Țigănescu și Cosmin Pascari

CS Dinamo, 24 iulie 2017

Program Competitional

 6 - 11 iunie 2023

Gimnastică. Campionatul Național pe echipe, 7-10 iunie, mun. Ploiești.

Triatlon. Cupa României la Aquatlon – Seniori, 9-10 iunie, mun. Miercurea Ciuc

Takwondo. Campionatul Național de Copii – juniori mici și cadeți, 9-10 iunie, București - Sala Polivalentă.


Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Vizitatori online

Avem 372 vizitatori online