Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Canotaj Canotaj. Evolutie stralucitoare la Campionatele Europene din Cehia: trei medalii de aur si una de argint

Canotaj. Evolutie stralucitoare la Campionatele Europene din Cehia: trei medalii de aur si una de argint

opt_aur_la_CE_2017Delegația tricoloră a încheiat participarea la Campionatele Europene de seniori de la Racice (Cehia) cu un palmares impresionant: trei medalii de aur și una de argint. România a încheiat pe locul doi în clasamentul general pe națiuni, iar cea mai importantă contribuție au avut-o sportivii de la CS Dinamo. Dintre cei 17 sportivi tricolori care au urcat pe podium, 12 sunt legitimați la CS Dinamo.

După succesul de sâmbătă al fetelor de la 4 rame (echipaj sută la sută dinamovist), duminică au urmat alte două medalii de aur, obținute în probe cu tradiție de medalii pentru România: 8+1 și doi fără cârmaci, ambele la feminin. Tot duminică, băieții de la patru rame au încheiat finala pe poziție de argint.

Din 2013 nu mai fuseseră obținute rezultate atât de strălucitoare. În urmă cu patru ani, la ediția de la Sevilla (Spania), România obținea două medalii de aur (8+1 și doi fără cârmaci – feminin) și argint la 4 rame – masculin. De specificat că proba feminină de 4 rame nu a figurat până acum în programul olimpic, dar la congresul FISA din vară va fi propusă pentru a intra cu drepturi depline la JO 2020.

beres_oprea_CE_2017

Cu trei medalii de aur și una de argint, România a încheiat pe locul doi în clasamentul general pe națiuni, după Italia (3-1-4). România a avut singurele duble medaliate cu aur: Mădălina Bereș (Dinamo) și Laura Oprea (Steaua) - foto sus. Cele două sportive au făcut un efort remarcabil și în numai trei ore au dublat finalele de 2 fără cârmaci și 8+1.

Medalii de aur

4 rame – feminin: Beatrice Parfenie, Alina Elena Pop, Cristina Popescu, Georgiana Parașcanu (echipaj cu o medie de vârstă de 21 de ani! / sută la sută CS Dinamo)

2 f.c. – feminin: Mădălina Bereș (CS Dinamo) și Laura Oprea

8+1 – feminin: Ioana Vrînceanu, Viviana Bejinariu (Dinamo), Mihaela Petrila (Dinamo), Denisa Tîlvescu (Dinamo), Mădălina Bereș (Dinamo), Iuliana Popa, Adelina Boguș (Dinamo), Laura Oprea – Daniela Druncea

Medalie de argint

4 rame – masculin: Cristian Ivașcu (Dinamo), Vlad Dragoș Aicoboae (Dinamo), Marius Cozmiuc (Dinamo), Ciprian Tudosa. Foto jos

masculin_4_rame_CE_2017

Locul 4

Dublu vâsle categorie ușoară – feminin: Ionela Lavinia Lehaci (Dinamo), Geanina Beleagă

Locul 6

8+1 - masculin: Mihăiță Vasile Țigănescu (Dinamo), Cosmin Pascari, Constantin Adam, Adrian Damii, Alexandru Ciprian Matincă (Dinamo), Sergiu Vasile Bejan (Dinamo), Cristi Pîrghie, Alexandru Cosmin Macovei (Dinamo) - Adrian Munteanu (Dinamo).

La puțin timp după încheierea finalelor, președinta FR de Canotaj, fosta cvintuplă campioană olimpică Elisabeta Lipă, a felicitat medaliații și a mulțumit celor care au contribuit la acest succes, printr-un mesaj postat pe pagina ei de facebook:

”Sunt bucuroasă și mândră de rezultatele obținute de loturile noastre de canotaj la Campionatele Europene din Cehia. In contextul sportului actual, trei medalii de aur și una de argint înseamnă enorm. Nu pot să nu remarc câteva lucruri. 

Dintre cei 39 de sportivi care au făcut deplasarea, 17 au urcat pe podiumul de premiere și alți 11 au concurat în finalele A. 

Avem singurele duble medaliate cu aur de la Europene, Mădălina Bereș și Laura Oprea, care au dublat în decurs de trei ore probele de doi fără cârmaci și 8+1! Efort superb și remarcabil.

Țin să subliniez și faptul că mulți dintre cei care au concurat acum la europenele de seniori sunt sportivi Under 23 si vor merge la Europene și Mondialele de tineret. Asta înseamnă că avem viitor.

Vreau să felicit medaliații, dar și pe ceilalți sportivi pentru implicare și dorință. Sunt convinsă că la următoarele competiții va veni și rândul lor să ne aducă momente de bucurie! Felicit de asemenea colectivele tehnice și antrenorii care au contribuit la selecționarea sportivilor.

Doresc să le mulțumesc tuturor celor care sunt alături de noi pe acest drum al marii performanțe, MTS, COSR, Institutul Național de Cercetare în Sport, Institutul de Medicină Sportivă, cluburile de care aparțin sportivii. De asemenea, le mulțumesc colegilor din Federația Română de Canotaj pentru efortul de zi de zi cu zi, dar și tuturor celor care ne susțin cu inima și cu gândurile lor bune. Le-am simțit energia pozitivă și atunci când eram sportivă, o simt și acum, când sunt președinte de federație. Noi, cei din familia canotajului, știm că orice medalie pe care o cucerim aduce bucurie în inimile românilor de pretutindeni!

Este un început frumos de ciclu olimpic și nu pot să nu mă gândesc că Tokio este atât de departe și totuși atât de aproape.

Sunt mândră de voi! Hai România!”.

4_rame_fete_CE_2017

Fetele de la 4 rame (rândul de jos) - medaliate cu aur

CS Dinamo, 28 mai 2017

Agrement Fitness

Agrement Natație

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Vizitatori online

Avem 430 vizitatori online