Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Canotaj Canotaj. Ionela Livia Lehaci, AUR la mondialele de seniori

Canotaj. Ionela Livia Lehaci, AUR la mondialele de seniori

lehaci_beleaga_2_2-LG-SDCanotajul românesc îşi continuă anul excepţional prin cucerirea unei prime medalii de aur la Campionatele Mondiale de a Sarasota (SUA). Performanţa a fost realizată de dublul de categorie uşoară format din Ionela Livia Lehaci (Dinamo) şi Gianina Elena Beleagă (Steaua). Campioane mondiale de tineret în acest an, cele două tinere sportive de numai 22 de ani au reuşit o cursă senzaţională în finala probei.

Lehaci și Beleagă au abordat foarte bine cursa din punct de vedere tactic. Au stat în grupul fruntaș până la 500 de metri, după care au ridicat strokul şi au preluat conducerea fără să mai lase prima poziţie, în ciuda atacului din final al echipajelor Noii Zeelande (locul 2) şi SUA (locul 3). Fetele noastre au încheiat cursa în 6:55,880 un timp fantastic.

România mai are încă două echipaje în finalele CM de canotaj de la Sarasota, cele de 8+1 (masculin şi feminin), care vor concura duminică.

Medalia de aur cucerită de Ionela Livia Lehaci şi Gianina Elena Beleagă este prima obţinut de sportul românesc într-o probă olimpică după o pauză de trei ani. Ultima performanţă de talia aceasta a fost realizată de Liviu Dumitrescu şi Victor Mihalachi în 2014 la CM de la Moscova, în proba de canoe dublu 1000 de metri.

La canotaj, ultimul titlu mondial a fost obţinut în 2002, de Georgeta Andrunache şi Viorica Susanu, la dublu rame.

La puţin timp după cursa de aur, Elisabeta Lipă, preşedinta FR de Canotaj, a postat următorul mesaj pe pagina ei de facebook:

S-a terminat de mai bine de o oră cursa de AUR a fetelor noastre şi încă nu mi-am revenit din emoţii. Am avut încredere de la început în Ionela Livia Lehaci şi Gianina Elena Beleagă. Şi când spun de la început, mă refer la momentul în care au început sportul. Am văzut la ele dăruire, ambiţie, ataşament, sacrificiu – toate calităţile specifice unui mare campion. Ştiam că va veni vremea când vor exploda, iar astăzi a fost ZIUA lor. Ziua în care s-au încoronat campioane ale lumii. Aşa cum le cunosc, nu le va opri nimeni până la Jocurile Olimpice de la Tokio 2020.

Vă mulţumesc, fetelor, pentru această zi minunată! Felicitări vouă, felicitări celor care v-au descoperit şi antrenat. Sper ca victoria voastră de azi să fie cel mai bun stimulent pentru finalele de mâine de la 8+1!

Sunt mândră că fac parte din această familie minunată a canotajului! Hai, România!”.

CS Dinamo, 1 octombrie 2017

Agrement Fitness

Agrement Natație

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Vizitatori online

Avem 184 vizitatori online