Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Canotaj Canotaj. Ionela Livia Lehaci, AUR la mondialele de seniori

Canotaj. Ionela Livia Lehaci, AUR la mondialele de seniori

lehaci_beleaga_2_2-LG-SDCanotajul românesc îşi continuă anul excepţional prin cucerirea unei prime medalii de aur la Campionatele Mondiale de a Sarasota (SUA). Performanţa a fost realizată de dublul de categorie uşoară format din Ionela Livia Lehaci (Dinamo) şi Gianina Elena Beleagă (Steaua). Campioane mondiale de tineret în acest an, cele două tinere sportive de numai 22 de ani au reuşit o cursă senzaţională în finala probei.

Lehaci și Beleagă au abordat foarte bine cursa din punct de vedere tactic. Au stat în grupul fruntaș până la 500 de metri, după care au ridicat strokul şi au preluat conducerea fără să mai lase prima poziţie, în ciuda atacului din final al echipajelor Noii Zeelande (locul 2) şi SUA (locul 3). Fetele noastre au încheiat cursa în 6:55,880 un timp fantastic.

România mai are încă două echipaje în finalele CM de canotaj de la Sarasota, cele de 8+1 (masculin şi feminin), care vor concura duminică.

Medalia de aur cucerită de Ionela Livia Lehaci şi Gianina Elena Beleagă este prima obţinut de sportul românesc într-o probă olimpică după o pauză de trei ani. Ultima performanţă de talia aceasta a fost realizată de Liviu Dumitrescu şi Victor Mihalachi în 2014 la CM de la Moscova, în proba de canoe dublu 1000 de metri.

La canotaj, ultimul titlu mondial a fost obţinut în 2002, de Georgeta Andrunache şi Viorica Susanu, la dublu rame.

La puţin timp după cursa de aur, Elisabeta Lipă, preşedinta FR de Canotaj, a postat următorul mesaj pe pagina ei de facebook:

S-a terminat de mai bine de o oră cursa de AUR a fetelor noastre şi încă nu mi-am revenit din emoţii. Am avut încredere de la început în Ionela Livia Lehaci şi Gianina Elena Beleagă. Şi când spun de la început, mă refer la momentul în care au început sportul. Am văzut la ele dăruire, ambiţie, ataşament, sacrificiu – toate calităţile specifice unui mare campion. Ştiam că va veni vremea când vor exploda, iar astăzi a fost ZIUA lor. Ziua în care s-au încoronat campioane ale lumii. Aşa cum le cunosc, nu le va opri nimeni până la Jocurile Olimpice de la Tokio 2020.

Vă mulţumesc, fetelor, pentru această zi minunată! Felicitări vouă, felicitări celor care v-au descoperit şi antrenat. Sper ca victoria voastră de azi să fie cel mai bun stimulent pentru finalele de mâine de la 8+1!

Sunt mândră că fac parte din această familie minunată a canotajului! Hai, România!”.

CS Dinamo, 1 octombrie 2017

Program Competitional

Săptămâna 16-22 iulie 2018 

Atletism. Campionatele Naționale de juniori 3, 21-22 iulie, București. Campionatele Balcanice de seniori și tineret, 19-22 iulie, Stara Zagora (Bulgaria)

Ciclism. Campionatul național de XCO, 18-21 iulie, Sibiu

Judo. Campionatul European echipe mixt judo, 18 iulie, Ekaterinburg (Rusia)

Scrimă. Campionatele Mondiale de seniori, 19-27 iulie, China

ANUNTURI AGREMENT

Începând cu data de 30 iunie a.c., Bazinul olimpic acoperit Anatolie Grințescu va fi închis pentru renovare. Activitățile de inițiere și agrement se vor desfășura în bazinul descoperit, conform graficului orar afișat la intrarea în bazin și pe siteul csdinamo.ro.

Reluarea activității în bazinul acoperit se va face la o dată ce va fi anunțată pe siteul clubului.

 


• În perioada 25 iunie - 8 iulie, în Bazinul descoperit se vor desfășura activități ale loturilor naționale de polo pe apă ale României, motiv pentru care programul de agrement va suferi unele modificări. Programul complet îl puteți găsi aici.

Agrement Fitness

NOU! Hidrokinetoterapie

Agrement Natație

Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Fotbal

Căutare sportivi

Nume:
Disciplina sportivă:
Activitate:
Grupa de vârstă:

Vizitatori online

Avem 287 vizitatori online