Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Canotaj Canotaj - Loturile olimpice s-au întors de la Belgrad

Canotaj - Loturile olimpice s-au întors de la Belgrad

Interviu cu antrenorii Loturilor Olimpice de Canotaj feminin și masculin

Interviu realizat de George Vescan – CS Dinamo, 9 mai 2012    

Antrenorul Lotului Olimpic de Canotaj Feminin - Mircea Roman și antrenorul Lotului Olimpic de Canotaj Masculin – Dimitrie Popescu, oferă cititorilor noștri un interviu despre prima Regată de Cupă Mondială desfășurat[ în perioda 4 – 6 mai 2012 la baza nautică Ada Ciganlija din Belgrad.     

C__115_-_CopyGeorge Vescan: Domnule profesor Mircea Roman cum a fost această competiție?

Mircea Roman: A fost un turneu puternic pentru că au fost multe țări participante și pentru că multe echipaje s-au autodepășit stabilind recorduri personale. Echipajul de 8+1 feminin, chiar dacă a obținut locul doi, a realizat cel mai bun timp de la olimpiada trecută până în prezent. De asemenea, în proba de 2 rame fără cârmaci, obținerea unui loc 6 în finala A și un loc 1 în finala B nu sunt rezultate mulțumitoare, dar având în vedere etapa de pregătire în care ne aflăm, suntem în graficul programului de pregătire stabilit. Important este că față de timpii scoși în Snagov, la această regată echipajele noastre s-au autodepășit, dovedind resurse fizice, angajament și seriozitate. Singura echipă care a fost sub așteptări, a fost echipajul ambarcațiunii de 4 vâsle care, nejustificat, a scos un timp cu 10 secunde peste cel planificat la această competiție.

G.V.: Deși s-au scos timpi buni, echipajul Olandei a fost mai rapid cu aproximativ 2 zecimi de secundă. Este îngrijorător ?

M.R.: Echipajul Olandei, de obicei, la prima regată se prezintă într-un stadiu de pregătire mai avansat. Noi preferăm să creștem valoric pas cu pas, pentru a atinge vârful de formă la olimpiadă. Nu doar Olanda este un adversar redutabil, ci și echipajele Statelor Unite, Marii Britanii, Australiei, Germaniei, Noii Zeelande, ș.a., dar pe noi ne interesează în primul rând pregătirea noastră.

G.V.: Care este următorul obiectiv ?    

M.R.: Avem Regata de la Lucerna din 20-23 mai, unde vom încerca să calificăm ambarcațiunea de 4 vâsle iar pentru restul lotului să ne scoatem timpii planificați.

 După 8 ani, canotajul masculin intră în elita mondială

Interviu cu antrenorul Lotului Olimpic de Canotaj Masculin - Dimitrie Popescu

Cupa_Din_NIRO_12_-_CopyG.V.: Domnule profesor Dimitrie Popescu, ce importanță a avut acest turneu din Iugoslavia?

D.P.: După 8 ani în care canotajul masculin nu a contat în plan internațional, ambarcațiunea de două 2 rame fără cârmaci (Strungaru Ionel – Dinamo și Duduță Ciprian – Steaua) și ambarcațiunea de 4 rame fără cârmaci (Cosmiuc Marius, Plamariu Alexandru – ambii de la Dinamo și Pârghie Cristian, Curuia Florin – de la Steaua), au câștigat locul 1 în finala B, rezultate care ne apropie într-un mod real de elita canotajului mondial și ne dă speranțe de calificare la turneul de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Londra. Ambele echipe și-au depășit timpii scoși acasă, ceea ce dovedește că, pe lângă potențialul fizic acumulat până în prezent, au depășit și o barieră psihologică existentă până acum în competițiile de acest nivel.

G.V.: Ce vă propuneți în continuare?

D.P.: Rezultatele băieților noștri sunt încurajatoare și ne dau speranțe de calificare la Olimpiadă, dar pentru aceasta va trebui să gestionăm foarte bine pregătirea tehnico-tactică în puținul timp care ne-a mai rămas până la turneul din 20-23 mai de la Lucerna.

G.V.: Ce le transmiteți sportivilor dumneavoastră?

D.P.: Vreau să le transmit și prin intermediul website-ului Clubului nostru, felicitări pentru atitudinea pe care au avut-o la acest turneu și sunt convins că, în următoarea etapă, vor dovedi implicare și dăruire totală în pregătirea turneului de calificare.

Program Competitional

4-10 decembrie 2023

RUGBY. Liga Națională (finala pentru titlu), sâmbătă 9 decembrie, ora 13:00: Dinamo București – CSM Știința Baia Mare. Stadion Arcul de Triumf

Fotbal. Liga 1 (etapa 18), luni 4 decembrie, ora 20:00: Sepsi Sfântu Gheorghe – Dinamo 1948

Handbal. EHF European League (etapa 6), marți 5 decembrie, ora 19:45: Dinamo București – Chambery Savoie Mont Blanc Handball. Sala Dinamo

Volei masculin. Cupa României, sferturi de finală (retur), miercuri 6 decembrie, ora 18:00: Corona Brașov - Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 14), sâmbătă 9 decembrie, ora 19:00: CS Minaur Baia Mare – Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 10), sâmbătă 9 decembrie, ora 17:00: CSM Târgoviște - Dinamo

Baschet. LNB Getica 95 (etapa 12), sâmbătă 9 decembrie, ora 18:00: Laguna București - Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 9), duminică 10 decembrie, ora 15:00: Rapid București – Dinamo

Înot. Campionatul European în bazin de 25 de metri, 5-10 decembrie, Otopeni

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

Programul de agrement va fi redus sâmbătă, 09.12.2023 – până la ora 18:00, iar duminică, 10.12.2023, va începe la ora 13:00, ca urmare a Ediției a III-a a CUPEI ”MOȘ CRĂCIUN” la Polo.

Va mulțumim pentru înțelegere.

CS Dinamo

Vizitatori online

Avem 259 vizitatori online