Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Canotaj Canotaj. Romania - sase medalii la Campionatele Europene. Fetele de la 8+1, medaliate cu aur

Canotaj. Romania - sase medalii la Campionatele Europene. Fetele de la 8+1, medaliate cu aur

8_plus_1_KK_CE_2019Canotajul românesc a strălucit din nou la Campionatele Europene. Ambarcațiunile tricolore au încheiat competiția de la Lucerna (Elveția) cu șase medalii: una de aur, patru de argint, una de bronz.

 

Campionatele Europene au fost găzduite de Complexul Nautic Rotsee din Lucerna (Elveția) între 31 mai și 2 iunie. Cele șase medalii cucerite au situat România pe locul 4 în clasamentul pe medalii (1-4-1), după Germania (5-1-1), Olanda (2-3-2) și Italia (2-2-3).

Palmaresul de la CE de seniori demonstrează, pe de-o parte, că România continuă să fie o forță în canotajul internațional, iar pe de alta, că FR de Canotaj (for condus de Elisabeta Lipă) rămâne una dintre cele mai performante federații din țară. Sportivii dinamoviști au contribuit la obținerea tuturor celor șase medalii.

Singura medalie de aur a venit de la ambarcațiunea feminină de 8+1. Echipajul a fost schimbat aproape în totalitate față de anul trecut, însă performanța a rămas aceeași. Antrenorii lotului s-au mizat la această ediție pe echipajul de 4 rame la feminin, unde au repartizat cele mai valoroase ”drepte” și ”stângi”, multiplele medaliate din ultimii ani, Ioana Vrînceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu (ultimele două, duble campioane europene în 2018). Cu multe tinere în lot, cu un stroc ”fresh”, Roxana-Iuliana Anghel (21 de ani / CS Dinamo), ”optul” românesc a făcut o cursă de senzație. La jumătatea distanței (1000 de metri) tricolorele erau pe locul 3, după Olanda și Marea Britanie, dar au ridicat fantastic în partea a doua (peste 50 de lovituri pe minut!), trecând primele linia de sosire, la 6 zecimi de secundă în fața britanicelor.

Medaliile de argint au fost cucerite de echipajul feminin de 4 rame, de băieții de la dublu rame, Marius Vasile Cozmiuc (CS Dinamo), Ciprian Tudosa (un pas înainte față de CE 2018), și de două echipaje feminine foarte tinere: Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu (CS Dinamo) - dublu rame, Nicoleta Ancuța Bodnar (CS Dinamo), Simona Geanina Radiș - dublu vâsle.

Bronzul a revenit echipajului masculin de dublu vâsle - Ioan Prundeanu, Marian Enache (CS Dinamo).

Echipajul masculin de 8+1 s-a clasat pe locul 4 în finală, iar campioanele mondiale de la dublu vâsle categorie ușoară, Ionela Livia Cozmiuc (CS Dinamo), Geanina Elena Beleagă, au încheiat finala pe locul 5.

În finală a fost prezent și echipajul feminin de 4 vâsle (Larisa Elena Roșu, Elena Logofătu, Nicoleta Pașcanu, Tabita Maftei), clasat pe locul 6.

Palmaresul României la CS 2019

Aur

8+1 (feminin): Cristina-Georgiana Popescu, Amalia Bereș, Mădălina-Gabriela Cașu, Roxana Parașcanu, Beatrice-Mădălina Parfenie, Iuliana Popa, Maria-Magdalena Rusu, Roxana-Iuliana Anghel – Daniela Druncea

Argint

Dublu rame (2.f.c. – feminin): Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu

Dublu rame (2.f.c. – masculin): Marius Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosa

Patru rame (feminin): Ioana Vrînceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu

Dublu vâsle (feminin): Nicoleta Ancuța Bodnar, Simona Geanina Radiș

Bronz

Dublu vâsle (masculin): Ioan Prundeanu, Marian Florian Enache

Sportivii subliniați sunt legitimați la CS Dinamo.

CS Dinamo, 2 iunie 2019

Program Competitional

Săptămâna 17-23 iunie 2019

Multisport. Jocurile Europene, 20 iunie – 1 iulie, Minsk (Belarus)

Atletism. Campionatele Naționale de juniori I, 20-22 iunie, Pitești

Scrimă. Campionatele Naționale de copii, sabie și spadă, 14-23 iunie, București

Scrimă. Campionatele Europene de seniori, 17-23 iunie, Germania

ANUNTURI AGREMENT

• Bazinul descoperit din incinta Complexului Sportiv Dinamo se va redeschide pentru public începând cu data de 15 iunie a.c. Prețurile pentru acces (individual și abonamente) sunt cele din secțiunea agrement-natație de pe siteul clubului. Prețurile și programul vor fi afișate și la intrarea în bazin.

•  Programul bazinului descoperit:
luni-vineri: 09:00 - 13:00 inițiere; 13:00 - 21:00 agrement
sâmbătă și duminică: 08:00 - 20:00 agrement

Ghid informare

Ghid_informare_DGA

Agrement Fitness

NOU! Hidrokinetoterapie

Agrement Natație

Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Fotbal

Căutare sportivi

Nume:
Disciplina sportivă:
Activitate:
Grupa de vârstă:

Vizitatori online

Avem 342 vizitatori online