Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Canotaj Canotaj. Romania - sase medalii la Campionatele Europene. Fetele de la 8+1, medaliate cu aur

Canotaj. Romania - sase medalii la Campionatele Europene. Fetele de la 8+1, medaliate cu aur

8_plus_1_KK_CE_2019Canotajul românesc a strălucit din nou la Campionatele Europene. Ambarcațiunile tricolore au încheiat competiția de la Lucerna (Elveția) cu șase medalii: una de aur, patru de argint, una de bronz.

 

Campionatele Europene au fost găzduite de Complexul Nautic Rotsee din Lucerna (Elveția) între 31 mai și 2 iunie. Cele șase medalii cucerite au situat România pe locul 4 în clasamentul pe medalii (1-4-1), după Germania (5-1-1), Olanda (2-3-2) și Italia (2-2-3).

Palmaresul de la CE de seniori demonstrează, pe de-o parte, că România continuă să fie o forță în canotajul internațional, iar pe de alta, că FR de Canotaj (for condus de Elisabeta Lipă) rămâne una dintre cele mai performante federații din țară. Sportivii dinamoviști au contribuit la obținerea tuturor celor șase medalii.

Singura medalie de aur a venit de la ambarcațiunea feminină de 8+1. Echipajul a fost schimbat aproape în totalitate față de anul trecut, însă performanța a rămas aceeași. Antrenorii lotului s-au mizat la această ediție pe echipajul de 4 rame la feminin, unde au repartizat cele mai valoroase ”drepte” și ”stângi”, multiplele medaliate din ultimii ani, Ioana Vrînceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu (ultimele două, duble campioane europene în 2018). Cu multe tinere în lot, cu un stroc ”fresh”, Roxana-Iuliana Anghel (21 de ani / CS Dinamo), ”optul” românesc a făcut o cursă de senzație. La jumătatea distanței (1000 de metri) tricolorele erau pe locul 3, după Olanda și Marea Britanie, dar au ridicat fantastic în partea a doua (peste 50 de lovituri pe minut!), trecând primele linia de sosire, la 6 zecimi de secundă în fața britanicelor.

Medaliile de argint au fost cucerite de echipajul feminin de 4 rame, de băieții de la dublu rame, Marius Vasile Cozmiuc (CS Dinamo), Ciprian Tudosa (un pas înainte față de CE 2018), și de două echipaje feminine foarte tinere: Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu (CS Dinamo) - dublu rame, Nicoleta Ancuța Bodnar (CS Dinamo), Simona Geanina Radiș - dublu vâsle.

Bronzul a revenit echipajului masculin de dublu vâsle - Ioan Prundeanu, Marian Enache (CS Dinamo).

Echipajul masculin de 8+1 s-a clasat pe locul 4 în finală, iar campioanele mondiale de la dublu vâsle categorie ușoară, Ionela Livia Cozmiuc (CS Dinamo), Geanina Elena Beleagă, au încheiat finala pe locul 5.

În finală a fost prezent și echipajul feminin de 4 vâsle (Larisa Elena Roșu, Elena Logofătu, Nicoleta Pașcanu, Tabita Maftei), clasat pe locul 6.

Palmaresul României la CS 2019

Aur

8+1 (feminin): Cristina-Georgiana Popescu, Amalia Bereș, Mădălina-Gabriela Cașu, Roxana Parașcanu, Beatrice-Mădălina Parfenie, Iuliana Popa, Maria-Magdalena Rusu, Roxana-Iuliana Anghel – Daniela Druncea

Argint

Dublu rame (2.f.c. – feminin): Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu

Dublu rame (2.f.c. – masculin): Marius Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosa

Patru rame (feminin): Ioana Vrînceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu

Dublu vâsle (feminin): Nicoleta Ancuța Bodnar, Simona Geanina Radiș

Bronz

Dublu vâsle (masculin): Ioan Prundeanu, Marian Florian Enache

Sportivii subliniați sunt legitimați la CS Dinamo.

CS Dinamo, 2 iunie 2019

Program Competitional

26 februarie - 3 martie 2024

Handbal. EHF European League (etapa 3), marți 27 februarie, ora 19:45: CSM Constanța – Dinamo

Fotbal. SuperLiga România (etapa 28), marți 27 februarie, ora 18:00: Dinamo 1948 – Hermannstadt. Stadion Arcul de Triumf

Handbal. Liga Națională (etapa 19), joi 29 februarie, ora 18:00: Dinamo – Politehnica Timișoara. Sala Dinamo

Polo. Superliga (etapa 9, restanță), vineri 1 martie, ora 11:00: CSU Oradea – Dinamo

Fotbal. SuperLiga România (etapa 29), vineri 1 martie, ora 20:00: Poli Iași - Dinamo 1948

Volei masculin. Cupa României, turneul Final 4 (semifinală), sâmbătă 2 martie, ora 16:00: Dinamo – Steaua. Se joacă la Mioveni

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 20), sâmbătă 2 martie (ora 19:00): FC Argeș - Dinamo

Scrimă. Campionatul European de cadeți și juniori, 22-29 februarie, Napoli (Italia)

Tir. Campionatul European de seniori, 24 februarie – 3 martie, Gyor (Ungaria)

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

Bazinul olimpic acoperit va găzdui în weekendul 24-25.02.2024 o competiție de polo din cadrul Campionatului Național U15, motiv pentru care activitatea de agrement se va desfășura după următorul program:

Sâmbătă 24 februarie: 13:30 – 18:00

Duminică 25 februarie: 12:00 – 19:00

Vizitatori online

Avem 138 vizitatori online