Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Ciclism Ciclism. Dinamo BikeXpert Superbet tinteste spre Tokio 2020

Ciclism. Dinamo BikeXpert Superbet tinteste spre Tokio 2020

BX_5Echipa de ciclism Dinamo BikeXpert Superbet și-a prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, componenții lotului pentru sezonul 2019 și obiectivele competiționale. Ede Molnar, cel mai valoros rider din România, este principala speranță olimpică a echipei în proba de cross-country (XCO).

Dinamo BikeXpert Superbet pornește la drum în noul sezon cometițional cu aceleași obiective importante, dar și cu un partener de încredere, Superbet. ”Suntem onorați să anunțăm că începând cu luna mai 2019 am reînnoit pe 3 ani contractul cu Superbet, sponsorul principal din ultimii 2 ani, și astfel noua denumire a echipei este Dinamo-BikeXpert Superbet, aceasta fiind deja înregistrată la Uniunea Ciclistă Internațională”, a declarat Cătălin Sprînceană, team-managerul echipei.

Începând cu 2018, echipa dinamovistă a reușit să participe la 99% dintre competiţiile înscrise în calendarul FR de Ciclism, circa 60 în fiecare an, cu peste o sută de clasări pe podium. Este un vis devenit realitate pentru mine, în calitate de team manager, să fiu alături de voi după mai bine de şase ani de activitate. Atunci când am început această echipă, undeva în 2012, nu îmi închipuiam că o să ajungem să luăm această amploare şi să ajungem cea mai mare şi cea mai puternică echipă de ciclism din România. Am plecat cu o idee, am plecat cu un vis şi cu trei oameni, doi sponsori şi un sportiv. Iar acum, după aproape şapte ani, suntem aici 65 de membri ai echipei şi e o chestie extraordinară, pentru că am reinventat ciclismul în România. De la începutul sezonului 2018 până în 2019 am avut peste 100 clasări pe podium şi asta ne face echipa de ciclism cu cele mai multe şi mai bune rezultate din ţară”, a punctat Cătălin Sprînceană.

BX_1

La prezidiu s-au mai aflat Cătălin Erhan, vicepreședinte CS Dinamo, Vlad Ardeleanu, reprezentantul Superbet, Mircea Florescu din partea BikeXpert și antrenorul echipei, Răzvan Jugănaru.

Cătălin Erhan: ”Pe 14 mai, CS Dinamo a aniversat 71 de ani de existență. Aceeași vârstă o are și secția de ciclism, înființată chiar în 1948. Este o secție cu o mare tradiție, iar alături de partenerul nostru BikeXpert sperăm să readucem acest sport în actualitate. Felicit sportivii și antrenorii pentru rezultatele obținute, felicit managementul pentru eforturile făcute. Le doresc tuturor să-și împlinească visul de a califica un sportiv la Jocurile Olimpice de la Tokio. Și cum fără susținere nu se poate realiza nimic, doresc să le mulțumesc sponsorilor și partenerilor care sunt alături de echipă”.

Vlad Ardeleanu: ”Simt o energie extraordinară în acest proiect și nu întâmplător am decis să extindem parteneriatul cu BikeXpert. Superbet dorește să iasă din zona de confort a sponsorizării sporturilor de masă, foarte populare și profitabile, și să meargă spre alte ramuri mai puțin mediatizate. Ne dorim să vedem crescând frumos baschetul, atletismul, șahul, dansul, ciclismul și avem sponsorizări numeroase în toate aceste zone. Încercăm să dăm ceva bun înapoi comunității și să redistribuim echitabil o parte din succesul nostru. Este vorba de o responsabilitate socială pe care o simțim și pe care ne-o asumăm, iar colaborarea cu Dinamo BikeXpert, de acum și Superbet, face parte din această imagine mai largă. Sunt convins că profesioniștii din echipă vor avea performanțe pe viitor, iar amatorii se vor îndrepta tot mai mult spre mișcare și stil de viață sănătos, inclusiv pe bicicletă”.

BX_7

Vârful de lance al echipei Dinamo BikeXpert este Ede Molnar, care face parte dintre cei trei sportivi români implicaţi în tentativa de calificare a României la JO 2020 de la Tokyo. Ceilalţi doi români sunt Vlad Dascălu (Brujula Racing Team) şi Lucian Logigan (Scott Geiger Team). ”Este un sportiv în plină ascensiune, cu rezultate extraordinare. Este cel mai valoros rider din România şi am spus din România, pentru că mai avem un rider în Spania, foarte valoros (Vlad Dascălu, n.a.). Dar Ede a dovedit anul trecut că este cel mai valoros din România şi iată că este din echipa noastră. Principalul obiectiv al echipei este calificarea la JO 2020 de la Tokyo. Doar trei sportivi români pot puncta pentru ţară, primii trei în clasamentul naţional, iar în acest moment unul dintre cei trei este Ede Molnar şi vreau să ştiţi că face eforturi foarte mari, sacrificii personale pentru acest obiectiv. Mai sunt câteva luni şi se vor termina calificările şi sperăm să ne calificăm”, a declarat Cătălin Sprînceană.
Echipa pentru sezonul 2019 este alcătuită din: 

-      Ede Molnar, campion naţional la mountain bike maraton şi la mountain bike eliminator

-      Alexandru Stancu, vicecampion naţional la XCO în 2017

-      Eduard Kubat, vicecampion naţional la XCO cadeţi în 2018

-      Tudor Căzăceanu, bronz la campionatul naţional de ciclocross 2018

-      Karina Kubat, locul 3 la Cupa Naţională de XCO în 2018

-      Daria Duca, multiplă campioană naţională la categoria copii

-      David Cristea, vicecampion naţional de şosea la juniori, locul 4 la Cupa Naţională de XCO la juniori în 2018

-      Paul Georgescu şi noii veniţi Gerhard Moldansky (U23) şi Miruna Gârbacea (junioară)

-      Antrenor este Răzvan Jugănaru, multiplu campion naţional la XCO, XCM, şosea şi ciclocross.

Cătălin Sprînceană a subliniat şi rezultatele deosebite înregistrate de sportivii legitimaţi la categoriile masters, amatori şi copii. Andy Brunner, 65 ani, a câştigat medalia de bronz la CM de MTB în proba de downhill, Ciprian Comişan este campion naţional la XCM, categoria amatori, Daniel Bosta, vicecampion naţional la XCM, categoria Masters 1, şi Mihai Brînză, campion naţional la MTB şi şosea, la doar 10 ani.

Dinamo BikeXpert s-a implicat cu succes şi în organizarea de competiţii, și dorește să continue să se implice în proiecte precum Maratonul Vinului, BikeXpert Alpine Challenge/Campionatul Naţional de XCM şi Bucureşti MTB Race/Cupa Naţională de MTB copii, etapa a 5-a.

CS Dinamo, 16 mai 2019

Program Competitional

4-10 decembrie 2023

RUGBY. Liga Națională (finala pentru titlu), sâmbătă 9 decembrie, ora 13:00: Dinamo București – CSM Știința Baia Mare. Stadion Arcul de Triumf

Fotbal. Liga 1 (etapa 18), luni 4 decembrie, ora 20:00: Sepsi Sfântu Gheorghe – Dinamo 1948

Handbal. EHF European League (etapa 6), marți 5 decembrie, ora 19:45: Dinamo București – Chambery Savoie Mont Blanc Handball. Sala Dinamo

Volei masculin. Cupa României, sferturi de finală (retur), miercuri 6 decembrie, ora 18:00: Corona Brașov - Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 14), sâmbătă 9 decembrie, ora 19:00: CS Minaur Baia Mare – Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 10), sâmbătă 9 decembrie, ora 17:00: CSM Târgoviște - Dinamo

Baschet. LNB Getica 95 (etapa 12), sâmbătă 9 decembrie, ora 18:00: Laguna București - Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 9), duminică 10 decembrie, ora 15:00: Rapid București – Dinamo

Înot. Campionatul European în bazin de 25 de metri, 5-10 decembrie, Otopeni

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

Programul de agrement va fi redus sâmbătă, 09.12.2023 – până la ora 18:00, iar duminică, 10.12.2023, va începe la ora 13:00, ca urmare a Ediției a III-a a CUPEI ”MOȘ CRĂCIUN” la Polo.

Va mulțumim pentru înțelegere.

CS Dinamo

Vizitatori online

Avem 274 vizitatori online