Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Gimnastică feminin Gimnastică. Miruna Cazan, noua steluță alb-roșie: trei titluri la primele naționale din carieră

Gimnastică. Miruna Cazan, noua steluță alb-roșie: trei titluri la primele naționale din carieră

Un articol de Alexandru Enciu (foto - Mihai Neacșu)

G_01

CS Dinamo lansează o nouă steluță pe cerul gimnasticii românești. La finele săptămânii trecute, Buzăul a găzduit Campionatele Naționale de junioare III, competiție ce a însemnat, pentru sportivele de nivel I (9 ani), primul concurs național din carieră. Micuța vedetă a competiției a venit de la Dinamo. Miruna Cazan a câștigat trei titluri naționale și un ”argint” la nivelul I, impunându-se ca un lider al generației sale.

Miruna Cazan este un produs sută la sută al Clubului Sportiv Dinamo, fiind pregătită de la vârsta de 6 ani și jumătate, când a venit pentru prima dată în sala de gimnastică, de antrenorii Anca Drăghici și Dan Potra, ajutați de coregrafa Alexandra Tudorache. Anul acesta, Miruna și-a făcut debutul în competițiile oficiale, sub auspicii promițătoare: a câștigat în aprilie Cupa Nadia Comăneci (la individual compus și la bârnă), iar săptămâna trecut și-a trecut în cont primele titluri naționale (individual compus, sol și paralele). La sărituri s-a clasat pe locul doi, iar la bârnă nu a prins finala deși a avut cel mai spectaculos exercițiu. ”La acest nivel de vârstă există niște cerințe pe care fiecare sportivă trebuie să le parcurgă în timpul exercițiului. Arbitrul de la bârnă a considerat că Miruna a sărit o cerință”, vine explicația antrenorilor. Micuța sportivă de la CS Dinamo și-ar fi adjudecat lejer și bârna, ea reușind să facă de pe acum cerințe de la un nivel cu doi ani mai mare.

G_06

Antrenorii Anca Drăghici și Dan Potra, alături de noua lor vedetă, Miruna Cazan

Anca Drăghici antrenează de aproape 10 ani la Dinamo, iar Dan Potra de șase. Prin mâna lor au trecut deja sute de sportive, așa că pot face o evaluare corectă. ”Miruna este un talent real. Este un copil făcut pentru gimnastică. Pe un copil talentat îl vezi de la început, după cât de repede prinde mișcările de la gimnaste mai mari, alături de care se antrenează. Miruna a prins imediat. Este ambițioasă, muncitoare și nu vede altceva decât aparatele. Nu se uită în stânga și în dreapta, nu zâmbește. Dacă nu-i iese un element îl repetă chiar și de o sută de ori”, spune Anca Drăghici.

G_08Campion european și medaliat olimpic cu bronz în 2004, Dan Potra știe că un început promițător nu garantează și o carieră de succes, dar poate fi un imbold substanțial. ”Depinde foarte mult de calitățile ei, dar și de cât va fi ferită de accidentări. Miruna are în concurs o putere de concentrare impresionantă pentru vârsta ei. Este foarte calculată, nici nu tresare pe bârnă. Aș spune că exercițiul ei s-a apropiat de perfecțiune. Este vârful generației sale. Mai sunt sportive care au câte un aparat favorit, dar ea strălucește la toate aparatele”, spune antrenorul de la Dinamo.

G_11

Miruna degajă o siguranță extraordinară. Are o ținută frumoasă, ca orice sportivă de top, și prezintă calități fizice care amintesc de fostele mari campioane ale gimnasticii românești. Întrebată care este aparatul ei favorit, răspunde fără să se gândească: ”Bârna”. N-a văzut la lucru multe campioane, dar are un reper cert: ”Îmi place de Larisa Iordache. Vreau să ajung ca ea”, spune micuța campioană. Debutul îi permite să viseze frumos.

G_15

Miruna, alături de coregrafa Alexandra Tudorache

G_14

Miruna, alături de mama ei, Carmen

CS Dinamo, 04 iunie 2015, ora 22:30

 

 

Program Competitional

26 februarie - 3 martie 2024

Handbal. EHF European League (etapa 3), marți 27 februarie, ora 19:45: CSM Constanța – Dinamo

Fotbal. SuperLiga România (etapa 28), marți 27 februarie, ora 18:00: Dinamo 1948 – Hermannstadt. Stadion Arcul de Triumf

Handbal. Liga Națională (etapa 19), joi 29 februarie, ora 18:00: Dinamo – Politehnica Timișoara. Sala Dinamo

Polo. Superliga (etapa 9, restanță), vineri 1 martie, ora 11:00: CSU Oradea – Dinamo

Fotbal. SuperLiga România (etapa 29), vineri 1 martie, ora 20:00: Poli Iași - Dinamo 1948

Volei masculin. Cupa României, turneul Final 4 (semifinală), sâmbătă 2 martie, ora 16:00: Dinamo – Steaua. Se joacă la Mioveni

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 20), sâmbătă 2 martie (ora 19:00): FC Argeș - Dinamo

Scrimă. Campionatul European de cadeți și juniori, 22-29 februarie, Napoli (Italia)

Tir. Campionatul European de seniori, 24 februarie – 3 martie, Gyor (Ungaria)

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

Bazinul olimpic acoperit va găzdui în weekendul 24-25.02.2024 o competiție de polo din cadrul Campionatului Național U15, motiv pentru care activitatea de agrement se va desfășura după următorul program:

Sâmbătă 24 februarie: 13:30 – 18:00

Duminică 25 februarie: 12:00 – 19:00

Vizitatori online

Avem 369 vizitatori online