Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Gimnastică feminin Gimnastica – Interviu cu Larisa Iodache

Gimnastica – Interviu cu Larisa Iodache

Larisa_Iordache__22După ce a ajuns la Izvorani, medaliata cu bronz la Campionatele Mondiale (Anvers 2013), Larisa Iordache ne-a acordat un interviu în exclusivitate pentru website-ul www.csdinamo.eu

Lotul României de Gimnastică a obținut la finalul CM din Belgia, următoarele rezultate: Marius Berbecar - locul 7 la sărituri şi locul 6 la paralele; Larisa Iordache - locul 4 la individual-compus; locul 7 în finală la bârnă şi medalie de bronz în finală la sol; Sandra Izbaşa - locul 7 în finală la sol.

Federația Română de Gimnastică are cel mai bogat palmares internațional, urmată de Federația Română de Canotaj. Românii sunt obișnuiți să le vadă pe gimnaste cu cea mai strălucitoare medalie pe podium, la fiecare Campionat Mondial, European sau Jocuri Olimpice. În ultimii 30 de ani nu a existat nici un Campionat Mondial la care delegația noastră să nu câștige cel puțin un loc pe podium, cu excepția ediției din 2011. De aceea medalia de bronz câștigată de Larisa Iordache la C.M -2013, este foarte valoroasă, câștigată acum, la prima ei participare la un C.M. și într-un moment în care loturile de gimnasică se confruntă cu mari probleme de efectiv.

Interviu

George Vescan: Larisa, cum ți s-a părut acest Campionat Mondial?

Larisa Iordache: Este primul Campionat Mondial la care particip. Cred că a fost o competiție destul de grea din moment ce au participat 410 gimnaști, în total. Este o experiență buna pentru orice sportiv, chiar dacă nu câștigi medalia de aur, te poate ajuta pe viitor. A fost o experiență unică pentru mine și sper ca pe parcurs să fie din ce în ce mai bine.

G.V.: Cum ai reusit sa te remontezi pentru finala de la sol, după eșecul de la bârnă ?

L.I.: Chiar dacă bârna este aparatul meu preferat, pentru finală am reușit să mă remontez spunându-mi că trebuie să mă duc până la capăt, cu orice risc. Și bineînteles, au contat mult încurajările și susținerea pe care am simțit-o din partea d-nei Mariana, d-lui Belu, d-lui Lucian, a părinților mei și a fanilor, cărora le multumesc foarte mult.

G.V.: Ce înseamnă pentru tine această medalie?

L.I.: Pentru mine medalia aceasta este ca un impuls, este un semn de a merge înainte, o motivație interioară de a fi mai bună.

G.V.: Antrenoarea Anca Drăghici de la Dinamo, mi-a spus ca ești iubită de toate micile gimnaste, le motivezi, toate vor sa fie ca tine. Ce le poți transmite?

L.I.: Wow!! Mă bucur! Le mulțumesc enorm de mult pentru asta, lor și în general, celor care îmi acordă încredere. Le transmit să facă cu plăcere acest sport, chiar dacă este greu, să nu se lase bătute indiferent de ce obstacol au în fața lor, sa fie niște luptătoare și să aibă multă, multă sănătate.

Sportiva Clubului Sportiv Dinamo București, Larisa Iordache a câștigat medalia de bronz la sol la Campionatele Mondiale din Belgia.

Lariasa Iordache -  singura româncă medaliată la această ediție de Campionat Mondial

Deși Federația Română de Gimnastică nu își propusese, în acest an, câștigarea vreunei medalii la acest Campionat Mondial de gimnastică artistică, dinamovista Larisa Iordache a reușit să ne bucure cu o medalie de bronz la sol.  Medalia de aur i s-a acordat gimnastei americane, Simone Miles (nota 15.000), urmată de medaliata de argint a italiancei Vanessa Ferrari (nota 14.633), iar pe locul trei Larisa Iordache a urcat pe treapta a treia a podiumului la sol, unde a fost notată cu 14.600.

Larisa Iordache s-a calificat în trei finale, ceea ce este o performață în sine, a câștigat medalia de bronz la sol printr-o evoluție minunată. Sportiva Clubului Sportiv Dinamo București a dovedit încă o dată capacitate de concentrare și o mare ambiție. Cu siguranță, locul lui Sandra Izbaşa ar fi fost tot pe podium după execuția ireproșabilă din finală, dacă nu s-ar fi dezechilibrat după aterizare la ultima diagonală.

Felicitări Larisa Iordache!

Autorul articolului și interviului: George Vescan. Foto: Mihai Neacșu – CS Dinamo, 9 octombrie 2013, ora 2345


Program Competitional

Săptămâna 20-26 mai 

Fotbal. SuperLiga Romania, baraj (meci tur), luni 20 mai, ora 20:00: Dinamo 1948 – Csikszereda M. Ciuc. Arena Națională

Fotbal. Liga 3, baraj pentru promovare L2 (turul 1). Miercuri 22 mai, ora 18:00: AFC Dunărea Călărași – CS Dinamo. Sâmbătă 25 mai, ora 18:00: CS Dinamo – AFC Dunărea Călărași. Stadion Dinamo

Handbal. EHF European League – EHF Finals Men, 25-26 mai, Hamburg. Sâmbătă 25 mai, ora 16:00 (ora României): SG Flensburg (Germania) – Dinamo. Duminică, 26 mai: finalele (ora 16:00 și ora 19:00)

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

IA ATITUDINE

2_InfoCons

Vizitatori online

Avem 353 vizitatori online