Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Kaiac-canoe Kaiac-canoe. Catalin Turceag (K4 - 1000 m), calificare la JO de la Rio

Kaiac-canoe. Catalin Turceag (K4 - 1000 m), calificare la JO de la Rio

24_aug_kaiac_4_CM_2015Campionatele Mondiale de kaiac-canoe pentru seniori, competiție încheiată duminică, 23 august, la Milano, au adus României o singură calificare la Jocurile Olimpice de la Rio. Locul-cotă a fost obținut de barca masculină de kaiac 4 – 1000 metri, din care a făcut parte și dinamovistul Cătălin Turceag. Cei patru tricolori (Traian Neagu, Cătălin Turceag, Daniel Burciu, Petruș Gavrilă) au încheiat finala pe locul 7, în 2:59,973 (primele 10 locuri s-au calificat la Rio).

La kaiac dublu feminin – 500 metri (probă olimpică), Roxana Borha (CS Dinamo) și Elena Meroniac s-au clasat pe locul 7 în finală. Vicecampioanele europene en titre pe această distanță au încheiat cursa în 1:43,731, la egalitate cu Danemarca. Cele două sportive tricolore au ratat califcarea directă la JO de la Rio (s-au calificat primele șase echipaje), dar așteaptă realocarea locurilor după CM (unele sportive clasate înaintea lor au dublat și la kaiac patru, obținând calificarea și acolo).

22_aug_borha_-_elena_meroniac_crop

În ceea ce-i privește pe ceilalți sportivi de la Dinamo prezenți la Mondiale, a surprins necalificarea în finală a celor doi campioni mondiali en titre la canoe dublu – 1000 metri, Liviu Alexandru Dumitrescu și Victor Mihalachi. Echipajul tricolor s-a clasat pe locul 4 în semifinală, ratând accesul în ultimul act. Dumitrescu și Mihalachi au tras astfel în Finala B, pe care au câștigat-o, fapt ce le-a adus locul 10 la finalul Campionatelor Mondiale. Primele șase echipaje și-au asigurat calificarea la JO. În această probă, canoe-dublu 1000 m, Europa mai are două locuri rezervate pentru Rio, care vor fi puse la bătaie anul viitor, la Campionatele Europene. Lupta pentru aceste bilete rămase va fi însă acerbă, mai ales că au rămas pe dinafară echipaje puternice, între acestea aflându-se și cel german (campion olimpic în 2012).

CS Dinamo, 24 august 2015

 

 

Program Competitional

Săptămâna 15-21 iulie 2019

Atletism. Campionatele Europene juniori U20, 18-21 iulie, Boras (Suedia)

Ciclism. Campionatul Național XCO, 18-21 iulie, Domenile – Herneacova, Timiș

Lupte. Campionatul Național seniori, 18-21 iulie, Reșița

Scrimă. Campionatul Mondial de seniori, 15-23 iulie, Budapesta (Ungaria)

ANUNTURI AGREMENT

• Începând cu data de 15 august a.c., Bazinul olimpic acoperit Anatolie Grințescu – Dinamo va fi închis pentru lucrări de mentenanță. În perioada cât acesta va fi indisponibil, activitatea de inițiere și agrement se va desfășura în bazinul descoperit, conform orarului ce va fi stabilit săptămânal. Programul va fi afișat atât pe site-ul www.csdinamo.ro, cât și la avizierul bazinului descoperit.

• Bazinul descoperit din incinta Complexului Sportiv Dinamo s-a redeschis pentru public începând cu data de 15 iunie a.c. Programul bazinului descoperit:

luni-vineri:

09:00 - 13:00 inițiere; 13:00 - 21:00 agrement

sâmbătă și duminică:

08:00 - 20:00 agrement

Ghid informare

Ghid_informare_DGA

Agrement Fitness

NOU! Hidrokinetoterapie

Agrement Natație

Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Fotbal

Căutare sportivi

Nume:
Disciplina sportivă:
Activitate:
Grupa de vârstă:

Vizitatori online

Avem 397 vizitatori online