Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Kaiac-canoe Kaiac-canoe. Florin Popescu: ”Mi-am îndeplinit un vis”

Kaiac-canoe. Florin Popescu: ”Mi-am îndeplinit un vis”

Un articol de Alexandru Enciu (foto – Mihai Neacșu)

Canoe__07.jpgFlorin Popescu a intrat în grupul select al oamenilor de sport cu dublă carieră de aur – atât ca sportiv, cât și ca antrenor. După o viață de performer aureolată cu un titlu olimpic (2000) și șapte titluri mondiale, fostul mare canoist și-a completat palmaresul, săptămâna trecută, la Moscova, cu primul său titlu mondial obținut din postura de ”coordonator” al lotului național de canoe. Pentru el, performanța este cu atât mai apropiată de suflet cu cât aurul a fost cucerit de doi dintre sportivii săi de la CS Dinamo, clubul pe care l-a reprezentat și el ca sportiv și la care își desfășoară activitatea și în prezent. ”Am mai luat aur și în 2010, dar din postura de antrenor secund. Acum, mi-am îndeplinit un vis. Mai am unul ca antrenor, nu vreau să-l dezvălui”, a declarat tehnicianul pentru siteul oficial al CS Dinamo.

Mondialele de la Moscova, unde Liviu Alexandru Lazăr Dumitrescu și Victor Mihalachi au câștigat medalia de aur la canoe dublu – 1000 de metri (distanță olimpică) și pe cea de argint la canoe dublu – 500 de metri, s-au desfășurat într-un context special. Rezultatele nesatisfăcătoare de la Europenele din Germania au creat destulă presiune în jurul loturilor naționale. ”Nu știu ce au gândit alții, dar eu mi-am făcut o strategie care s-a dovedit bună. Pregătirea a mers normal, cu obiectiv principal Campionatele Mondiale. Nu ne-am concentrat pe Campionatele Europene și cred că am procedat bine”, spune Florin Popescu.

Despre dublul său de aur, Dumitrescu – Mihalachi, antrenorul care va împlinin 40 de ani la finele lunii august are numai cuvinte frumoase. ”Au muncit mult și s-a văzut acest lucru în timpul realizat de ei la Moscova. Au câștigat cu un timp record. Dacă mențin ritmul și rămân pe același palier, pot spera la o medalie olimpică. Poate că mulți nu mai aveau încredere în ei, ținând cont de rezultatele de după 2011, dar eu le știam valoarea. Îi cunosc de la 18 ani și știam că pot ajunge din nou sus. La Londra, cred că eșecul lor a fost doar o întâmplare nefericită”, susține Popescu.

În ce privește cursa de aur de la Mondiale, tehnicianul spune că a fost în totalitate gândită de sportivi: ”I-am lasat pe ei să discute și să stabilească strategia. Nici când eram eu sportiv nu venea antrenorul să-mi spună cum să-mi fac cursa. Nu i-am presat, iar decizia lor a fost inspirată. Au plecat tare și au contat doar ei și ungurii”.

Abia reîntors de la Mondiale, Florin Popescu a plecat alături de sportivii săi de la CS Dinamo la Campionatele Naționale de seniori, desfășurate la Bascov. Din echipa alb-roșie nu au lipsit campionii mondiali, Liviu Dumitrescu și Victor Mihalachi, care și-au respectat blazonul și au câștigat toate cele trei finale disputate la canoe dublu, pe distanțele de 200, 500 și 1000 de metri. ”Faptul că imediat după sosire au tras la naționale, spune multe despre caracterul lor. Sunt doi sportivi deosebiți”, a mai punctat Florin Popescu.

CS Dinamo, 16 august 2014, ora 16:30

Program Competitional

26 februarie - 3 martie 2024

Handbal. EHF European League (etapa 3), marți 27 februarie, ora 19:45: CSM Constanța – Dinamo

Fotbal. SuperLiga România (etapa 28), marți 27 februarie, ora 18:00: Dinamo 1948 – Hermannstadt. Stadion Arcul de Triumf

Handbal. Liga Națională (etapa 19), joi 29 februarie, ora 18:00: Dinamo – Politehnica Timișoara. Sala Dinamo

Polo. Superliga (etapa 9, restanță), vineri 1 martie, ora 11:00: CSU Oradea – Dinamo

Fotbal. SuperLiga România (etapa 29), vineri 1 martie, ora 20:00: Poli Iași - Dinamo 1948

Volei masculin. Cupa României, turneul Final 4 (semifinală), sâmbătă 2 martie, ora 16:00: Dinamo – Steaua. Se joacă la Mioveni

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 20), sâmbătă 2 martie (ora 19:00): FC Argeș - Dinamo

Scrimă. Campionatul European de cadeți și juniori, 22-29 februarie, Napoli (Italia)

Tir. Campionatul European de seniori, 24 februarie – 3 martie, Gyor (Ungaria)

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

Bazinul olimpic acoperit va găzdui în weekendul 24-25.02.2024 o competiție de polo din cadrul Campionatului Național U15, motiv pentru care activitatea de agrement se va desfășura după următorul program:

Sâmbătă 24 februarie: 13:30 – 18:00

Duminică 25 februarie: 12:00 – 19:00

Vizitatori online

Avem 164 vizitatori online