Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Lupte greco-romane Lupte. Alin Alexuc – medalie de bronz la Europenele de la Bucuresti. Virgil Munteanu si Rares Chintoan – locul 5

Lupte. Alin Alexuc – medalie de bronz la Europenele de la Bucuresti. Virgil Munteanu si Rares Chintoan – locul 5

alexuc_bronz_CE_2019Luptătorii de la CS Dinamo au avut evoluții frumoase în cadrul Campionatelor Europene de lupte pentru seniori, competiție desfășurată în perioada 8-14 aprilie la București. Capitala României a găzduit o competiție de asemenea nivel după o pauză de 40 de ani, iar sportivii dinamoviști s-au aflat printre cei care au dat culoare întrecerilor.

La finalul competiției, CS Dinamo a contabilizat trei rezultate notabile:

Alin Alexuc – medalie de bronz la 130 kg greco-romane (categorie olimpică)

Virgil Munteanu – locul 5 la 60 kg greco-romane

Rareș Chintoan – locul 5 la 125 kg lupte libere.

Alin Alexuc a cucerit pentru al doilea an la rând medalia europeană de bronz la 130 kg, greco-romane. Greul român și-a făcut loc pe podium în stil de mare campion, cu victorii la nume grele ale categoriei. ”Am învins doi medaliați mondiali și olimpici, sunt extrem de mulțumit”, punctează Alin.

La europeanul de la București, Alexuc și-a început aventura pe saltele printr-o victorie la ungurul Balint Lam, un masiv luptător pe care l-a tot învins în ultimul timp. În turul secund, în fața lui s-a aflat cel care avea să cucerească aurul categoriei, turcul Riza Kayaalp, un adversar de mare valoare, în faţa căruia a mai pierdut şi în trecut. ”În acest moment, turcul este foarte puternic. Pentru a putea trece de el mai trebuie să mă întăresc. Eu am 122-123 de kiograme. Am mai luat în greutate, față de anul trecut, dar nu e ușor să transformi totul în masă activă. Mai am nevoie de timp”, spune Alexuc.

Tras în recalificări, Alin a trecut mai întâi de azerul Sabah Shariati, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Apoi, pentru bronz a trecut și de estonianul Heiki Nabi, un luptător cu un palmares impresionant (argint la JO 2012, campion mondial în 2013 și vicecampion în 2017, medaliat european). Victoria nu a fost una facilă, ci muncită până la ultima secundă (scor final 1-1, cu ultimul punct făcut de român).

• La categoria 60 kg, Virgil Munteanu a debutat abrupt, cu rusul Sergey Emelin, campion mondial, în fața căruia a cedat la superioritate. Tras în recalificări, Munteanu l-a învins pe estonianul Helary Maegisalu, după care s-a luptat pentru bronz cu turcul Kerem Kamal. Sportivul dinamovist a făcut risipă de energie, dar a fost surprins de turc cu un procedeu în prima repriză și nu a mai putut recupera (scor final 1-4).

• La categoria 125 kg lupte libere, veteranul Rareș Chintoan (36 de ani) a făcut o figură foarte frumoasă, ajungând să lupte cu medalia pe masă. Olimpicul român din 2008 și 2012 a cedat însă în fața rusului Anzor Ruslanovitch Khirziev.

CS Dinamo, 15 aprilie 2019

Program Competitional

Săptămâna 22-27 aprilie 2019

Baschet. Liga Națională, play-off (sferturi, meciurile 1 și 2), 25 aprilie (ora 17:30) și 27 aprilie (ora 18:00): CSU Sibiu – Dinamo Știința

Handbal. Liga Națională, play-off (Grupa B, etapa 3), 25 aprilie, ora 19:15: Steaua – Dinamo

Rugby. Superliga CEC Bank (etapa 12), 26 aprilie, ora 11:00: Timișoara Saracens – Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (faza a II-a, etapa 8), 24 aprilie, ora 17:00: Dinamo – CSM București. Sala Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (faza a II-a, etapa 7), 24 aprilie, ora 17:00: Știința Bacău – Dinamo. Divizia A1 (faza a II-a, restanță etapa 4), 27 aprilie: Dinamo – CSM Lugoj. Sala Dinamo

Haltere. Cupa României – seniori, 23-26 aprilie, București (Sala de atletism CSNB Lia Manoliu)

Înot. Champions Swim Series 2019, 27-28 aprilie, Guangzhou (China)

Scrimă. Grand Prix sabie (masculin și feminin), 25-27 aprilie, Coreea de Sud

ANUNTURI AGREMENT

Program în perioada Sărbătorilor Pascale 2019 - Bazinul olimpic acoperit ”Anatolie Grințescu” Dinamo

Vineri, 26 aprilie: 18:00-22:00

Sâmbătă, 27 aprilie: ÎNCHIS

Duminică, 28 aprilie: ÎNCHIS

Luni, 29 aprilie: ÎNCHIS

Ghid informare

Ghid_informare_DGA

Alegeri Europarlamentare

Agrement Fitness

NOU! Hidrokinetoterapie

Agrement Natație

Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Fotbal

Căutare sportivi

Nume:
Disciplina sportivă:
Activitate:
Grupa de vârstă:

Vizitatori online

Avem 868 vizitatori online