Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Natație ÎNOT. Am lansat ”Academia de Înot Dinamo”

ÎNOT. Am lansat ”Academia de Înot Dinamo”

Lansare_Academia_de_InotClubul Sportiv  Dinamo a organizat astăzi o conferință de presă în care a fost prezentată Academia de Înot, noul proiect care își propune să iniţieze, în următorii 10 ani, să învețe 15.000 de copii să înoate prin joacă. Academia va beneficia de aportul unuia dintre cei mai valoroși antrenori de juniori și tineret din lume, italianul Walter Bolognani.

În prezidiu s-au aflat Ionuț Adrian Popa – președinte CS Dinamo, Mihai Covaliu – președinte COSR, antrenorul Walter Bolognani, Mihai Popovici – managerul Academiei, campionul mondial David Popovici și antrenorul său, Adrian Rădulescu.

Ionuț Adrian Popa: ”Am plecat anul trecut de la o idee de a înfiinţa o Academie de înot asemenea celorlalte academii ale clubului Dinamo şi iată-ne azi în faţa faptului împlinit. Proiectul ţinteşte identificarea şi formarea de noi talente asemenea lui David Popovici pentru Jocurile Olimpice din 2028 şi 2032. Sigur, acest proiect nu ar fi putut fi realizat fără David Popovici, în primul rând nu am fi avut ideea a face această academie”.

Mihai Covaliu: ”Baza sportului de performanţă este sportul de masă, iar datoria noastră este de a crea cât mai multe astfel de facilităţi pentru nataţie în acest caz, dar şi pentru celelalte discipline. Asta pentru ca în cel mai scurt timp să avem sportivi de cea mai înaltă performanţă şi cu care să ne putem mândri. Îi felicit pe cei de la CS Dinamo pentru că pun bazele unui astfel de proiect care îşi propune să selecţioneze şi să formeze sportivi pentru Jocurile Olimpice din 2028 şi 2032. David Popovici este exemplul pe care îl vede toată lumea, avem specialişti, avem manageri aşa că această academie are toate ingredientele unui proiect de succes”.

Mihai Popovici: ”Preşedintele clubului Dinamo mi-a propus să coordonez acest proiect. Nu am stat pe gânduri şi m-am alăturat, încercând să aduc alături de mine cei mai buni experţi care pot să contribuie la acest proiect. Avem unul dintre cei mai buni antrenori din lume pentru copii şi juniori în persoana lui Walter Bolognani, iar lângă el sunt alţi 9 printre cei mai buni antrenori din România. Primul lucru pe care vrem să îl realizăm este să ajutăm ca 15.000 de copii să înveţe să înoate în următorii 10 ani, iar al doilea obiectiv, pe linie de performanţă, este să avem cel puţin un înotător format la CS Dinamo să participe la Jocurile Olimpice din 2028, altul decât David Popovici sau Robert Glinţă, şi cel puţin un sportiv care să ajungă într-o finală la JO din 2032. Sunt obiective foarte ambiţioase, dar avem convingerea că le vom atinge. Mi-aş dori foarte mult ca acest proiect la un moment dat să fie clonat şi aplicat şi în alte locuri din ţară. Dorim să fie un exemplu şi pentru ceilalţi şi nu numai în înot, ci şi la alte discipline”.

Walter Bolognani: ”Sunt foarte mândru şi fericit să fiu prezent aici. În septembrie am fost contactat de preşedintele Ionuţ Popa pentru acest proiect ambiţios al clubului Dinamo. Este o nouă provocare pentru mine, într-o altă parte a Europei, în care am ocazia să mă testez şi să ofer toată experienţa şi cunoştinţele mele clubului Dinamo. Există un potenţial mare şi cred că putem avea rezultate importante într-un termen mediu ca timp. Mâine începem cu programul de iniţiere, care reprezintă fundaţia, iar apoi vom da 100% pentru a satisface aşteptările înalte ale acestui club. În programul competitiv vom încerca să obţinem rezultate pas cu pas, de la lună la lună şi de la an la an. Într-o anumită măsură trebuie să uităm cuvântul campion, pentru că lucrul cel mai important este să creştem copii într-un mediu perfect. Eu am fost primit aici ca un rege, dar nu sunt un rege, sunt doar un om care şi-a dedicat întreaga viaţă profesională înotului. Am fost un om norocos pentru că am obţinut rezultate bune. Însă pe mine nu mă interesează datele din CV, CV-ul este în trecut”.

Adrian Rădulescu: ”Eu trăiesc cu convingerea că resursa umană este mult mai importantă decât cea materială. Mă bucur că proiectul acesta îşi propune să îi înveţe pe copii să înoate şi în acelaşi timp să le ofere un mediu potrivit pentru a se desăvârşi ca sportivi. Cred că avem potenţial, cred că avem copii talentaţi. Şi cred că mai mult decât să vedem în ce bazin şi cum ne descurcăm cu resursele materiale trebuie să facem un efort din punct de vedere uman şi să încercăm să fim versiuni mai bune ale noastre ca şi profesori şi instructori pentru a creşte viitoarele generaţii”.

David Popovici: ”Sunt aici pentru că eu cred în acest proiect, dar mai ales în oamenii care fac parte din acest proiect. Cel mai important aspect mi se pare faptul că Dinamo îşi propune să înveţe copiii să înoate prin joacă, exact cum am învăţat şi eu. E modul cel mai potrivit pentru a te îndrăgosti de apă. E important să ştii să înoţi pentru că nu ştii când îţi poate salva viaţa. În acelaşi timp e şi un sport foarte frumos, unul pe care eu am ajuns să-l iubesc. Am încredere în proiect pentru că ştiu că la baza lui sunt cei mai buni oameni, sunt aici pentru a întări această imagine. Le urez succes celor care fac parte din proiect. Sportul este benefic şi le prinde foarte bine copiiilor. Copiii trebuie să facă un sport, iar înotul este o metodă foarte bună pentru a începe un sport”.

”Este o satisfacţie personală pentru că voi putea vedea de aproape cum eram eu când eram mic. Voi putea să observ îndeaproape cum vor creşte şi cum unii dintre ei vor reuşi să facă parte din lotul olimpic al României peste mai mulţi ani. Dacă ni se vor alinia programele de antrenament, sigur voi veni la academie, sunt convins că cei mici se vor bucura să mă vadă”.

Proiectul este susținut de Zentiva România și va avea o componentă socială, prin facilitarea accesului unor copii fără posibilități materiale, aflați în îngrijirea statului sau din familii monoparentale.

În vârstă de 63 de ani, Walter Bolognani a condus timp de 16 ani toate loturile naționale de juniori și tineret din cadrul Federației Italiene de Înot. Din stafful său vor face parte 8-9 antrenori tineri, unii dintre cei mai valoroși din țară.

CS Dinamo, 9 ianuarie 2023

Program Competitional

Săptămâna 18-24 martie 2024

Baschet. LNB Getica 95 (etapa 25), marți 19 martie, ora 17:45: CSM Târgu Mureș - Dinamo.

Handbal. Cupa României, turul 2 (manșă unică), miercuri 20 martie, ora 15:00: CS Politehnica Iași – Dinamo

Fotbal. Liga 3, seria 4 (etapa 18), sâmbătă 23 martie, ora 15:00: CS Dinamo – CSM Flacăra Moreni. Stadion Dinamo

Volei masculin. Divizia A1, play-off (sferturi / meci 1 din 3), sâmbătă 23 martie, ora 18:00: Dinamo – SCMU Craiova

Polo. Superliga (etapa 12), sâmbătă 23 martie, ora 20:30: Dinamo - CSM Oradea 

Volei feminin. Divizia A1, play-off (sferturi / meci 1 din 3) duminică 24 martie, 16:00: CSM Volei Alba Blaj – Dinamo

Baschet. LNB Getica 95 (etapa 26), duminică 24 martie, ora 19:00: Dinamo – FC Argeș Pitești

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Vizitatori online

Avem 199 vizitatori online