Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Natație Natație. Ionela Cozma, al șaptelea an nr. 1 la naționalele în bazin de 25 m

Natație. Ionela Cozma, al șaptelea an nr. 1 la naționalele în bazin de 25 m

Un articol de Alexandru Enciu (foto – Mihai Neacșu)

IonelaIonela Cozma a fost din nou vedeta feminină a Campionatelor Naționale în bazin de 25 de metri, competiție desfășurată anul acesta la Hunedoara, în perioada 6-9 noiembrie. Sportiva de la CS Dinamo a primit, pe lângă medaliile cuvenite pentru cele șapte titluri naționale câștigate, și trofeul rezervat celei mai bune performanțe din competiția feminină. Rezultatul care i-a adus trofeul a fost cel de la 200 m liber, 1:59,56 (804 puncte).


Foto: Ionela Cozma este o adevărată colecționară de trofee


 

”Este pentru a șaptea oară consecutiv la naționalele în bazin scurt când Ionela Cozma primește acest trofeu. Practic din 2008, de când este la noi, numai ea a luat această cupă. Ionela a muncit mult și își dorește enorm să se califice la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016. Pentru perioada actuală de pregătire pot spune că sunt mulțumită de modul cum s-au comportat sportivii de la Dinamo. Ne-am întors de la Hunedoara cu 16 medalii, un palmares care ne reprezintă”, a declarat antrenoarea Carmen Radu.

Dintre toate medaliile obținute la Hunedoara, cea mai disputată a fost cea de la 4x50 de metri mixt feminin, unde bătaia pentru titlu s-a dat între Dinamo și Steaua. La al treilea schimb, Ionela Cozma a ajuns prima la capătul celor două lungimi de bazin, însă Daniela Benea a alunecat pe blocstart și aproape că i-a căzut în cap multiplei campioane. Ratând startul, Benea s-a trezit că pornește pe ultimii 50 de metri ai cursei cu un handicap de aproape un metru și jumătate comparativ cu adversara de la Steaua. Sportiva de la Dinamo a tras însă extraordinar și a reușit să încheie cursa cu un vârf de deget înaintea stelistei.

Rezultate obținute la naționalele de la Hunedoara

8 locuri I: Ionela Cozma 50 m liber, 100 m liber, 200 m liber, 400 m liber, 50 m fluture; Andreea Matyas 50 m spate; 4x50 m liber (Daniela Benea, Nicoleta Zboiu, Corina Morar, Ionela Cozma); 4x50 m mixt (Andreea Matyas, Nicoleta Zboiu, Ionela Cozma, Daniela Benea).

3 locuri II: Florin Raiu 400 m liber, 1500 m liber, 400 m mixt

5 locuri III: Daniela Benea 50 m liber; Mihai Basarabie 50 m liber, 100 m liber, 50 m fluture; 4x50 m liber (Alexandru Ungureanu, Alexandru Bănciulescu, Florin Raiu, Mihai Basarabie).

CS Dinamo, 12 noiembrie 2014, ora 18:00

Program Competitional

Săptămâna 15-21 iulie 2019

Atletism. Campionatele Europene juniori U20, 18-21 iulie, Boras (Suedia)

Ciclism. Campionatul Național XCO, 18-21 iulie, Domenile – Herneacova, Timiș

Lupte. Campionatul Național seniori, 18-21 iulie, Reșița

Scrimă. Campionatul Mondial de seniori, 15-23 iulie, Budapesta (Ungaria)

ANUNTURI AGREMENT

• Începând cu data de 15 august a.c., Bazinul olimpic acoperit Anatolie Grințescu – Dinamo va fi închis pentru lucrări de mentenanță. În perioada cât acesta va fi indisponibil, activitatea de inițiere și agrement se va desfășura în bazinul descoperit, conform orarului ce va fi stabilit săptămânal. Programul va fi afișat atât pe site-ul www.csdinamo.ro, cât și la avizierul bazinului descoperit.

• Bazinul descoperit din incinta Complexului Sportiv Dinamo s-a redeschis pentru public începând cu data de 15 iunie a.c. Programul bazinului descoperit:

luni-vineri:

09:00 - 13:00 inițiere; 13:00 - 21:00 agrement

sâmbătă și duminică:

08:00 - 20:00 agrement

Ghid informare

Ghid_informare_DGA

Agrement Fitness

NOU! Hidrokinetoterapie

Agrement Natație

Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Fotbal

Căutare sportivi

Nume:
Disciplina sportivă:
Activitate:
Grupa de vârstă:

Vizitatori online

Avem 368 vizitatori online