Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Scrimă Scrimă. ”Dacă suntem apți cu toții, luăm medalie la Mondiale”

Scrimă. ”Dacă suntem apți cu toții, luăm medalie la Mondiale”

Un articol de Alexandru Enciu (foto - Mihai Neacșu)

Dolniceanu.jpgCampion european în 2013, la proba individuală de sabie, dinamovistul Tiberiu Dolniceanu (26 de ani) a încheiat competiția continentală de anul acesta, desfășurată la Strasbourg (Franța), pe locul 19 la individual și pe poziția a cincea la echipe. Accidentat cu două săptămâni înainte de Europene (entorsă la gleznă), Tiberiu Dolniceanu a strâns din dinți și a urcat totuși pe planșă pentru a ajuta echipa și pentru a-și apăra punctele cucerite anul trecut. Din echipă au făcut parte și alți doi dinamoviști, Ciprian Gălățanu și Iulian Teodosiu. După câteva zile de pauză, Tiberiu va urca la finele acestei săptămâni la Poiana Brașov, pentru un cantonament prelungit până la plecarea la Campionatele Mondiale de la Kazan (Rusia, 15-23 iulie). Înainte de a intra în cantonament, cel mai valoros sportiv al CS Dinamo în 2013 a acordat un interviu siteului www.csdinamo.eu.

Tibi, cum ai caracteriza evoluția ta și a echipei de sabie la Campionatele Europene din Franța?

La individual nu sunt prea multe de spus. Am ajuns până pe tabloul de 32, unde am pierdut. La echipe ne-am ținut destul de bine în meciul din sferturi, în condițiile în care și eu, și Alin Badea eram accidentați. Chiar i-am condus pe belaruși înaintea ultimului schimb cu 40-37. Din păcate, problemele medicale au cântărit mult. 

Prezența ta la Europene a fost pusă la un moment dat sub semnul întrebării. Ținând cont că erai accidentat, nu era poate mai bine să te menajezi?

Eu m-am accidentat cu două săptămâni la etapa de Cupă Mondială de la Plovdiv (nr – unde a acucerit medalia de bronz). De data aceasta a fost glezna stângă, după ce în urmă cu doi ani suferisem o entorsă de același gen la glezna dreaptă... După aceea, nu m-am antrenat deloc, pentru a-mi reveni. A trebuit să concurez, pentru că altfel aș fi pierdut toate punctele câștigate anul trecut, când am cucerit titlul european. Așa, am recuperat o parte dintre ele. Nu multe, dar contează fiecare în ecuația calificării la Jocurile Olimpice.

Au fost ceva noutăți la Europene în tabăra rivalelor voastre tradiționale? Podiumul a fost Italia, Rusia, Germania...

Nu au fost noutăți, nici în ceea ce privește componența, nici stilul. Acolo sus sunt meciuri de ultima tușă.

Te-ai odihnit câteva zile, cum te simți?

Sunt bine, urmează pregătirea de la Poiana Brașov. Vom rămâne acolo până la Campionatele Mondiale de la Kazan. Dacă vom fi apți cu toții din punct de vedere medical eu spun că vom urca pe podium la Mondiale.

CS Dinamo, 20 iunie 2014, ora 18:00

Program Competitional

26 februarie - 3 martie 2024

Handbal. EHF European League (etapa 3), marți 27 februarie, ora 19:45: CSM Constanța – Dinamo

Fotbal. SuperLiga România (etapa 28), marți 27 februarie, ora 18:00: Dinamo 1948 – Hermannstadt. Stadion Arcul de Triumf

Handbal. Liga Națională (etapa 19), joi 29 februarie, ora 18:00: Dinamo – Politehnica Timișoara. Sala Dinamo

Polo. Superliga (etapa 9, restanță), vineri 1 martie, ora 11:00: CSU Oradea – Dinamo

Fotbal. SuperLiga România (etapa 29), vineri 1 martie, ora 20:00: Poli Iași - Dinamo 1948

Volei masculin. Cupa României, turneul Final 4 (semifinală), sâmbătă 2 martie, ora 16:00: Dinamo – Steaua. Se joacă la Mioveni

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 20), sâmbătă 2 martie (ora 19:00): FC Argeș - Dinamo

Scrimă. Campionatul European de cadeți și juniori, 22-29 februarie, Napoli (Italia)

Tir. Campionatul European de seniori, 24 februarie – 3 martie, Gyor (Ungaria)

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

Bazinul olimpic acoperit va găzdui în weekendul 24-25.02.2024 o competiție de polo din cadrul Campionatului Național U15, motiv pentru care activitatea de agrement se va desfășura după următorul program:

Sâmbătă 24 februarie: 13:30 – 18:00

Duminică 25 februarie: 12:00 – 19:00

Vizitatori online

Avem 170 vizitatori online