În intervalul 30 octombrie - 2 noiembrie, Cupa Romaniei a reunit, la Slobozia, sportivi din toată țara, însă pentru câștigarea competiției era limpede că se vor bate doar Dinamo și Steaua.
Cu echipe mai omogene, Dinamo a câștigat atât la fete cât și la băieți. Echipa fetelor a fost alcatuită din Bianca Pascu, Oana Munteanu, Georgiana Gavril și Mirela Ifrim, în timp ce echipa băieților a avut în componență pe Tiberiu Dolniceanu, Ciprian Galațeanu, Iulian Teodosiu și Dragoș Sârbu.
La individual a câștigat Pascu Bianca în întrecerea fetelor. Bianca a învins-o în semifinală pe stelista Mihaela Bulica cu scorul de 15-10. În finală a întâlnit-o pe Georgiana Dima, tot de la Steaua, în fața căreia a câștigat cu scorul de 15-4.
În întrecerea băieților, Tiberiu Dolniceanu a câștigat finala în fața sportivului de la Steaua, Alin Badea, cu scorul de 15-9. Tiberu Dolniceanu, care câștigă pentru prima oară acest trofeu, confirmă forma bună în care se află; dealtfel, în urmă cu o săptămână, la competiția World Combat Games (competiție organizată de Sport Accord, la Sankt Petersburg), Tiberiu a câștigat medalia de argint la proba de sabie.
Cu această ocazie Tiberiu Dorniceanu ne-a acordat un scurt interviu cu privire la experiența avută la Jocurile Mondiale de luptă SportAccord.
R. - Această competiție s-a adresat sporturilor de contact. Ce crezi scrima poate fi asociată cu artele marțiale?
T.D. - Scrima este un sport de contact, pentru ca sunt lovituri date de ambele parti la fel ca si celelalte sporturi de contact, numai ca noi lovim cu sabia. Iar în Japonia se știe că Kendo este o artă marțială.
R. - Cum ți s-a părut competiția?
T.D. - Ca organizare și în general absolut tot a fost super. Totul era la fix dupa ceas, sala foarte aproape de hotel. A fost o experiență frumoasă. La scrimă au participat primii 12 din clasamentul mondial, nu mai mult de 2 sportivi dintr-o singură țară, și încă 4 sportivi fiecare de pe continente diferite, care erau mai bine clasați. A fost altceva decât la Jocurile Olimpice sau Campionatele Mondiale, este adevarat au fost ce mai buni, dar nimeni nu a fost la forma maximă. Am avut 4 adversari, cela greu mi-a fost în finala (cu koreanul) pe care am pierduto, probabil ca dacă aș fi avut un pic mai mult tupeu decat deobicei o câștigam, dar mă bucur că l-am bătut pe rusul ce ma eliminase la mondiale. Așa că pe loc 1 a iesit Gu Bon Gil din Korea, iar pe 3 Aron Szilagy din Ungaria.
Autorul articolului şi foto: Mihai Neacşu – CS Dinamo, 6 noiembrie 2013, ora 930
27 noiembrie - 3 decembrie 2023
Handbal. EHF European League (etapa 5), 28 noiembrie, ora 19:45: HC Izvidac (Bosnia Herțegovina) - Dinamo. DigiSport, Prima Sport
Volei masculin. Challenge Cup (16-imi, manșa retur), 29 noiembrie, ora 19:00: Olanda - Numidia VC Limax Linne (Olanda)
Handbal. Liga Națională (etapa 13), 1 decembrie, ora 17:30: CSM București – Dinamo. Se dispută în sala Dinamo
Volei feminin. Divizia A1 (etapa 9), 2 decembrie, ora 14:00: Dinamo – FC Argeș. Sala Dinamo
Volei masculin. Divizia A1 (etapa 8), 2 decembrie, ora 17:00: Dinamo – Unirea Dej. Sala Dinamo
Baschet. LNB Getica 95 (etapa 11), 2 decembrie, ora 20:00: Dinamo – Municipal Galați. Sala Dinamo
Fotbal. Liga 3, seria 4 (etapa 15), 1 decembrie, ora 14:00: Aro Muscelul Câmpulung - Dinamo
Polo. Superliga (etapa 7), 2 decembrie, ora 20:00: Dinamo – Rapid. Bazin Anatolie Grințescu Dinamo
Box. Campionatul Național de tineret, 28 noiembrie – 2 decembrie, Bacău
Sâmbătă 04.11 si duminică 05.11, programul de agrement înot va fi următorul:
Sâmbătă: 14:00-18.30
Duminică: 11.00-19.00
Programul grupelor de inițiere înot rămane neschimbat.
Va mulțumim pentru înțelegere.
CS Dinamo