Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Scrimă Scrima. Marco Sovar (14 ani), de la Nationalele de tineret, pe podium la cel mai tare concurs de copii din lume

Scrima. Marco Sovar (14 ani), de la Nationalele de tineret, pe podium la cel mai tare concurs de copii din lume

Marco_Sovar_loc_2Sportivul dinamovist Marco Șovar (foto) își conturează un viitor strălucit pe planșele scrimei. Sabrerul de nici 14 ani (vârstă pe care o va împlini luna viitoare) a ”prins” două podiumuri în decurs de câteva zile. Unul național, altul internațional - ambele extrem de importante.

Mai întâi, Marco a contribuit decisiv la medalia de bronz câștigată de CS Dinamo în concursul de sabie – echipe din cadrul Campionatelor Naționale de tineret de săptămâna trecută. Marco nu a avut nicio reținere în a domina sportivi cu nouă ani mai vârstinici, competiția fiind rezervată sportivilor Under 23. Ceilalți trei sabreri din echipă au fost Sorin Eftimie, Sergiu Gheorghe și Cătălin Prala.

Imediat după naționalele de tineret, Marco Șovar s-a deplasat în Polonia, la cea de a 41-a ediție a turneului internațional de scrimă Challenge Wratislavia, de la Wroclaw (22-26 martie). Supranumit și campionatul mondial neoficial al copiilor, Challenge Wratislavia a strâns la start peste 1.000 de copii din întreaga lume, la toate cele trei arme – floretă, spadă și sabie – la feminin și masculin, doar la individual, la următoarele categorii de vârstă: U11, U13 și U15.

Concurând la U15, Marco Șovar a avut un traseu foarte bun, clasându-se în final pe locul 2. La U13, un alt dinamovist de mare perspectivă, Rareș Gheorghe, s-a clasat pe locul 8.

Marco Șovar și Rareș Gheorghe sunt doar doi dintre sabrerii crescuți la Dinamo de Irina Covaliu, Alexandru Chiculiță și Cristian Lupu. Imediat lâng ei, din punct de vedere valoric, mai este un grup numeros de sportivi, care dau garanția unui viitor frumos pentru sabia dinamovistă.

Irina_Covaliu_Marco_Sovar_si_Gheorghe_Rares

Antrenoarea Irina Covaliu, alături de elevii săi, Marco Șovar și Rareș Gheorghe

CS Dinamo, 29 martie 2018

Program Competitional

15-21 august 2022

HANDBAL. Supercupa României Baucem la masculin, 18 august, ora 17:30: DINAMO – Steaua. Sala Polivalentă București

RUGBY. Liga Națională, play-off (etapa 2), 20 august: DINAMO – CSM Știința Baia Mare. Stadion Florea Dumitrache

ATLETISM. Campionatul European, 15-21 august, Munchen

CICLISM. Campionatul European elite, 15-20 august, Munchen

GIMNASTICĂ. Campionatul European, 15-21 august, Munchen

INOT. Campionatul European, 11-18 august, Roma

ANUNT

• În perioada 13-31 august, bazinul olimpic acoperit Anatolie Grințescu Dinamo se va închide pentru lucrări de igienizare. În această perioadă, activitatea sportivă, de inițiere și de agrement se va desfășura în bazinul în aer liber din Complexul Sportiv Dinamo.

Agrement Tenis de Masa

Agrement Natație

Agrement Fitness

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Vizitatori online

Avem 366 vizitatori online