Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Tir Tir. Alin Moldoveanu – record personal în Germania, Laura Coman - evoluție constantă

Tir. Alin Moldoveanu – record personal în Germania, Laura Coman - evoluție constantă

Laura_Alin_New_Delhi_2019_4Cei mai valoroși trăgători români la pușcă, Laura Coman și Alin Moldoveanu (CS Dinamo), însoțiți de antrenorul Olimpiu Marin, au participat săptămâna trecută la un puternic concurs de tir la Munchen (Germania), Cupa H&N, la care s-au prezentat toate națiunile majore ale tirului sportiv.

La fiecare probă s-au tras câte două concursuri în zile diferite, iar ambii sportivi dinamoviști înscriși la pușcă 10 metri aer comprimat au avut rezultate bune. Dacă Laura a tras în nota obișnuită, cu două cifre de peste 630 de puncte în calificări, semne bune au venit și de la Alin Moldoveanu. Sportivul dinamovist, campion olimpic în 2012, a reușit să stabilească un nou record personal, cu 631,6 puncte, rezultat extrem de promițător în vederea calificărilor olimpice.

Alin a reușit rezultatul de referință în primul concurs, când a încheiat calificările pe locul 4, cu 631,6 puncte. Calificat în finală, Alin s-a clasat pe locul 7. Și în al doilea concurs scorul lui Alin Moldoveanu a fost bun: 629,6 (locul 16). Dacă ar fi tras și ultima decadă (103,7p) la nivelul primelor cinci (medie de 105,2), atunci ar fi avut șansa la o nouă finală.

Calificată deja la JO 2020, Laura Coman a tras în primul concurs 630,1 (locul 12), iar în al doilea a prins finala (locul 8 în calificări, cu 631,3). În finală, ea s-a clasat pe locul 5.

”Suntem mulțumiți de rezultate. A fost un concurs tare, cu rezultate contradictorii. De exemplu, în concursul juniorilor, un maghiar a tras un scor fabulos, 637,1. Ne bucurăm însă că Laura a tras constant, iar Alin este și el acolo unde trebuie să fie”, a declarat antrenorul Olimpiu Marin.

La Munchen a luat startul și Roxana Bonte, de asemenea sportivă legitimată la CS Dinamo, în proba de pistol 10 metri. Și Roxana a avut cel puțin un rezultat bun -  575 puncte (locul 15) în primul concurs. În al doilea s-a clasat pe poziția 47, cu 568 puncte.

Peste o lună, între 23 februarie și 3 martie, în Polonia vor avea loc Campionatele Europene de aer comprimat, unde se vor pune la bătaie câte două bilete olimpice la fiecare probă.

CS Dinamo, 27 ianuarie 2020

Program Competitional

Săptămâna 1-7 martie 2021

Volei masculin. Divizia A1, turneul 4 (retur), 12 martie, ora 15:00: Dinamo – SCMU Craiova. Sala CSU Știința București. În direct la TVR 3

Polo. Cupa României – masculin, 12-14 martie, București (Bazinul Ghencea)

Atletism. Campionatul Național U16 – finala, 13-14 martie, Bacău

Canotaj. Campionatul Național individual – ergometru, 13 martie, Târgu Mureș

Karate. Campionatul Național de karate shyto-ryu, 13 martie, Izvorani

Sambo. Cupa României – seniori, 12-14 martie, Izvorani

Scrimă. Cupa Mondială - sabie (masculin și feminin), 11-14 martie, Budapesta

Tir. Campionatul Național de tineret - aer competimat, 11-14 martie, București

Agrement Tenis de Masa

Agrement Fitness

Agrement Natație

Hidrokinetoterapie

Ghid informare

Ghid_informare_DGA

Initiere/Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Fotbal

Vizitatori online

Avem 281 vizitatori online