Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Tir Tir. Laura Ilie a început anul cu o evoluție promițătoare

Tir. Laura Ilie a început anul cu o evoluție promițătoare

Un articol de George Vescan (foto – Mihai Neacșu)

Etapa a IV-a a Campionatului Național aer comprimat, 8-11 ianuarie 2015, Bucureşti

Tir__01.jpgLaura Ilie, sportivă legitimată la secția de tir a C.S. Dinamo București, s-a clasat pe locul întâi la etapa a IV-a a Campionatului Național de aer comprimat, cu 9 puncte înaintea ocupantei locului 2, câștigând astfel cupa pentru cel mai bun rezultat. Laura trecut peste primul an de seniorat și continuă să uimească. După ce a depășit recordul naţional în anul 2013 la proba de aer comprimat, cu un punctaj de 415,5p, Laura a continuat sa progreseze vizibil.


Foto: Laura Ilie are nevoie de cât mai multe concursuri internaționale pentru a se califica la Jocurile Olimpice de la Rio


 

Sezonul de glonţ a fost unul foarte bun pentru sportiva noastră, care a câştigat apoi medalia de bronz la Campionatele Mondiale Universitare din Al Ain (Emiratele Arabe Unite / 8-12 octombrie 2014), cu un rezultat de nivel olimpic şi record naţional. De asemenea a doborât recordul naţional din finala probei de aer comprimat, cu un punctaj de 208,9 p. La sfârșitul anului 2014 a câștigat Cupa României, iar în acest an s-a impus în etapa a IV-a a Campionatului Național, la o diferență de 9 puncte de ocupanta locului 2. Trebuie menționat că o diferență de 9 puncte este enormă în acest sport.

Deși se poate spune că Laura este începătoare în lumea tirului, deoarece practică doar de 5 ani acest sport, datorită seriozității și implicării la fiecare antrenament a reușit să progreseze cât alți sportivi în 10 ani, rezultatele spun totul. Antrenorul Olimpiu Marin mărturisește că „Laura a reușit un concurs peste media rezultatelor sale din acest sezon, calificându-se în finală de pe prima poziție. În finală a avut o evoluție foarte bună, reușind o cifră de 207,3p, cu un singur 9-ar din 20 focuri , restul fiind 10-ari. Îmbucurător este faptul că acest rezultat vine după altul de acum două etape, când a realizat un nou record național în finala probei de 40 focuri aer comprimat senioare, cu cifra de 208,9p. Din punctul meu de vedere Laura Ilie reprezintă cel mai bun produs românesc în probele feminine de pușcă aflate în programul Jocurilor Olimpice, realizând cele mai mari cifre până în acest moment din România la aceste probe. De remarcat este faptul că a reușit să obțină aceste rezultate în ultimul sezon competițional și asta doar după 5 ani de tir, în condițiile în care maturitatea performanțială se atinge în acest sport după aproximativ 10 ani. Sportiva prezintă un potențial sportiv ridicat, ce o îndreptățește să abordeze cu încredere calificările la JO 2016”.

Întrebând-o cum s-a simțit la acest concurs, Laura a povestit: ,,A fost un concurs reuşit. Am avut o stare interioară foarte bună şi de-abia aştept concursul următor. Mulțumesc antrenorului meu Marin Olimpiu, care a avut încredere în mine. A contat mult pentru mine să simt că mă înțelege și este alături de mine. De asemenea vreau să mai mulțumesc psihologului George Vescan pentru sprijin şi domnului Alex Ureche, membru al organizatiei Children Aid din USA, pentru sprijinul acordat de-a lungul timpului. Îmi doresc să particip la Jocurile Olimpice 2016. Pentru asta am nevoie de mai multe concursuri internaţionale, astfel încât să mă pot califica. Vreau să am o evoluție constantă și sigură. Eu cred în șansa mea la o medalie olimpică”.

 CS Dinamo, 14 ianuarie 2015, ora 10:30

 

Program Competitional

Program competițional 18-24 noiembrie 2019

Handbal. Liga Campionilor (etapa 9), 20 noiembrie, ora 19:00: Dinamo – Chekhovskie (Rus). Sala Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 11), 24 noiembrie, ora 16:15: Dinamo – HC Buzău. Sala Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 7), 24 noiembrie, ora 12:30: Dinamo – Volei Alba Blaj.

Baschet. Liga Națională (etapa 6), 18 noiembrie, ora 19:00: Steaua – Dinamo Știința. Sala regimentului de gardă Mihai Viteazu

Baschet. Liga Națională (etapa 7), 22 noiembrie, ora 19:00: Dinamo Știința – BCMU FC Argeș Pitești. Sala Dinamo

Polo.  Superliga (etapa 4), 22 noiembrie (ora 11:00) și 23 noiembrie (ora 11:00): Dinamo – Steaua. Bazinul Anatolie Grințescu - Dinamo

Rugby. Cupa României (etapa 6), 23 noiembrie, ora 11:00: Steaua – Dinamo. Teren Ghencea

Polo feminin. Turneu Bazin Floreasca, 23-24 noiembrie, București

Karate. Campionatul Național interstiluri, 23 noiembrie, Izvorani

Tenis. Turneu ATP - Bari, 18-24 noiembrie, Italia

Tir. Finala Cupei Mondiale, 18-24 noiembrie, Putian (China)

Scrimă. Circuit European de cadeți, 22-24 noiembrie, București

ANUNTURI AGREMENT

Sâmbătă, 23 noiembrie a.c., Bazinul olimpic acoperit Anatolie Grințescu găzduiește, începând cu ora 11:00, meciul din Superliga de polo dintre Dinamo și Steaua. Din acest motiv, activitatea de agrement și inițiere în bazinul mare va începe la ora 13:15. 

Mulțumim pentru înțelegere!

Ghid informare

Ghid_informare_DGA

Agrement Fitness

NOU! Hidrokinetoterapie

Agrement Natație

Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Fotbal

Căutare sportivi

Nume:
Disciplina sportivă:
Activitate:
Grupa de vârstă:

Vizitatori online

Avem 307 vizitatori online