Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home

Activitatea de evaluare a activitatii C.S. Dinamo Bucuresti in anul 2012

Luni, 28 ianuarie, la sediul Autorităţii Naţionale pentru Tineret şi Sport s-a desfăşurat Reuniunea având ca obiect evaluarea activităţii şi a rezultatelor obţinute de clubul Sportiv Dinamo Bucureşti în anul 2012. La această activitate au participat conducerea şi personalului Clubului, sportivii şi antrenorii acestuia, precum şi o serie de invitaţi de seamă din comunitatea sportivă din România, precum şi din Ministerul Afacerilor Interne: Carmen Tocală - Preşedintele A.N.T.S., Arthur Hoffman - secretar general adjunct al C.O.S.R. şi Alina Oprea - secretar general adjunct al M.A.I.

Cei trei invitaţi prezenţi la reuniune au apreciat performanţele deosebite ale sportivilor dinamovişti din anul 2012, care au culminat cu rezultatele obţinute cu ocazia Jocurilr Olimpice de la Londra.

Iată, în continuare, sinteza Evaluării activităţii desfăşurate de către C.S.Dinamo Bucureşti in anul 2012:

EVALUAREA  ACTIVITĂŢII ŞI A  REZULTATELOR  OBŢINUTE  DE 

CLUBUL SPORTIV  DINAMO  BUCUREŞTI  ÎN  ANUL  2012

            „Sportul este un fenomen social şi economic în continuă dezvoltare, cu o contribuţie importantă la obiectivele strategice al Uniunii Europene referitoare la solidaritate şi prosperitate.

          Idealul olimpic de dezvoltare a sportului în vederea promovării păcii şi înţelegerii între naţiuni şi culturi, s-a născut în Europa şi a fost susţinut de Comitetul Olimpic Interanţional şi de Forul Olimpic European.” – Comisia Europeană - Cartea albă privind sportul.

Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti este în primul rând în competiţie cu propria performanţă avută în deceniile trecute, ceea ce obligă la o autodepăşire permanentă.

 În al doilea rând este în competiţie cu celelalte cluburi din ţară, pentru supremaţia rezultatelor sportive, clubul clasându-se în topul cluburilor sportive naţionale.

În al treilea rând şi cel mai important, este obiectivul atingerii înaltei performanţe, C.S. Dinamo Bucureşti fiind, conform aprecierilor specialiştilor în domeniu, cel mai prolific club din ţară, timp de multe decenii aducând tezaurului sportului românesc cele mai multe medalii olimpice, mondiale şi europene.

Se spune că  „cel mai greu nu este să ajungi campion ci să te menţii campion”, deoarece înalta performanţă, rezultatele sportive de excepţie, sunt rezultatul implicării totale în timpul miilor de ore de antrenament şi al sacrificiului personal.

Alinierea metodologică a antrenorilor şi tehnologică a logisticii, la calitatea actualelor cerinţe impuse de marea perfomanţă internaţională, asigură un sistem deschis nivelului superior, mondial, deoarece obiectivele de înaltă performanţă se raportează acestui nivel.

În aceeaşi măsură, la stabilirea obiectivelor de înaltă performanţă trebuie luată în considerare raportarea la sistemul economico-social actual.

 Evaluarea obiectivelor sportive stabilite în anul 2012, a evidenţiat faptul că, realitatea economică actuală a influenţat negativ şi acest domeniu socio-profesional.

  Astfel, a fost nevoie de o abordare realistă, în ceea ce priveşte  atât procesul de instruire sportivă şi competiţională, cât şi latura economică care susţine fenomenul sportului de preformanţă.

            Anul 2012, raportat la valoarea performanţelor sportive româneşti, precum şi la activitatea şi rezultatele C.S.DINAMO – club de interes naţional şi olimpic -  prezintă două caracteristici deosebit de importante şi cu semnificaţii majore atât pentru prezent, cât şi pentru viitor, de care va trebui să ţinem seama în analiza şi activitatea noastră.

          Prima caracteristică situează C.S. Dinamo Bucureşti în postura de finalizator al unei activităţi organizate şi desfăşurate pe perioada ciclului olimpic 2008-2012.

Din acest punct de vedere, şi în anul 2012, Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti s-a situat, de-a lungul existenţei sale de aproape 65 de ani, pe poziţii cu care ne putem mândri atât noi, cât şi întreaga mişcare sportivă românească.

          Cea de-a doua caracteristică, înscrie şi anul 2012 ca unul care a marcat şi evidenţiat foarte clar, în continuare, diminuarea valorică a performanţei româneşti, în principal din cauza schimbului de generaţii şi odată cu aceasta şi a percepţiei tinerilor sportivi cu privire la implicaţiile care presupun obţinerea rezultatelor sportive de performanţă, legate de schimbarea preocupărilor, a modului de gândire, obţinerea unor satisfacţii imediate, dar şi de lipsa acută de antrenori şi tehnicieni de specialitate.

 Potenţialul valoric uman s-a redus considerabil,  astfel că, tot mai puţini copii şi adolescenţi sunt capacitaţi pentru mişcare în spaţiul sportiv, astfel încât puţini ajung în grădina sportului de performanţă.

Apreciind în mod global performanţele obţinute de sportivii dinamovişti în anul 2012, la competiţiile sportive internaţionale, s-au cucerit în total 172 medalii (cu 11 mai multe faţă de anul 2011, din care: 73 medalii de aur (cu 17 mai multe faţă de anul 2011), 56 medalii de argint (cu 11 mai mult faţă de anul 2011) şi 43 medalii de bronz (cu 17 mai puţine faţă de anul 2011), precum şi 26 de locuri IV-VI.

La cea de-a XXX-a ediţie a Jocurilor Olimpice de vară – Londra 2012, au participat 41 de sportivi dinamovişti, din totalul numărului de 105 sportivi ai delegaţiei României, reprezentând 39% din componenţa lotului olimpic.

În urma participării la această competiţie, au fost obţinute 5 medalii (1 medalie de aur, 3 medalii de argint şi 1 medalie de bronz), din cele 9 medalii obţinute de delegaţia României, precum şi 5 locuri IV-VI (3 locuri IV, 1 loc V şi  1 loc VI), faţă de cele 4 medalii obţinute la J.O. Beijing- 2008.

La competiţiile interne s-au obţinut în total 342 de titluri de Campioni Naţionali (192 la seniori, 35 la tineret şi 115 la juniori).

          În perioada analizată, în cadrul C.S. Dinamo Bucureşti (inclusiv Centrul Sportiv Braşov) şi-au desfăşurat activitatea un număr de 1.145 sportivi, din care 260 au fost componenţi ai loturilor naţionale şi olimpice, precum şi un număr de 80 de antrenori, din care 26 au pregătit loturile naţionale.

          În anul 2012, comparativ cu anul 2011, numărul sportivilor legitimaţi la C.S.Dinamo Bucureşti a crescut de la 1.075 sportivi la 1.145 sportivi, cu un procent de 6,5 % mai mare, iar al antrenorilor şi tehnicienilor de la 75 la 80.

          Din numărul total de 1.225 de sportivi, antrenori şi tehnicieni aflaţi în evidenţă în anul 2012, 148 sunt încadraţi în structura clubului, 120 sunt colaboratori şi 957 sunt voluntari.

            Bilanţul anului sportiv 2012, poate fi apreciat ca fiind pozitiv, ceea ce  reprezintă un motiv de satisfacţie ca rezultat al muncii susţinute şi al efortului depus de sportivii, antrenorii, tehnicienii şi celelalte categorii de personal din cadrul clubului.

În perioada menţionată, atât la la nivelul Secţiilor SPORTURI INDIVIDUALE, cât şi la nivelul JOCURILOR SPORTIVE, activităţile s-au desfăşurat în conformitate cu atribuţiile cuprinse în Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti, astfel:

  1. În primul rând ne-am propus şi am realizat intensificarea acţiunilor de îndrumare, control şi sprijin în desfăşurarea pregătirii şi participării sportivilor la competiţii. Cu acest prilej, s-a realizat cunoaşterea în profunzime a problematicii specifice fiecărei secţii şi identificarea posibilităţilor de valorificare, în mod corespunzător, a condiţiilor existente în acest moment, precum şi posibilitatea de selecţie şi pregătire a sportivilor de înaltă performanţă, în perspectiva evenimentului sportiv major care a marcat anul 2012, Jocurile Olimpice de la Londra.
  2. S-a  avut în vedere, în permanenţă ca, în componenţa grupelor de la toate nivelurile (seniori, tineret, juniori) să fie numai sportivi care corespund cerinţelor sportului de înaltă performanţă, să se crească numărul sportivilor componenţi ai loturilor naţionale şi olimpice, aceasta constituind  o premisă pentru creşterea numărului de medalii la competiţiile sportive interne şi internaţionale.
  3. Încă de la începutul anului, o prioritate absolută a fost acordarea unei atenţii deosebite activităţilor de selecţie şi de pregătire a copiilor şi juniorilor. În acest sens, s-a efectuat restructurarea grupelor respective, prin menţinerea numai a sportivilor care corespund din punct de vedere motric, al îndemânării şi a componentei psihice, urmărindu-se, în acelaşi timp, ca pregătirea acestora să se bazeze pe următoarele principii:
  • modelarea procesului de antrenament, în concordanţă cu cerinţele sportului de performanţă şi corespunzător nivelului de pregătire al sportivilor;
  • individualizarea pregătirii sportivilor;
  • creşterea numărului de ore de antrenament;
  • colaborarea mai eficientă cu medicii sportivi şi cu psihologul clubului.

În acest sens, la grupele de copii şi juniori, încurajatoare sunt activităţile desfăşurate la nivelul secţiilor de canotaj, gimnastică, kaiac-canoe, nataţie, judo, tir, box, volei fete, volei băieţi, handbal, baschet şi tenis.

Astfel, în anul 2012 juniorii dinamovişti au obţinut în total 35 medalii la competiţiile internaţionale oficiale (4 la C.M., 14 la C.E., 17 la C.B.) faţă de 24 medalii  ( 7 C.M., 12 la C.E. şi 5 la C.B.) obţinute în anul 2011.

Comparativ cu anul 2011, numărul sportivilor juniori legitimaţi la C.S. Dinamo Bucureşti, a crescut de la 637 în anul 2011 -  la 668 în anul 2012. Menţionăm că în ciclul olimpic 2005-2008 Clubul Dinamo nu a acordat o atenţie deosebită copiilor şi juniorilor, motiv pentru care, foarte puţini juniori din pepiniera proprie au putut face obiectul selecţiei la secţiile de seniori .

          Facând o comparaţie între ciclurile olimpice 2004-2008 şi 2008-2012:

-         în ciclul olimpic 2004-2008 s-au obţinut pe plan internaţional 223 medalii la Campionatele Mondiale şi 253 medalii la Campionatele Europene, precum şi 1824 titluri de Campioni Naţionali;

-         în ciclul olimpic 2008-2012 s-au obţinut pe plan internaţional 243 medalii la Campionatele Mondiale şi 260 medalii la Campionatele Europene, precum şi 1556 titluri de Campioni Naţionali - din cauza reglementărilor privind dubla legitimare.

          Se poate observa o creştere a numărului  de medalii la competiţiile internaţionale, în ciclul olimpic abia încheiat,  la Jocurile Olimpice de la Londra numărul de sportivi calificaţi fiind mai mare (41 sportivi în anul 2012, faţă de 36 sportivi în anul 2008), iar rezltatele au fost mai bune (5 medalii în anul 2012, faţă de 4 medalii în anul 2008), cu toate că a fost o perioadă mai dificilă, deoarece:

- fondurile financiare au fost diminuate, de la an la an, din cauza situaţiei economico-financiare existente pe plan naţional, ceea ce a generat imposibilitatea angajării unor sportivi în cadrul M.A.I., creând un impediment în selecţia şi completarea efectivelor secţiilor cu sportivi de înaltă performanţă;

-  a continuat procesul de pierdere a unor sportivi, antrenori şi tehnicieni valoroşi, înlocuirea acestora fiind îngreunată de numărul din ce în ce mai redus al acestora, pe plan naţional.

Rezultatele obţinute de sportivii dinamovişti în anul 2012, detaliate pe secţii, sunt prezentate în anexele nr. 1 şi nr. 2  la  prezenta evaluare.

            În ceea ce priveşte secţiile din Sectorul Jocuri Sportive, acestea s-au constituit într-o grupă distinctă, având în vedere specificul şi condiţiile în care se organizează şi îşi desfăşoară activitatea.

Trebuie făcută menţiunea că performanţele în jocuri sportive sunt direct proporţionale cu bugetul alocat.

Dacă la secţiile de juniori ne putem lăuda cu rezultate notabile, la seniori, din cauza infuziei de sportivi străini în echipele concurente şi a bugetelor net superioare ale acestora faţă de cel al echipelor noastre (acestea fiind susţinute de unele autorităţi ale administraţiei publice locale, din bugetele locale), nu putem spune că performanţa a fost remarcabilă, C.S. Dinamo Bucureşti neavând posibilitatea nici financiară şi nici din punct de vedere legal de menţinere pe acelaşi nivel cu acestea.

Cu toate acestea, în anul 2012 au fost obţinute următoarele rezultate :

  1. Volei fete                        Loc III Campionatul Naţional

                                                          Loc  I Cupa României

  1. Volei băieţi                              Loc III Campionatul Naţional

                                                          Loc  II Cupa României

  1. Polo                               Loc II Campionatul Naţional
  2. Handbal                         Loc IX Campionatul Naţional
  3. Baschet                          Loc XIII Campionatul Naţional
  4. Rugby                            Loc VI  Superliga Naţională
  5. Rugby seniori 7               Loc II  Superliga Naţională  

De asemenea, putem sublinia, cu satisfacţie că, din sportivii care au compus delegaţia României la Jocurile Olimpice de la Londra din anul trecut, 3 sportivi sunt legitimaţi la secţia de polo a Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti (Stoenescu Dragoş, Matei Alexandru şi Goanţă Dimitri).

 Deşi conducerea C.S. Dinamo Bucureşti a făcut eforturi susţinute pentru a putea asigura acel minim necesar (salarii, contracte de colaborare pentru sportivi şi antrenori care nu sunt angajaţi, pregătire, echipament sportiv, participare la competiţii), totuşi  acestea nu sunt suficiente pentru a realiza înalta performanţă, în acest sens fiind necesare fonduri extrabugetare care sunt din ce în ce mai greu de atras.

 Acelaşi lucru, putem afirma, de asemenea, că este valabil şi pentru sporturile individuale unde cerinţele financiare sunt din ce în ce mai evidente.

În anul 2012 la nivelul juniorilor de la Secţia Jocuri Sportive s-au obţinut următoarele rezultate :

Secţia de volei junioare a câştigat Campionatul Naţional ediţia 2011/2012 şi a promovat 2 jucătoare la echipa de senioare.

Secţia de rugby juniori a terminat sezonul locul II la U12 şi U14 şi pe locul III la U10.

Secţiile de polo, handbal şi baschet juniori au un număr mare de sportivi legitimaţi, cu perspective de promovare la echipele de seniori.

 Menţionez de asemenea că, în componenţa lotului naţional care a participat la  Campionatul Mondial de Polo – juniori, desfăşurat în luna decembrie 2012 în Australia, au fost şi 3 sportivi ai clubului nostru (Tic Florin, Neagu Tudor şi Prioteasa Andrei) , ocupând locul VI.

În anul competiţional 2012, CENTRUL SPORTIV BRAŞOV a avut un an foarte bun din punct de vedere al performanţei la toate cele 7 secţii sportive, realizând aproape în totalitate obiectivele propuse.

          Realizările se regăsesc în rezultatele sportive obţinute, respectiv în cele 92 de medalii câştigate de sportivi la Campionatele Naţionale de seniori şi juniori – 43 medalii de aur, 25 medalii de argint şi  24 medalii de bronz.

Datorită valorii lor şi a rezultatelor obţinute, un număr de 30 sportivi şi 5 antrenori au fost cooptaţi în loturile naţionale şi olimpice.

          Remarcăm prezenţa celor 5 sportivi braşoveni (Fâşie Dan şi Brata Daniel – judo, Chintoan Rareş – lupte libere, Tecău Horia şi Ungur Adrian - tenis), în delegaţia sportivă a României prezentă la Jocurile Olimpice de la Londra, dar şi calificarea până în prezent a două sportive (Pişcorean Luminiţa şi Ferentz Reca – biatlon ştafetă) la Jocurile Olimpice de iarnă Soci – 2014.

          La sporturile de iarnă există un nucleu de sportivi care pe lângă titlurile naţionale au realizat unele rezultate îmbucurătoare la competiţiile internaţionale, care ne dau speranţa de calificare la jocurile Olimpice de iarnă de anul viitor astfel:

-                           6 medalii la Campionatele balcanice şi locul 11 la Campionatele Europene de seniori, precum şi calificarea a 5 sportivi la etapele de Cupă Mondială la schi biatlon;

-                           1 loc II şi 1 loc III la Cupa Mondială – schi fond;

-                           1 loc I şi 2 locuri II la concursurile organizate de Federaţia Internaţională de Schi Alpin.

De asemenea trebuie să subliniem rezultatele obţinute de sportivul Tecău Horia, care în anul 2012 a reuşit să obţină rezultate remarcabile pe plan internaţional la proba de dublu (locul I la turneele ATP – Suedia, Olanda şi România, locul II la Wimbledon şi turneele World Tour Master din Spania şi Olanda, precum şi locul III la Australian Open).

Valoarea rezultatelor sportive obţinute şi în anul 2012, prezentate sintetic mai sus, avem datoria de a le duce mai departe şi de a le promova cu onoare.

         

x

x                   x

Activitatea sportivă de performanţă nu se poate desfăşura la cei mai înalţi parametri fără o logistică corespunzătoare, resurse financiare şi resurse umane necesare realizării obiectului de activitate a clubului, precum şi de o asistenţă medicală şi psihologică de specialitate corespunzătoare, conform cerinţelor sportului de înaltă performanţă.

ACTIVITATEA PE LINIE LOGISTICĂ

În anul 2012 activitatea pe linie logistică s-a desfăşurat cu sprijinul Direcţiei Generale Logistice a M.A.I. prin structurile subordonate, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, cu ordinele şi instrucţiunile Ministerului Afacerilor Interne elaborate în acest domeniu, urmărindu-se permanent asigurarea condiţiilor optime de desfăşurare a antrenamentelor sportivilor, cazarea, hrănirea şi transportul acestora la competiţiile interne şi internaţionale la care a participat Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti.

În acest sens, au fost concretizate acţiuni şi activităţi în direcţia modernizării şi administrării patrimoniului, al dotării şi asigurării materiale, precum şi activităţi administrativ-gospodăreşti.

Principalele acţiuni realizate în anul 2012 în domeniul logistic au fost:

-  dezvoltarea bazei materiale a clubului prin :

  1. continuarea lucrărilor de consolidare şi modernizare, din fonduri de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, a Pavilionului Administrativ al clubului. În acest sens, după 7 ani a fost redată în folosinţă Cantina pentru sportivi, aceasta având o dotare modernă, corespunzătoare celor mai înalte standarde, respectiv linie proprie pentru prepararea hranei sportivilor, linie de autoservire;
  2. lucrări de anvelopare şi arhitecturalizare a faţadei clubului;
  3. continuarea lucrărilor de investiţii la Sala de sport multifuncţională şi a Bazinului olimpic de înot acoperit din incinta Complexului Sportiv Dinamo. Menţionez că Sala de sport multifuncţională va intra în data de 01.02.2013 în probe, iar începând cu luna martie, în cadrul acesteia se vor organiza antrenamente şi competiţii.
  4. finalizarea lucrărilor de investiţii şi reparaţii la Bazinul de înot în aer liber. În acest sens, în anul 2012 au fost reluate activităţile secţiei de polo şi înot şi de asemenea activitatea de iniţiere şi agrement.
  5. renovarea Sălii de lupte, precum şi începerea renovării Sălii vechi de gimnastică pentru copii, precum şi extinderea Sălii de gimnastică din incinta complexului sportiv, potrivit standardelor impuse de către Federaţia Internaţională de Gimnastică.

- s-au desfăşurat de asemenea activităţi de asigurare a cazării, hranei sportivilor, medicaţie sportivă, aprovizionare cu materiale sportive şi echipament sportiv, conform Programului de achiziţii al clubului întocmit pe anul 2012.

- au fost realizate lucrări de întreţinere curentă şi igienizare la Baza Sportivă Ghermăneşti, Sala de scrimă, terenurile de tenis, Poligonul de tir, Sala de judo, Sala de  haltere şi velodrom.

ACTIVITATEA FINANCIARĂ

În anul 2012, Finanţarea cheltuielilor curente şi de capital s-a efectuat în conformitate cu prevederile art 62 lit. B din Legea  500/2002 privind finanţele publice, respectiv din venituri proprii şi subvenţie de la bugetul de stat. (Anexa nr. 3).

Activitatea financiară s-a desfăşurat în condiţii optime, urmărindu-se respectarea legalităţii, oportunităţii şi  economicităţii plăţilor angajate.   

În anul 2012, bugetul anual iniţial aprobat a fost de 28.197 mii lei, detaliat după cum urmează, pe titluri :

- Titlul I - Cheltuieli de personal  8.696,00 mii lei

- Titlul II - Bunuri şi servicii  10.728,00 mii lei

- Titlul IX - Asistenţă socială 648,00 mii lei

- Titlul XII - Active nefinanciare 8.125,00 mii lei

Urmare a rectificărilor din cursul anului, acesta a fost modificat, ajungând la  29.742  mii lei .

Bugetul iniţial din anul 2012 a fost mai mare decât cel al anului 2011 cu 727,00 mii lei .

          Pentru anul 2013, bugetul C.S. Dinamo Bucureşti este în curs de aprobare .

          La Titlul II – Bunuri şi servicii – cheltuieli materiale (utilităţi, calendar sportiv intern şi internaţional, chirii pentru săli de sport, pază la competiţii sportive, indemnizaţii de efort, masă, taxe participare competiţii, contracte colaborare pentru sportivii care nu sunt angajaţi, etc.) în anul 2012, în urma rectificărilor efectuate a fost alocată suma de 17.171,00 mii lei.

 Din această sumă cu sprijinul conducerii Ministerului Afacerilor Interne, C.S. Dinamo Bucureşti a reuşit să achite premierile cuvenite sportivilor şi antrenorilor dinamovişti care au obţinut performanţe deosebite la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008 şi Londra 2012, cât şi la Campionatele Europene şi Mondiale desfăşurate anul 2012, cuantumul total al acestora fiind 3.425 mii lei (1.904 mii lei pentru Jocurile Olimpice de la Londra 2012 şi  1.521 mii lei Jocurile Olimpice de la Beijing 2008) .

          Veniturile proprii obţinute în anul 2012 de C.S. Dinamo Bucureşti au fost în sumă de 2.779 mii lei proveniţi din activităţi cultural sportive şi din sponsorizări.

          Făcând o comparaţie între ciclul olimpic 2009-2012 şi ciclul olimpic 2005-2008 în ceea ce priveşte veniturile proprii, în ciclul olimpic 2005-2008 au fost de 1.464,94 mii lei, iar în ciclul olimpic 2009-2012 au fost de 5.556,98 mii lei.

          Analiza execuţiei bugetare pe anul 2012 va fi definitivată odată cu darea de seamă contabilă pe anul 2012 a C.S. Dinamo Bucureşti, în cursul lunii ianuarie 2013 va fi prezentată Direcţiei Generale Financiare din cadrul M.A.I. la data comunicată de aceştia.

ACTIVITATEA PE LINIE DE MEDICINĂ SPORTIVĂ

În anul 2012, activităţile pe linie medicală s-au axat în principal pe acţiuni de profilaxie şi tratament, susţinere, refacere şi recuperare a sportivilor după efort, asistenţă medicală la antrenamente şi competiţii, acţiuni de promovare a sănătăţii şi anti-doping. În acest sens, împreună cu Agenţioa Naţională Antidoping au fost realizate activităţi de prevenire şi informare asupra riscului utilizării substanţelor dopante în sportul de performanţă.

În anul 2012, sportivii clubului au beneficiat de un număr de aproximativ 3000 de consultaţii, peste 200 de tratamente, 1200 de proceduri de fizioterapie, peste 9000 de şedinţe de fizioterapie şi peste 100 de ecomiografii.

ACTIVITATEA  PE LINIE DE RESURSE UMANE

În prezent, statul de organizare al clubului este încadrat în proporţie de 61,86%.

          În condiţiile menţinerii restricţiiilor bugetare şi pentru anul 2012 şi a constrângerilor privind angajările în sistemul public, completarea posturilor vacante din statul de organizare a devenit o problemă tot mai dificilă, conducerea clubului depunând eforturi pentru găsirea unor soluţii sau perfecţionarea celor clasice, care să menţină sportivii de mare performanţă în structura clubului.

          În acest sens, în primul semestru al anului 2012 au fost întocmite şi înaintate către conducerea MAI, propuneri în vederea aprobării prin memorandum a unui număr de 18 posturi vacante şi bugetate din cadrul clubului, în vederea angajării unor sportivi şi tehnicieni care urmau să participe la Jocurile Olimpice de vară -  Londra 2012.

          Urmare a acestora a fost aprobat Memorandumul  cu tema: Aprobarea deblocării unor posturi în Ministerul Administraţiei şi Internelor, prin care au fost deblocate în vederea angajării un număr de 3 posturi din cele 18 propuse, respectiv 1 post de ofiţer şi 1 post de agent  cu recrutare din sursă externă şi 1 de ofiţer din sursă internă.

          Menţionăm că în ciclul olimpic 2009-2012 în cadrul clubului au fost efectuate un număr de 9 încadrări directe, faţă de ciclul olimpic 2005-2008, când

s-au efectuat un număr de 247 încadrări (din care 188 sportivi şi antrenori).

          În 2012 C.S. Dinamo Bucureşti a înregistrat pierderi de personal după cum urmează : 9 cazuri de încetarea raporturilor de serviciu/pensie, respectiv 5 cazuri  de  mutare la cerere sau în intersul serviciului în alte unităţi ale M.A.I.

          Pentru rezultatele obţinute, în anul 2012 un număr de 49 poliţişti  au fost înaintaţi în gradul profesional următor, din aceştia 36 poliţişti ( 27 ofiţeri şi 9 agenţi) la termen şi 13 poliţişti (4 ofiţeri şi 9 agenţi) înainte de expirarea stagiului minim în grad.

          Analizând evoluţia stării şi practicii disciplinare la nivelul clubului, putem aprecia că, în general, aceasta a fost bună, având în vedere că în anul 2012 nu au fost acordate personalului  sancţiuni disciplinare.   

Activitatea pe linie pregătire iniţială şi continuă a personalului s-a desfăşurat potrivit Planului anual de pregătire continuă de la nivelul clubului pentru anul 2012. În acest sens, la cursurile de iniţiere în carieră organizate în cadrul Institutului de Studii pentru Ordine Publică a participat un număr de 70 poliţişti sportivi şi personal administrativ, acestea fiind deosebit de apreciate de participanţi, creând posibilitatea sportivilor şi antrenorilor ca după încheierea activităţii sportive să poată opta să lucreze în structurile Ministerului Afacerilor Interne, profesând ca poliţişti în diferite specialităţi.

În felul acesta C.S. Dinamo Bucureşti  înţelege să rezolve problema reconversiei sociale şi profesionale a sportivilor care este atât de acută în întreaga comunitate sportivă din România.   

Activitatea de asistenţă şi consultanţă psihologică desfăşurată în anul 2012 s-a axat în principal pe îndeplinirea atribuţiilor stabilite şi consilierea sportivilor clubului pentru îndeplinirea obiectivelor sportive de performanţă, fiind concentrată în mod special asupra sportivilor dinamovişti calificaţi la Jocurile Olimpice, cât şi la Campionatele Europene.

Au fost organizate şi susţinute unele activităţi sociale cu caracter educaţional şi de promovare a sportului:

- Ziua Copilului la Dinamo – activitate la care au participat elevi ai mai multor şcoli din sectoarele 1 şi 2. Cu acestă ocazie a fost lansat proiectul “Sport pentru dezvoltare personală” .

          - Maratonul Internaţional al Copiilor, organizat de Fundaţia Salvaţi Copiii în parteneriat cu C.S. Dinamo Bucureşti, activitate care a oferit ocazia pentru 400 de elevi să participe la o competiţie sportivă, şi care a avut un deosebit impact internaţional.

Pe linia activităţii privind sănatatea şi securitatea în muncă, în anul 2012 clubul nu a înregistrat evenimente deosebite.

 ACTIVITATEA PE LINIE JURIDICĂ ŞI DE SECRETARIAT

Activitatea în cadrul compartimentelor juridic şi secretariat, documente clasificate şi arhivă, în anul 2012, s-a desfăşurat în conformitate cu ordinele şi instrucţiunile M.A.I. în vigoare.

În acest sens, au fost reprezentate intersele clubului într-un număr de 13 dosare civile, au fost soluţionate un număr de 106 lucrări, reprezentând observaţii, puncte de vedere sau propuneri motivate juridic la propuneri de legi, hotărâri şi ordonanţe ale Guvernului, precum şi acte normative cu caracter intern asupra cărora a fost consultat clubul, au fost întocmite şi avizate, pentru legalitate, un număr de 239 de contracte de prestări servicii, pregătire sportivă, achiziţii, dublă-legitimare, sponsorizare,etc.

          La nivelul clubului de asemenea, au fost înregistrate, evidenţiate şi soluţionate, un număr de peste 10.000 lucrări de corespondenţă ordinară ori cu caracter secret de serviciu sau secret.

         

x

 

x                  x

Am prezentat sintetic principalele probleme care au făcut obiectul activităţii noastre în anul 2012 şi am punctat principalele realizări, care şi în acest an au situat C.S. DINAMO Bucureşti în topul structurilor sportive din România.

Totuşi, clubul nostru s-a confruntat în perioada supusă evaluării şi cu unele neajunsuri, în special de natură materială, ale căror cauze au fost independente de voinţa noastră, care ne-au împiedicat să realizăm, în cele mai bune condiţii, toate obiectivele pe care ni le-am propus.

În încheierea acestei evaluări, vă rog să-mi permiteţi să felicit şi să mulţumesc sportivilor dinamovişti, tehnicienilor şi angajaţilor clubului pentru activitatea desfăşurată pe tot parcursul anului 2012, conducerii Ministerului Afacerilor Interne, sub autoritatea şi îndrumarea căruia ne desfăşurăm activitatea, federaţiilor sportive naţionale, Ministerului Tineretului şi Sportului, Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, pentru sprijinul şi susţinerea oferite.

 

ANEXA nr.1

  REZULTATELE SPORTIVILOR DINAMOVIŞTI LA COMPETIŢIILE INTERNE ŞI INTERNAŢIONALE PE ANUL 2012

COMPETIŢII INTERNAŢIONALE

          1. CAMPIONATE  MONDIALE : 51 medalii (20 aur, 16 argint, 15 bronz)

                                                                   5 locuri IV-VI

2. CAMPIONATE  EUROPENE : 77 medalii (34 aur, 24 argint, 19 bronz)

                                                                 16 locuri IV-VI

3. CAMPIONATE  BALCANICE : 36 medalii (18 aur, 12 argint, 6 bronz)

4. JOCURI  MONDIALE  UNIVERSITARE3 medalii (1 aur, 2 argint).

COMPETIŢII  INTERNE :

1. CAMPIONATE  NAŢIONALE : 342 titluri (192 seniori, 35 tineret,

          115 juniori)

2. CUPA  ROMÂNIEI1 titlu– echipa volei feminin  

                                                60  titluri sportive individuale

 

ANEXA nr. 2 

  SITUAŢIA NUMERICĂ A EFECTIVELOR

 DE SPORTIVI ŞI ANTRENORI

AI C.S. DINAMO BUCUREŞTI

 

 

I. SPORTIVI – total 1.145

C.S. Dinamo Bucureşti: - 1.145 sportivi

La sporturile individuale activează 445 sportivi, din care 188 la seniori (99 la loturile naţionale şi olimpice), 51 la tineret ( 48 la loturile naţionale) şi 206 juniori şi copii (30 la loturile naţionale).

La jocurile sportive activează 614 sportivi, din care 116 la seniori (27 la loturile naţionale) şi 498 la juniori şi copii ( 23 la loturile naţionale).

La Baza Sportivă Braşov –  activează un număr de 86 sportivi, din care 46 seniori (33 fiind la loturile olimpice şi naţionale), 4 la tineret  şi 36 juniori şi copii.

II. ANTRENORI ŞI TEHNICIENI – total 80

C.S. Dinamo Bucureşti:

                    -  la sporturi individuale – 46 (21 la loturile naţionale)

                   -  la  jocuri sportive – 23 (1 la loturile naţionale)

          Centrul Sportiv Braşov – 11 (4 la loturile naţionale)

  

 

ANEXA nr. 3

FINANŢAREA

CHELTUIELILIOR CURENTE ŞI DE CAPITAL

ALE C.S. DINAMO BUCUREŞTI  PE ANUL 2012

            TITLUL I - Cheltuieli de personal - s-au efectuat plăţi în sumă totală de 9.374,85 mii lei

          TITLUL II - Bunuri şi servicii - s-au făcut plăţi în sumă totală de 16.738,34 mii lei, astfel

          Utilităţi – apă, gaze, energie electrică – 1.965,51 mii lei

          Activitate sportivă – 9.924,31 mii lei

Calendar sportiv intern – 2.867,63 mii lei

                             Calendar sportiv internaţional – 529,62 mii lei

                             Premieri sportive – 4.597,53 mii lei

                  Pregătire sportivă şi susţinătoare de efort – 1.419,20 mii lei

                   Alte cheltuieli cu secţiile sportive -  510,33 mii lei

            Hrană pentru oameni – 1.905,71 mii lei

            Medicamente – 57,85 mii lei

            Echipament sportiv – 308,20 mii lei

            Alte obiecte de inventar - 40,68 mii lei

            Alte cheltuieli autorizate – pază, etc – 1.765,71 mii lei

            Alte cheltuieli – carburanţi, piese şi materiale de întreţinere, poştă şi telecomunicaţii, presă, etc – 770,38 mii lei

             TITLUL IX - Asistenţă socială – s-au făcut plăţi în sumă totală de 103,42 mii lei reprezentând ajutoare de trecere în rezervă

             TITLUL XII Active Nefinanciare – s-au făcut plăţi în sumă totală de 7.546,23 mii lei, astfel

                  Construcţii – 5.377,48 mii lei

                  Maşini, echipamente şi mijloace de transport – 134,97 mii lei

                  Mobilier, aparatură birotică – 341,80 mii lei

                  Reparaţii capitale – 1.692,00 mii lei

          TOTAL VENITURI  PROPRII REALIZATE  - 2.779,23 MII LEI

          TOTAL SUBVENŢIE ALOCATĂ DE LA BUGET30.987,98 MII LEI

          TOTAL CHELTUIELI33.767,21 MII LEI

Program Competitional

Săptămâna 13-19 mai 

Marți, 14 mai: ZIUA DINAMO 76

Handbal. Liga Națională (etapa 25), miercuri 15 mai, ora 18:00: CSM Constanța – Dinamo

Handbal. Cupa României Râureni, Turneul Final 4. Semifinale, sâmbătă 18 mai. Ora 15:00: CS Minaur Baia Mare – CSM Constanța. Ora 17:30: Dinamo – CSM București. Duminică 19 mai: finala mică (ora 12:15); finala mare (ora 15:00). Sala Dinamo

Polo. Superliga Suzuki, finala (meciul 4), sâmbătă 18 mai, ora 20:30: Dinamo – Steaua. Bazin Tolea Grințescu Dinamo

Rugby. Liga Națională Kaufland (etapa 5), sâmbătă 18 mai, ora 13:00: U ELBI Cluj Napoca - Dinamo

Fotbal. Liga 3, seria 4, play-off (etapa 9), sâmbătă 18 mai, ora 18:00: CS Blejoi – CS Dinamo

Fotbal. Dinamo 1948 va disputa barajul de menținere în SuperLiga Romania pe 20 mai (la Bucureșt), respectiv 27 mai (Miercurea Ciuc)

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

 

PROGRAMUL BAZINULUI OLIMPIC ACOPERIT ȘI AL SĂLII DE FITNESS ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR PASCALE.

BAZIN OLIMPIC ACOPERIT ( AGREMENT ȘI CURSURI INIȚIERE ACADEMIA DE ÎNOT DINAMO)

01 - 07.05.2024 – ÎNCHIS

*Valabilitatea abonamentelor se va prelungi cu perioada în care bazinul este închis


SALA FITNESS

04 - 06.05.2024 – ÎNCHIS

IA ATITUDINE

2_InfoCons

Vizitatori online

Avem 271 vizitatori online