Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home

Avancronica sportivă a weekendului 27-29 aprilie

Sporturile de performanță sunt în plin sezon competițional iar apropierea tot mai mare a Olimpiadei de la Londra induce o stare de febrilitate în întreaga lume a sportului românesc. Turnee de calificare, campionate decisive pentru obținerea pașaportului către Londra, concursuri de pregătire, toate acestea transformă competițiile în spectacol, sportivii dând tot ce au mai bun pentru a-și demonstra valoarea.

Tocmai într-un astfel de context, weekendul care începe este plin de evenimente sportive interne și internaționale, dintre care spicuim doar câteva în care sunt angrenați și sportivii dinamoviști și pe care vă invităm să le urmăriți pentru că merită.

Rugby. Etapa a IV-a a SuperLigii CEC Bank, programează mai multe meciuri interesante în acest weekend. Dinamo se deplasează acasă la campioana ediției trecute a campionatului, CSM Știinta Baia Mare, o echipă care, până în acest moment, nu a jucat cu nici una dintre echipele tari ale acestei ediții de campionat. Dinamoviștii, chiar dacă au mai mulți jucători indisponibili întrucât sunt fie accidentați - dintre care Dobre, Adăscăliţei, Bărbuliceanu și Merșoiu, care sunt piese importante în angrenajul echipei – fie lipsesc din lot – cum este cazul a patru jucători care sunt la lotul de rugby in 7 – merg la Baia Mare să câștige, tinerii având ocazia să-și demonstreze valoarea . Meciul va fi televizat și se va desfășura sâmbătă, 28 aprilie, de la ora 1500.

Volei masculin. Turneul final al Cupei României la volei, care anul acesta se va desfășura la Piatra Neamt, reunește la start patru echipe, dintre care trei vor să câștige Cupa și chiar o pot face: Remat Zalau, Tomis Constanța și Dinamo București - echipa care și anul trecut a câștigat acest trofeu. A patra echipă, CS Craiova, poate să încurce una sau alta dintre competitoare, dar nu credem că, deocamdată, are forța să câștige într-o asemenea companie. Partidele acestui turneu se vor desfășura vineri, 28 și duminică 29 aprilie. Dinamo joacă vineri, de la ora 1930, cu Craiova, iar în caz de victorie va juca finala cu câştigătoarea din partida dintre Remat şi Tomis. Partida va fi difuzată în direct, de postul de televiziune Digi Tv.

Handbal masculin. Vineri, 27 aprilie, la Satu Mare, echipa Dinamo Municipal Călărași va întâlni formația CSM din localitate, într-o întâlnire foarte importantă în primul rând pentru formația gazdă care, fiind pe locul 13 cu numai 12 puncte, trebuie să bată o formație, Dinamo, care, chiar dacă ocupă o poziție în clasament nu tocmai bună, totuși nu poate fi învinsă de oricine. Dinamo are o echipă tânără și doi antrenori răi, ambițioși, care știu să conducă echipa la victorie.

Nataţie. În perioada 27-29 aprilie, în Serbia, se desfăşoară Campionatul Balcanic de Nataţie pentru juniori. La acest concurs important pentru palmaresul şi verificarea pregătirii tinerilor înnotători în sistem competiţional, vor participa şi trei sportivi ai clubului nostru, şi anume: Nicoleta Zboiu, Florin Raiu şi Alexandru Bănciulescu, pe care îi aşteptăm să se întoarcă de acolo cu rezultate cât mai bune, care să le confirme valoarea internaţională.

Lupte greco-romane. Lotul de lupte al României se va deplasa în China, la un foarte puternic turneu de calificare pentru Jocurile Olimpice. Sportivi de mare valoare, cu palmares valoros pe plan mondial, vor încerca să obțină bilete la cea mai mare competiție a anului: Olimpiada de la Londra. Dinamo are trei luptători care aspiră la o calificare: Leciu, Papp și Alexiuc. Le dorim succes, iar următorul turneu din Finlanda, din luna mai, să fie doar un turneu de pregătire.

Scrimă. Sâmbătă 28 și duminică 29 aprilie, Sala de scrimă din complexul bucureștean Floreasca, va găzdui Naționalele de scrimă. Dacă vă aflați în zonă și doriți, aveți ocazia să vedeți la lucru atât lotul băieților, care este calificat la Olimpiadă, cât și pe componentele echipei de spadă, echipă care anul acesta a câștigat aproape tot ce se putea și ce trebuia pe plan mondial, în frunte cu simpatica Ana Maria Brânză și, nu în ultimul rând, dinamovista Bianca Pascu, și ea calificată în urma turneului de la Bratislava a cărui poveste o găsiți pe website-ul nostru. Aveți, așadar, ocazia să vedeți la lucru, în sala din Floreasca, foști și viitori medaliați olimpici. Competitia începe în ambele zile la ora 1000.

Autorii articolului: Mihai Neacșu și Florin Nan - CS Dinamo, 26 aprilie, ora 2300

Program Competitional

Săptămâna 26 octombrie - 1 noiembrie 2020

Handbal. EHF European Cup (Grupa B, etapa 2), 27 octombrie, ora 21:45: IFK Kristianstad (Suedia) – Dinamo. 

Volei feminin. Divizia A1 (Turneul 1), 31 octombrie – 1 noiembrie, Blaj. Etapa 1: CSM Volei Alba Blaj – Dinamo (31.10.2020, ora 14:00 / TVR 3). Etapa 2: Dinamo – CSM Lugoj (1 noiembrie).

Polo. Superliga (Turneul 2), 28 octombrie – 1 noiembrie, Brașov. Etapa 1 (28.10 / ora 17:30): Dinamo – Poli Cluj. Etapa 2 (29.10 / ora 12:30): Dinamo – Sportul Studențesc. Etapa 3 (29.10 / ora 20:30): Steaua – Dinamo. Etapa 4 (30.10 / ora 12:30): Dinamo – Crișul Oradea. Etapa 5 (30.10 / ora 20:30): CSM Oradea – Dinamo. Etapa 6 (31.10 / ora 13:00): Amefa Arad – Dinamo. Etapa 7 (1.11 / ora 12:00): Dinamo – Rapid.

Acreditari EHF-EL

Agrement Fitness

ANUNTURI AGREMENT

• Începând cu ziua de vineri, 16 octombrie, se suspendă temporar activitatea cu publicul (inițiere) în bazinul acoperit Anatolie Grințescu - Dinamo. Vom reveni cu informații

Agrement Natație

NOU! Hidrokinetoterapie

Ghid informare

Ghid_informare_DGA

Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Fotbal

Căutare sportivi

Nume:
Disciplina sportivă:
Activitate:
Grupa de vârstă:

Vizitatori online

Avem 232 vizitatori online