Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home

Avancronica sportivă pentru perioada 20-26 aprilie 2013

Pentru că, și de această dată, evenimente sportive importante programate în perioada următoare depășesc cu mult limita weekendului, ne vom referi în această avancronică la calendarul sportiv din următoarele 6 zile.

Indiscutabil, exceptând rugby-ul și polo-ul, vedetele acestui interval de o săptămână sunt sporturile individuale care programează competiții deosebit de importante, atât în plan intern, dar mai ales internațional. Iată aici, calendarul evenimentelor programate în această perioadă.

20-21 aprilie

Gimnastică - Campionatele europene de la Moscova

20 aprilie

Canotaj – Finala Campionatului național de fond (seniori și tineret) Snagov

20-21 aprilie

Taekwondo – Campionatul european de tineret, Chișinău

21-24 aprilie

Kaiac-Canoe – Campionatul național de fond, Bascov

22-28 aprilie

Judo – Campionatele europene, Ungaria

21 aprilie, ora 1100

Rugby – SuperLiga, etapa a 5-a

Dinamo Buc. – U.Cluj

22 aprilie, ora 1800

Polo – Play-off, semifinale locurile 1-4

Steaua Buc. – Dinamo Buc.

23 aprilie, ora 1800

Gimnastică. Indiscutabil , evenimentul sportiv cel mai important al acestui sfârșit de săptămână îl reprezintă Campionatele Europene de Gimnastica de la Moscova, acolo unde România s-a deplasat cu un lot din care fac parte 4 dinamoviști: Larisa Iordache, Diana Bulimar, Flavius Koczi și Vasile Munteanu. După rezultatele excepționale obținute de fete în finala la individual compus de vineri, toți cei 4 sportivi ai clubului nostru vor evolua în finalele pe aparate care se vor desfășura sâmbătă și duminică, astfel: Larisa Iordache – sol, sărituri și bârnă; Diana Bulimar -  sol și bârnă; Flavius Koczi – sol și sărituri; Andrei Muntean - paralele. Așteptăm, în continuare, evoluții foarte bune și, mai ales, medalii ale sportivilor noștri la această competiție, având în vedere că numele lor sunt deja consacrate în planul competițiilor internaționale de top.

Canotaj. Joi, 18 aprilie, au început, la Snagov, finalele Campionatului Național de fond pentru seniori și tineret, competiție care urmează să se încheie sâmbătă. Evenimentul este important în primul rând pentru evaluarea sportivilor aflați acum la început de an competițional și de ciclu olimpic.Și nu ne îndoim că, la nivel național, rezultatele pe care le vor obține cei 21 de sportivi dinamoviști înscriși în competiție, vor fi pe măsura valorii lor. Cine va opta pentru o plimbare la Snagov în această zi care se anunță a fi deosebit de frumoasă și caldă, cu siguranță nu va avea ce regreta.

Taekwondo. Sâmbătă și duminică sunt ultimele 2 zile ale Campionatului European de tineret de la Chisinau, competiție care a început pe 18 aprilie. Din lotul României care se deplasează la această competiție, fac parte și doi sportivi dinamoviști, respectiv Robert Amzoiu (categ. 68 kg) și Claudiu Rosianu (categ. 87 kg). Deși Dinamo nu are un palmares remarcabil în această disciplină sportivă, noi totuși o amintim pentru a atrage atenția asupra faptului că sporturile de contact sunt și trebuie să rămână o componentă importantă a tradiției sportive dinamoviste.

Kaiac-Canoe. În perioada 21-24.04.2013 se vor desfășura, la Bascov, Campionatele naționale de fond, o competiție în cadrul căreia clubul nostru va fi reprezentat de nu mai puțin de 39 sportivi care se află, și ei, la început de an competițional iar evenimentul este unul menit să le verifice forma în care se află în acest moment.

Judo. Evenimentul-vedetă al săptămânii viitoare îl constituie Campionatele europene de judo, competiție programată să se desfășoare în intervalul 22-28 aprilie, în Ungaria. În cadrul lotului României care se deplasează la acest concurs, Dinamo participa cu o echipă foarte valoroasă, formata din Monica Ungureanu la 48kg., Corina Căprioriu și Loredana Ohii la 57kg. Teoretic, toate cele trei sportive au șanse la medalii iar nouă nu ne rămâne decât să sperăm că vor confirma așteptările celor care le urmăresc pe aceste fete și cred în valoarea lor. 

Rugby. Duminică, 21 aprilie , etapa a 5 a SuperLigii CEC Bank programează un meci foarte interesant, dintre două echipe tinere - Dinamo București și Universitatea Cluj - care au reușit până acum să impresioneze prin jocul practicat. Ba mai mult, echipa vizitatoare a câștigat etapa trecută în fata CSM-ului într-o manieră destul de clară: scor 49-26, cu 7 eseuri transformate, după ce CSM-ul câștigase, în etapa a III-a, în fața dinamoviștilor. Meciul se va desfășura în Parcul Sportiv Dinamo, cu începere de la ora 1100.

Polo. Luni și marți (22 și 23 aprilie) începe semifinala Campionatului Național de polo, dintre echipele Steaua și Dinamo care se vor bate pentru un loc în finală. Confruntarea se desfășoară în sistemul cel mai bun din 5 partide, primele două meciuri urmând să se desfășoare în bazinul Ghencea, cu începere de la ora 1800, iar următoarele două vor fi găzduite de bazinul Floreasca. Despre această confruntare nu putem spune decât că rămâne, în continuare, cea mai spectaculoasă, nu doar din play-off, ci din tot campionatul intern de polo, Steaua și Dinamo fiind singurele echipe de valori apropiate, aflate într-o competiție reală pentru un loc cât mai bun pe un podium al cărei primă poziție rămâne, din păcate, ocupată doar de Digi Oradea.

Autorii articolului: Mihai Neacșu și Florin Nan – CS Dinamo, 20 aprilie 2013, ora 800

Program Competitional

Săptămâna 29 aprilie - 5 mai 

Baschet. LNB Getica 95, Play-off locurile 5-8 (meci 2), luni 29 aprilie, ora 19:00: Dinamo – Rapid București

Handbal. EHF European League, sferturi de finală (retur), marți 30 aprilie, ora 19:45: Skjern Handbold – Dinamo

Volei masculin. Divizia A1, finala mică (meci 5), miercuri 1 mai, 16:30 : Rapid București - Dinamo

Baschet. LNB Getica 95, Play-off locurile 5-8 (meci 3 / dacă mai este necesar), vineri 3 mai: Rapid București – Dinamo

Fotbal. Liga 3, play-off (etapa 6), vineri 3 mai, ora 18:00: CS Dinamo – CS Blejoi. Stadion Dinamo central

Polo. Superliga, finala (meciul 2), vineri 3 mai, ora 18:00: Steaua – Dinamo. Bazin Ghencea

Fotbal. Superliga Romania, play-out (etapa 8), sâmbătă 4 mai, ora 20:00: U Cluj – Dinamo 1948


Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

 

PROGRAMUL BAZINULUI OLIMPIC ACOPERIT ȘI AL SĂLII DE FITNESS ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR PASCALE.

BAZIN OLIMPIC ACOPERIT ( AGREMENT ȘI CURSURI INIȚIERE ACADEMIA DE ÎNOT DINAMO)

01 - 07.05.2024 – ÎNCHIS

*Valabilitatea abonamentelor se va prelungi cu perioada în care bazinul este închis


SALA FITNESS

04 - 06.05.2024 – ÎNCHIS

IA ATITUDINE

2_InfoCons

Vizitatori online

Avem 270 vizitatori online