Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home

Avancronica sportiva a weekendului 1-3 februarie 2013

Talentul câştigă meciuri dar munca de echipă şi inteligenţa câştigă campionate” spunea cândva Michael Jordan. La Dinamo, de-a lungul istoriei sale, s-au îmbinat în mod armonios talentul cu spiritul de echipă şi cu inteligenţa iar toate acestea, susţinute de foarte multă muncă la antrenamente, au construit cel mai bogat palmares a cluburilor sportive din România.

Şi astăzi, când condiţiile în care se desfăşoară competiţiile sportive în România s-au schimbat în mod fundamental faţă de perioada când Dinamo făcea performanţă de top internaţional în lumea jocurilor sportive, sportivii dinamovişti încearcă să contrabalanseze lipsa resurselor financiare, cu talent, spirit de echipă, inteligenţă şi multă muncă.

Vă invităm şi în acest weekend să-i vedeţi la treabă pe sportivii dinamovişti care vor încerca, din nou, respectând principiile, valorile şi regulile sportive, să-şi învingă adversarii pentru a-şi afirma adevărata valoare şi poziţie în ierarhia sportului românesc.

1-3 februarie

Tir – Campionatul naţional, etapa a 5-a, Bucureşti (Poligonul Tunari)

2 februarie, ora 1800

Handbal – Liga naţ., etapa a 12-a

Dinamo Buc. – HCM Constanţa

2 februarie, ora 1800

Volei f. – Divizia A1, etapa a 16-a

Dinamo Romprest – CSV Alba Blaj

2 februarie, ora 1800

Volei m. – Divizia A1, etapa a 16-a

Dinamo Buc. – Unirea Dej

2 februarie, ora 1800

Baschet – Liga naţ., etapa a 20-a

Atlassib Sibiu – Dinamo Buc.

3 februarie, ora 1700

Baschet – Liga naţ., etapa a 24-a

Gaz Metan Mediaş – Dinamo Buc.

Tir. În intervalul 1-3 februarie, poligonul Tunari găzduieşte etapa a V-a Campionatului Naţional de aer comprimat pentru juniori şi seniori. Dinamo participă cu aceeaşi echipă ca şi în etapa precedentă, singura necunoscută a acestui concurs fiind constanţa sportivilor în condiţiile noului format de concurs despre care am vorbit înaintea etapei precedente.

Handbal. Sâmbătă, 2 februarie, Sala sporturilor din Buzău va fi gazda întâlnirii dintre Dinamo şi ocupanta locului I al clasamentului Ligii Naţionale, echipa HCM Constanţa. Meciul nu va fi uşor pentru constănţeni, chiar dacă în clasament echipele se află la poluri opuse, pentru că, în acest moment, Dinamo poate să bată orice echipă din campionat, atât datorită componenţei lotului, cât şi datorită antrenorilor Bota şi Ene care formează unul dintre cele mai valoroase cupluri de tehnicieni ai campionatului. Acest lucru a fost demonstrat şi în cadrul turneului amical de la Chiajna, desfăşurat cu o săptămână în urmă, unde echipa noastră a reuşit să facă faţă unor echipe aflate pe primele locuri ale clasamentului actualei ediţii de campionat.

Volei feminin. Sâmbătă, de la ora 1800, în sala Unirea din Dobroiesti, fetele dispută partida din cadrul etapei a XVI-a, în compania formatiei C.S. Alba Blaj. Chiar dacă ambele echipe au acelaşi număr de puncte, 29, dinamovistele au o valoare incontestabil mai mare decât adversarele lor, asta neînsemnând însă că meciul va fi unul uşor. Dinamoviste vin după o victorie, în deplasare, în faţa lanternei roşii a clasamentului, în etapa trecută, dar vin şi după o înfrângere suferită cu două etape în urmă, în faţa ocupantei locului 9, CSM Lugoj, care a îndepărtat-o, ca număr de puncte, de ocupanta locului 2 al clasamentului. În aceste condiţii, dinamovistele trebuie să se mobilizeze pentru a obţine maximum de puncte puse în joc astfel încât să recupereze, pe cât posibil, diferenţa de 5 puncte care o despart de Tomis Constanţa.

Volei masculin. Tot sâmbătă, 2 februarie, de la aceeaşi oră, băieţii dispută o partidă importantă în compania voleibaliştilor de la CS Unirea Dej. Dinamoviştii vin după două înfrângeri succesive suferite în ultimele două etape în faţa ocupantelor locurilor 4 şi 5 ale clasamentului, care i-a împins spre un nemeritat loc 8, cu un total de 19 puncte. De data aceasta, adversara este ocupanta locului 3 al clasamentului care, cu cele 26 de puncte acumulate, stă în plasa formaţiei SCMU Craiova care ocupă locul 2. Uitându-ne atent la această ierarhie, ne putem da seama de subiectivitatea clasamentului, care se datorează şi unei anumite constanţe a unor echipe, însă şi unei maniere de arbitraj care a făcut din meciuri posibil spectaculoase, adevarate spectacole ale nervilor. Şi ne aducem aminte de partida din etapa a 14-a în care băieţii noştri au avut de înfruntat o formaţie compusă din 7 jucători aflaţi în teren, dacă-l punem la socoteală şi pe arbitrul meciului care a întros soarta partidei, în mod nedrept, în favoarea băimărenilor. În speranta că nu vor mai exista astfel de ieşiri la rampă ale oamenilor care trebuie să medieze o întâlnire sportivă şi nu să devină actorii principali ai unor meciuri cu final anunţat, revenim cu speranţă la această partidă care se va juca începând de la ora 1800 în sala Extreme din Bucureşti.

Baschet. Tur de forţă pentru dinamovişti în acest weekend în care vor desfăşura nu mai puţin de două partide în 2 zile: prima, contând pentru etapa cu numărul 20, se va juca la Sibiu unde băieţii noştri îi vor înfrunta pe ocupanţii locului 10 în clasament, iar a doua partidă care se joacă în avans, pentru etapa a 24-a, este programată pentru duminică, 3 februarie, la Mediaş, împotriva Gaz Metanului. Ştim că multă lume va sta cu privirile îndreptate spre echipa noastră pentru a vedea în ce măsură cele două noi achiziţii vor reuşi să soată echipa din impasul în care s-a aflat tot turul campionatului.

Autorii articolului: Mihai Neacşu şi Florin Nan - CS Dinamo, 1 februarie 2013, ora 1230 

Program Competitional

Săptămâna 13-19 mai 

Marți, 14 mai: ZIUA DINAMO 76

Handbal. Liga Națională (etapa 25), miercuri 15 mai, ora 18:00: CSM Constanța – Dinamo

Handbal. Cupa României Râureni, Turneul Final 4. Semifinale, sâmbătă 18 mai. Ora 15:00: CS Minaur Baia Mare – CSM Constanța. Ora 17:30: Dinamo – CSM București. Duminică 19 mai: finala mică (ora 12:15); finala mare (ora 15:00). Sala Dinamo

Polo. Superliga Suzuki, finala (meciul 4), sâmbătă 18 mai, ora 20:30: Dinamo – Steaua. Bazin Tolea Grințescu Dinamo

Rugby. Liga Națională Kaufland (etapa 5), sâmbătă 18 mai, ora 13:00: U ELBI Cluj Napoca - Dinamo

Fotbal. Liga 3, seria 4, play-off (etapa 9), sâmbătă 18 mai, ora 18:00: CS Blejoi – CS Dinamo

Fotbal. Dinamo 1948 va disputa barajul de menținere în SuperLiga Romania pe 20 mai (la Bucureșt), respectiv 27 mai (Miercurea Ciuc)

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

 

PROGRAMUL BAZINULUI OLIMPIC ACOPERIT ȘI AL SĂLII DE FITNESS ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR PASCALE.

BAZIN OLIMPIC ACOPERIT ( AGREMENT ȘI CURSURI INIȚIERE ACADEMIA DE ÎNOT DINAMO)

01 - 07.05.2024 – ÎNCHIS

*Valabilitatea abonamentelor se va prelungi cu perioada în care bazinul este închis


SALA FITNESS

04 - 06.05.2024 – ÎNCHIS

IA ATITUDINE

2_InfoCons

Vizitatori online

Avem 207 vizitatori online