Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home

Avancronica sportiva a weekendului 1-3 martie 2013

Vreme de primavara autentica la începutul acestui weekend încărcat cu evenimente sportive cu greutate. Avem parte de competiții internaționale la sporturile individuale și partide de final de sezon regulat la jocuri, ceea ce înseamnă spectacol sportiv pe toate planurile.

Iata calendarul competițiilor sportive programate în acest prim weekend al primăverii: 

1 -3 martie

Tir – Campionatul European 2013, Danemarca

1-3 martie

Atletism – Campionatul European 2013, Goteborg

2 martie

Karate – Campionatul național de Shito-Ryu, București

2 martie, ora 1600

Volei f. – Divizia A1, etapa a 22-a

Dinamo Buc. – CSM Sibiu

2 martie, ora 1700

Volei m. – Divizia A1, etapa a 22-a

Dinamo Buc.– LPS Piatra Neamț

3 martie, ora 1800

Baschet – Liga naț., etapa a 25-a

Dinamo Buc. – BC Timba Timișoara

 2 martie (ora 17.00) si 3 martie (ora 11.00) - Polo, Superliga, etapa a 13-a: AMEFA Arad vs. Dinamo București

Tir. A început Campionatul European de Tir (aer comprimat) din Danemarca, Dinamo fiind reprezentată de de trei sportivi: Alin Moldoveanu, Ioana Cristea și Laura Ilie. Cum se va concura după noul regulament, despre care am vorbit și vom mai vorbi , suntem curioși să vedem cum au reușit sportivii noștri să se adapteze la noile condiții. Întrecerea se încheie duminică, 3 martie.

Atletism. Vineri, 1 martie, încep întrecerile C.E. de atletism, competiție care anul acesta se va desfășura în orașul suedez Goteborg, al cărui nume localnicii îl pronunță Ioteburi. Este un oraș, pe cât de frumos, pe atât de liniștit, un fel de oraș de munte, situat pe coasta de sud-vest a peninsulei Scandinave, port la Marea Nordului. Cine a vizitat această țară și acest oraș, are senzația că totul este atât de ordonat încât pare că este proiectat pe calculator. Poate pentru noi, balcanicii, acest tip de organizare pare obositor și lipsit de pitoresc, dar vă asiguram că, pentru suedezi, organizarea perfectă este un mod de viață. Suedezii au și un moto interesant pentru tara lor: „Pentru Suedia, în pas cu timpul". În general, pe străzile din Goteborg, nu vezi câini comunitari sau alte animale fără stăpân iar politiștii nu apar decât dacă se întâmplă ceva, iar un turist străin poate fi impresionat de statura absolut impozantă a acestor tineri politiști, care se aseamănă mai mult cu niște atleți. Delegația României, formată din 18 sportivi (12 fete și 6 băieți), va fi cazată la unul dintre cele mai mari hoteluri din oraș , Gothia Towers Hotels. Sala de concurs, Scandinavium Arena, are 12.044 de locuri, a fost inaugurată în anul 1972 și a găzduit multe competiții de toate felurile: de la hochei la atletism. Lotul României, care este destul de restrâns, are ca obiectiv o medalie, obiectiv care la ediția precedentă de la Paris a fost realizat de dinamovistul Marian Oprea. Dinamo are în lot patru sportivi, după cum urmează: Marian Oprea (la triplu salt), Mihai Donisan (săritura în înălțime), Angela Moroșanu (400m) și Ancuța Bobocel (3000m). La valoarea pe care o au în acest moment, oricare dintre ei poate obține o medalie și ne dorim ca, la întoarcere, să-i așteptăm la aeroport, la Salonul Oficial - acolo unde sunt primiți marii campioni.

Karate. Sâmbătă, 2 martie, cu începere de la ora 9.30, se desfășoară la Sala Polivalentă din București, Campionatul Național de Shito- Riu pentru seniori, juniori și cadeți. Fără a intra în detalii tehnice despre acest stil al artelor marțiale, vă invităm la o plimbare la Sala Polivalentă, un loc de promenadă pentru bucureșteni.

Volei feminin. Sâmbătă, 2 martie, cu începere de la ora 16.00, municipiul Sibiu găzduiește ultima etapa, a XXII-a, a diviziei A1 de volei feminin. Dinamo Romprest termină sezonul regulat și intră în faza play-off-ului  de pe pozitia I a clasamentului. Echipa a avut un parcurs foarte bun în această ediție de campionat, se află în creștere de formă sportivă, așa cum, de altfel, trebuie înaintea partidelor care urmează. Meciul de sâmbătă, cu CSM Sibiu - echipă aflată pe locul 10 al clasamentului - nu reprezintă un obstacol pentru elevele antrenorului Marian Constantin. Dinamo are 47 p. și nu are cum să mai fie întrecută de Tomis sau Bacău, singurele echipe care se apropie valoric de formația noastră.

Volei masculin. Și la băieți sâmbătă va fi ultima etapă, a XXII-a. Sala Extreme va fi gazda meciului dintre Dinamo, ocupanta locului 7, cu 28 p., și LPS Piatra Neamț care ocupă locul 6, tot cu 28 de puncte. Dinamo, dacă învinge Piatra, urcă un loc și va juca în playoff cu Remat Zalău care nu are cum să piardă întâlnirea cu CSA Steaua. Partida va începe la ora 1700.

Baschet. Etapa cu numarul 25 a Diviziei Naționale, programează duminică, 3 martie, cu începere de la ora 18.00, partida dintre Dinamo, ocupanta locului 16 cu 25p, și BC Timba Timișoara , ocupanta locului 13, cu 29 p. Așadar două echipe de valori relativ apropiate, care luptă pentru un loc cât mai bun înaintea playoutului. Cum baschetul este un joc spectaculos mai ales când este jucat de americani, merită să ajungeți la Arena de Baschet pentru acest meci.

Polo. Etapa a 13-a a Superligii naționale a programat sâmbătă și duminică, întâlnirea dintre AMEFA Arad (locul 4 în clasament) și Dinamo București (locul2).Este o întâlnire care, chiar dacă se joacă în deplasare, nu are cum să fie pierdută de formația dinamovistă a cărei formă și valoare de joc este net superioară celor ale echipelor aflate mai jos de podiumul clasamentului.

Autorul articolului: Mihai Neacșu – CS Dinamo, 1 martie, ora 1245

Program Competitional

Săptămâna 29 aprilie - 5 mai 

Baschet. LNB Getica 95, Play-off locurile 5-8 (meci 2), luni 29 aprilie, ora 19:00: Dinamo – Rapid București

Handbal. EHF European League, sferturi de finală (retur), marți 30 aprilie, ora 19:45: Skjern Handbold – Dinamo

Volei masculin. Divizia A1, finala mică (meci 5), miercuri 1 mai, 16:30 : Rapid București - Dinamo

Baschet. LNB Getica 95, Play-off locurile 5-8 (meci 3 / dacă mai este necesar), vineri 3 mai: Rapid București – Dinamo

Fotbal. Liga 3, play-off (etapa 6), vineri 3 mai, ora 18:00: CS Dinamo – CS Blejoi. Stadion Dinamo central

Polo. Superliga, finala (meciul 2), vineri 3 mai, ora 18:00: Steaua – Dinamo. Bazin Ghencea

Fotbal. Superliga Romania, play-out (etapa 8), sâmbătă 4 mai, ora 20:00: U Cluj – Dinamo 1948


Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

 

PROGRAMUL BAZINULUI OLIMPIC ACOPERIT ȘI AL SĂLII DE FITNESS ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR PASCALE.

BAZIN OLIMPIC ACOPERIT ( AGREMENT ȘI CURSURI INIȚIERE ACADEMIA DE ÎNOT DINAMO)

01 - 07.05.2024 – ÎNCHIS

*Valabilitatea abonamentelor se va prelungi cu perioada în care bazinul este închis


SALA FITNESS

04 - 06.05.2024 – ÎNCHIS

IA ATITUDINE

2_InfoCons

Vizitatori online

Avem 177 vizitatori online