Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Eveniment Comunicat. Consens general pentru constructia noului stadion Dinamo

Comunicat. Consens general pentru constructia noului stadion Dinamo

Vizita_min_22_iul_05Ministrul afacerilor interne, Ion-Marcel Vela, a prezentat astăzi, în cadrul unei vizite derulate la Complexul Sportiv Dinamo, detalii despre construcția noului stadion de fotbal Dinamo. Proiectul este unul prioritar, iar pentru demararea și finalizarea lui vor conlucra M.A.I, CS Dinamo, Compania Națională de Investiții, Primăria sectorului 2, dar și suporterii dinamoviști.

La întâlnire au fost prezenți, alături de ministrul afacerilor interne Ion-Marcel Vela, chestorul șef de poliție Bogdan Despescu, secretar de stat în M.A.I., reprezentanții CNI, Manuela Irina Pătrășcoiu (președinte) și Adrian Cefalan (director de investiții), viceprimarul sectorului 2 al Capitalei, Dan Cristian Popescu, deputatul Sorin Moldovan, membru în Comisia Învățământ, Știință, Tineret și Sport din Camera Deputaților, reprezentanții DDB însoțiți de fostul fotbalist Marius Niculae. CS Dinamo a fost reprezentat de președintele clubului, Ionuț-Adrian Popa, vicepreședintele Florin Nan și șeful Serviciului Organizare și Instruire Sportivă, Georgeta Andrunache.

De acest stadion are nevoie și clubul Dinamo, și România, și suporterii dinamoviști. Pentru construirea lui am găsit o soluție care să mulțumească toate părțile. Astfel, stadionul nu va fi construit paralel cu strada de acces, ci va fi amplasat oblic, în trepte, sub forma unei picături de apă”, a declarat ministrul Ion-Marcel Vela. Cea mai înaltă parte a stadionului va fi Peluza Nord a suporterilor, urmând ca tribunele să scadă în înălțime până la cota minimă în vecinătatea locuințelor de lângă actualul velodrom.

Manuela Pătrășcoiu, directorul CNI, a declarat că este nevoie de șase luni pentru reactualizarea indicatorilor tehnico-economici ai proiectului, iar construcția ar putea demara în anul 2021, cu finalizare în aproximativ 24-30 de luni.

Vizita_min.22_iul__010

Dan Cristian Popescu, viceprimarul sectorului 2: ”Finanțarea stadionului este asigurată, banii fiind la CNI în buget. De asemenea, avem toată partea arhitecturală, urbanistică pregătită, deci sunt toate premisele construirii acestui stadion. În fața complexului sportiv, unde se află actualul stadion de fotbal, vom pune pe picioare o academie de fotbal pentru copii, în urma unei colaborări între M.A.I. și Primăria sectorului 2, dar și o parcare, care va asigura un acces suplimentar la stadion”.

CS Dinamo, 22 iulie 2020

Program Competitional

25 septembrie - 01 octombrie 2023

Fotbal. Cupa României, marți 26 septembrie, ora 21:00: Dinamo 1948 - FCU Craiova. Arena națională

Fotbal. Liga 1 (etapa 11), vineri, 29 septembrie, ora 21:00: Oțelul Galați - Dinamo 1948

Baschet. Liga Națională (etapa 2), sâmbătă, 30 septembrie: CSM Galați - CS Dinamo Bucuresti

Fotbal. Liga 3 (etapa 6), vineri, 29 septembrie, ora 17:00: CS Dinamo - Aro Muscelul Câmpulung. Stadion Dinamo

Polo. Superliga (etapa 1), 30 septembrie, ora 11:00: Dinamo – Politehnica Cluj-Napoca. Bazinul Tolea Grințescu Dinamo

Rugby. Liga Națională (faza II, etapa 7), sâmbătă 30 septembrie, ora 11:00: Dinamo – SCM USV Timișoara

Volei masculin. Meci de prezentare, sâmbătă 30 septembrie, ora 18:00: Dinamo – Steaua. Sala Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 6), sâmbătă 30 septembrie, ora 13:00: SCM Politehnica Timișoara - Dinamo

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

Vizitatori online

Avem 250 vizitatori online