Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Fotbal FOTBAL. Ionuț Lupescu: ”Centrul de copii și juniori trebuie să crească odată cu stadionul”

FOTBAL. Ionuț Lupescu: ”Centrul de copii și juniori trebuie să crească odată cu stadionul”

Imagine_WhatsApp_2023-10-20_la_11.45.15_30575e1dClubul Sportiv Dinamo a organizat astăzi, 20 octombrie, o conferință de presă în care a fost detaliat rolul pe care fostul mare fotbalist Ionuț Lupescu în va avea în cadrul clubului. Mijlocașul generației de aur a naționalei României, multiplu campion cu Dinamo, s-a întors la clubul la care s-a format cu scopul de forma o academie juvenilă de top.  

La întâlnirea cu presa au participat președintele CS Dinamo, Ionuț Adrian Popa, și Ionuț Lupescu.

Ionuț Adrian Popa: ”Scopul acestei colaborări este dezvoltăm sectorul de copii și juniori și să creștem fotbaliști de valoare, care să joace la echipele din Liga 1 și la echipele naționale ale României, indiferent de categoria de vârstă. Locul lui Ionuț Lupescu este în fotbalul românesc. Este păcat să avem o asemenea valoare și să nu o folosim. Și pentru a elimina orice speculație, vreau să precizez că am fost sunat de domnul Andrei Nicolescu, iar concluzia a fost una singură, că trebuie ca academiile noastre să fie unite. Îi mulțumim domnului Lupescu pentru că a acceptat să ni se alăture. Funcția pe care o va avea este de manager sportiv pentru consiliere la nivelul întregului club”.

Ionuț Lupescu: ”Clubul Sportiv Dinamo va avea un stadion nou, în 2-3 ani. Dar acest lucru nu este ajuns, trebuie ca și Centrul de copii și juniori să țină pasul cu modernizarea complexului, să crească odată cu stadionul. Scopul meu este să fac o analiză, pe care să o prezint până la finele anului, pe un proiect național al unei academii. O analiză în ceea ce privește structura, grupele, calitatea, pregătirea antrenorilor, infrastructura, inclusiv partea financiară. Practic, cum putem să punem această academie să meargă. Nu putem face nimic fără o infrastructură adecvată, cu terenuri moderne. Voi face acest proiect și apoi sper să-i conving pe cei care decid să-l finanțeze. Până în urmă cu 10 ani, acest club a produs cei mai mulți jucători care au ajuns la alte echipe din liga 1, la echipa națională, care au fost transferați în străinătate. Eu nu am venit să dau pe cineva afară. Eu am venit să consiliez, să ajut cu expertiza și experiența mea clubul la care m-am format, deoarece cu asta m-am ocupat la UEFA și în Arabia Saudită. Aș dori să fac acest lucru și aici, pentru că aici am crescut, în Parcul Sportiv Dinamo. Nu a trebuit prea multă muncă de convingere din partea domnului președinte”.

Ionuț Lupescu, despre colaborarea cu SC Dinamo 1948: ”Pentru mine există un singur Dinamo. Ce va fi peste câțiva ani, că se va decide o relaționare, o colaborare, nu depinde de mine. Copiii de la FC sunt bineveniți”.

Ionuț Adrian Popa despre noul stadion: ”Miercuri am fost la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și, așa cum a spus și domnul Cefalan, directorul CNI, avem niște măsuri de implementat până luni, mici modificări. După aceea, vor mai fi o ședință interministerială și o hotărâre de guvern. Ședința va fi la începutul lui noiembrie, hotărârea de guvern, când va intra pe ordinea de zi ... După hotărârea de guvern va fi o singură licitație organizată de CNI, cu demolare, proiectare, execuție”.

Ionuț Lupescu, despre legendele Mircea Lucescu și Cornel Dinu: ”Sunt sigur că Mircea Lucescu și Cornel Dinu sunt alături de mine și își doresc să vadă în Ștefan cel Mare ceea ce a fost odată. Nea Mircea m-a sunat aseară, să mă întrebe ce am de gând. A fost foarte încântat și mi-a spus că își dorește să vadă noul stadion gata”.

CS Dinamo, 20 octombrie 2023

Program Competitional

27 noiembrie - 3 decembrie 2023

Handbal. EHF European League (etapa 5), 28 noiembrie, ora 19:45: HC Izvidac (Bosnia Herțegovina) - Dinamo. DigiSport, Prima Sport

Volei masculin. Challenge Cup (16-imi, manșa retur), 29 noiembrie, ora 19:00: Olanda - Numidia VC Limax Linne (Olanda)

Handbal. Liga Națională (etapa 13), 1 decembrie, ora 17:30: CSM București – Dinamo. Se dispută în sala Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 9), 2 decembrie, ora 14:00: Dinamo – FC Argeș. Sala Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 8), 2 decembrie, ora 17:00: Dinamo – Unirea Dej. Sala Dinamo

Baschet. LNB Getica 95 (etapa 11), 2 decembrie, ora 20:00: Dinamo – Municipal Galați. Sala Dinamo

Fotbal. Liga 3, seria 4 (etapa 15), 1 decembrie, ora 14:00: Aro Muscelul Câmpulung - Dinamo

Polo. Superliga (etapa 7), 2 decembrie, ora 20:00: Dinamo – Rapid. Bazin Anatolie Grințescu Dinamo

Box. Campionatul Național de tineret, 28 noiembrie – 2 decembrie, Bacău

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

Sâmbătă 04.11 si duminică 05.11, programul de agrement înot va fi următorul:

Sâmbătă: 14:00-18.30

Duminică: 11.00-19.00

Programul grupelor de inițiere înot rămane neschimbat.

Va mulțumim pentru înțelegere.

CS Dinamo

Vizitatori online

Avem 197 vizitatori online