Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Fotbal FOTBAL. Ionuț Lupescu: ”Centrul de copii și juniori trebuie să crească odată cu stadionul”

FOTBAL. Ionuț Lupescu: ”Centrul de copii și juniori trebuie să crească odată cu stadionul”

Imagine_WhatsApp_2023-10-20_la_11.45.15_30575e1dClubul Sportiv Dinamo a organizat astăzi, 20 octombrie, o conferință de presă în care a fost detaliat rolul pe care fostul mare fotbalist Ionuț Lupescu în va avea în cadrul clubului. Mijlocașul generației de aur a naționalei României, multiplu campion cu Dinamo, s-a întors la clubul la care s-a format cu scopul de forma o academie juvenilă de top.  

La întâlnirea cu presa au participat președintele CS Dinamo, Ionuț Adrian Popa, și Ionuț Lupescu.

Ionuț Adrian Popa: ”Scopul acestei colaborări este dezvoltăm sectorul de copii și juniori și să creștem fotbaliști de valoare, care să joace la echipele din Liga 1 și la echipele naționale ale României, indiferent de categoria de vârstă. Locul lui Ionuț Lupescu este în fotbalul românesc. Este păcat să avem o asemenea valoare și să nu o folosim. Și pentru a elimina orice speculație, vreau să precizez că am fost sunat de domnul Andrei Nicolescu, iar concluzia a fost una singură, că trebuie ca academiile noastre să fie unite. Îi mulțumim domnului Lupescu pentru că a acceptat să ni se alăture. Funcția pe care o va avea este de manager sportiv pentru consiliere la nivelul întregului club”.

Ionuț Lupescu: ”Clubul Sportiv Dinamo va avea un stadion nou, în 2-3 ani. Dar acest lucru nu este ajuns, trebuie ca și Centrul de copii și juniori să țină pasul cu modernizarea complexului, să crească odată cu stadionul. Scopul meu este să fac o analiză, pe care să o prezint până la finele anului, pe un proiect național al unei academii. O analiză în ceea ce privește structura, grupele, calitatea, pregătirea antrenorilor, infrastructura, inclusiv partea financiară. Practic, cum putem să punem această academie să meargă. Nu putem face nimic fără o infrastructură adecvată, cu terenuri moderne. Voi face acest proiect și apoi sper să-i conving pe cei care decid să-l finanțeze. Până în urmă cu 10 ani, acest club a produs cei mai mulți jucători care au ajuns la alte echipe din liga 1, la echipa națională, care au fost transferați în străinătate. Eu nu am venit să dau pe cineva afară. Eu am venit să consiliez, să ajut cu expertiza și experiența mea clubul la care m-am format, deoarece cu asta m-am ocupat la UEFA și în Arabia Saudită. Aș dori să fac acest lucru și aici, pentru că aici am crescut, în Parcul Sportiv Dinamo. Nu a trebuit prea multă muncă de convingere din partea domnului președinte”.

Ionuț Lupescu, despre colaborarea cu SC Dinamo 1948: ”Pentru mine există un singur Dinamo. Ce va fi peste câțiva ani, că se va decide o relaționare, o colaborare, nu depinde de mine. Copiii de la FC sunt bineveniți”.

Ionuț Adrian Popa despre noul stadion: ”Miercuri am fost la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și, așa cum a spus și domnul Cefalan, directorul CNI, avem niște măsuri de implementat până luni, mici modificări. După aceea, vor mai fi o ședință interministerială și o hotărâre de guvern. Ședința va fi la începutul lui noiembrie, hotărârea de guvern, când va intra pe ordinea de zi ... După hotărârea de guvern va fi o singură licitație organizată de CNI, cu demolare, proiectare, execuție”.

Ionuț Lupescu, despre legendele Mircea Lucescu și Cornel Dinu: ”Sunt sigur că Mircea Lucescu și Cornel Dinu sunt alături de mine și își doresc să vadă în Ștefan cel Mare ceea ce a fost odată. Nea Mircea m-a sunat aseară, să mă întrebe ce am de gând. A fost foarte încântat și mi-a spus că își dorește să vadă noul stadion gata”.

CS Dinamo, 20 octombrie 2023

Program Competitional

26 februarie - 3 martie 2024

Handbal. EHF European League (etapa 3), marți 27 februarie, ora 19:45: CSM Constanța – Dinamo

Fotbal. SuperLiga România (etapa 28), marți 27 februarie, ora 18:00: Dinamo 1948 – Hermannstadt. Stadion Arcul de Triumf

Handbal. Liga Națională (etapa 19), joi 29 februarie, ora 18:00: Dinamo – Politehnica Timișoara. Sala Dinamo

Polo. Superliga (etapa 9, restanță), vineri 1 martie, ora 11:00: CSU Oradea – Dinamo

Fotbal. SuperLiga România (etapa 29), vineri 1 martie, ora 20:00: Poli Iași - Dinamo 1948

Volei masculin. Cupa României, turneul Final 4 (semifinală), sâmbătă 2 martie, ora 16:00: Dinamo – Steaua. Se joacă la Mioveni

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 20), sâmbătă 2 martie (ora 19:00): FC Argeș - Dinamo

Scrimă. Campionatul European de cadeți și juniori, 22-29 februarie, Napoli (Italia)

Tir. Campionatul European de seniori, 24 februarie – 3 martie, Gyor (Ungaria)

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

Bazinul olimpic acoperit va găzdui în weekendul 24-25.02.2024 o competiție de polo din cadrul Campionatului Național U15, motiv pentru care activitatea de agrement se va desfășura după următorul program:

Sâmbătă 24 februarie: 13:30 – 18:00

Duminică 25 februarie: 12:00 – 19:00

Online Guests

We have 182 guests online