Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Handbal masculin Handbal. A murit dublul campion mondial MIRCEA COSTACHE II

Handbal. A murit dublul campion mondial MIRCEA COSTACHE II

Mircea_Costache_IIClubul Sportiv Dinamo deplânge trecerea în neființă a marelui handbalist român MIRCEA COSTACHE II, dublu campion mondial (1961 și 1964), medaliat cu bronz la CM din 1967, vicecampion mondial universitar în 1968, câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Dinamo în 1965 și de opt ori campion național în tricoul "alb-roșu". Mircea Costache II s-a stins din viață noaptea trecută, la vârsta de 75 de ani, în urma unor probleme cardiace majore.

"A fost un jucător uriaș, atât din punct de vedere al valorii sportive, cât și umane. A făcut parte din prima generație mare a handbalului românesc și a marcat golul victoriei din finala mondială din 1961, cu Cehoslovacia, care ne-a adus prima medalie de aur", a declarat fostul campion mondial Valentin Samungi. "A fost un pivot talie mondială la vremea respectivă. Avea o priză extraordinară a mingii și un simț al porții deosebit. Am mai pierdut un mare campion, de care oamenii au uitat în ultimii ani", a declarat o altă mare glorie a handbalului românesc, Marin Dan.

După ce a încheiat activitatea sportivă, la finele anilor 60, Mircea Costache II s-a dedicat muncii de antrenor, cea mai mare parte a carierei desfășurând-o în străinătate, ca selecționer în Algeria și Portugalia. A fost decorat în România cu Ordinul Muncii în 1961, Medalia Meritul Sportiv in 1964, Medalia Serviciu Credincios in 2001. În Portugalia a primit, în 1993, Medalia Bune Servicii Sportive. A fost Maestru Emerit al Sportului.

Dumnezeu să-l odihnească!

CS Dinamo, 16 februarie 2016

Program Competitional

Săptămâna 10-17 decembrie 2018

Baschet. Liga Națională (etapa 10), vineri 14 decembrie, ora 17:00: Dinamo Știința – CSM CSU Oradea. Sala Dinamo

Handbal. Liga Națională (etapa 14), joi 13 decembrie, ora 17:30: Dinamo – HC Dobrogea Sud Constanța. Sala Dinamo

Handbal. Cupa României (sferturi de finală), duminică 16 decembrie: Dinamo – CSM București. Sala Dinamo

Volei masculin. Divizia A1 (etapa 10), miercuri 12 decembrie, ora 18:00: Unirea Dej – Dinamo. Divizia A1 (etapa 11), sâmbătă 15 decembrie: Dinamo – Arcada Galați. Sala Dinamo

Volei feminin. Divizia A1 (etapa 9), sâmbătă 15 decembrie: Dinamo – CSM Târgoviște. Sala Dinamo

Natație. Campionatele Mondiale în bazin scurt (25 metri), 10-17 decembrie, Hangzhou (China)

Acreditari CHL

ANUNTURI AGREMENT

 În ziua de sâmbătă, 8 decembrie 2018, Bazinul olimpic acoperit Anatolie Grințescu – Dinamo va găzdui cea de a doua partidă de polo dintre Dinamo și Sportul Studențesc Corona, din etapa a opta a Superligii, motiv pentru care activitatea de agrement se va desfășura în data respectivă începând cu ora 13:00.

Ghid informare

Ghid_informare_DGA

Agrement Fitness

NOU! Hidrokinetoterapie

Agrement Natație

Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Fotbal

Căutare sportivi

Nume:
Disciplina sportivă:
Activitate:
Grupa de vârstă:

Vizitatori online

Avem 260 vizitatori online