Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Handbal masculin Handbal. A murit dublul campion mondial MIRCEA COSTACHE II

Handbal. A murit dublul campion mondial MIRCEA COSTACHE II

Mircea_Costache_IIClubul Sportiv Dinamo deplânge trecerea în neființă a marelui handbalist român MIRCEA COSTACHE II, dublu campion mondial (1961 și 1964), medaliat cu bronz la CM din 1967, vicecampion mondial universitar în 1968, câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Dinamo în 1965 și de opt ori campion național în tricoul "alb-roșu". Mircea Costache II s-a stins din viață noaptea trecută, la vârsta de 75 de ani, în urma unor probleme cardiace majore.

"A fost un jucător uriaș, atât din punct de vedere al valorii sportive, cât și umane. A făcut parte din prima generație mare a handbalului românesc și a marcat golul victoriei din finala mondială din 1961, cu Cehoslovacia, care ne-a adus prima medalie de aur", a declarat fostul campion mondial Valentin Samungi. "A fost un pivot talie mondială la vremea respectivă. Avea o priză extraordinară a mingii și un simț al porții deosebit. Am mai pierdut un mare campion, de care oamenii au uitat în ultimii ani", a declarat o altă mare glorie a handbalului românesc, Marin Dan.

După ce a încheiat activitatea sportivă, la finele anilor 60, Mircea Costache II s-a dedicat muncii de antrenor, cea mai mare parte a carierei desfășurând-o în străinătate, ca selecționer în Algeria și Portugalia. A fost decorat în România cu Ordinul Muncii în 1961, Medalia Meritul Sportiv in 1964, Medalia Serviciu Credincios in 2001. În Portugalia a primit, în 1993, Medalia Bune Servicii Sportive. A fost Maestru Emerit al Sportului.

Dumnezeu să-l odihnească!

CS Dinamo, 16 februarie 2016

Program Competitional

Săptămâna 13-19 mai 2019

Baschet. Liga Națională, grupa 5-8 (semifinală, meci 2), 15 mai, ora 19:00: Dinamo Știința - SCM Timișoara. Sala Dinamo. Meciul 3 (dacă e cazul), 18 mai: Timișoara – Dinamo Știința

Handbal. Liga Națională, finala (meci 1), 15 mai, ora 18:05: HC Dobrogea Sud Constanța – Dinamo

Rugby. Superliga CEC Bank, grupa 5-8 (semifinală), 18 mai, ora 11:00: SCM Gloria Buzău – Dinamo

Gimnastică. Campionatul Național de junioare III, 17-19 mai, Arad

Haltere. Cupa României pentru tineret, 13-17 mai, Onești

Judo. Cupa României, 17-19 mai, Poiana Brașov

Scrimă. Campionatul Național de tineret – sabie (masculin și feminin), 16-19 mai, București

Scrimă. Cupa Mondială – spadă feminin, 17-19 mai, Dubai

ANUNTURI AGREMENT

• În ziua de vineri, 17 mai a.c., activitățile de inițiere și agrement în piscina de 50 de metri din cadrul Bazinului olimpic acoperit Anatolie Grințescu Dinamo se vor încheia la ora 20:50.
Vă mulțumim pentru înțelegere!

Ghid informare

Ghid_informare_DGA

Alegeri Europarlamentare

Agrement Fitness

NOU! Hidrokinetoterapie

Agrement Natație

Agrement Tenis

Agrement Atletism

Agrement Fotbal

Căutare sportivi

Nume:
Disciplina sportivă:
Activitate:
Grupa de vârstă:

Vizitatori online

Avem 338 vizitatori online