Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Handbal masculin Handbal. Atmosfera de vis, a doua victorie in Liga Campionilor

Handbal. Atmosfera de vis, a doua victorie in Liga Campionilor

Liga Campionilor, Grupa D (meciul 3): Dinamo – Wacker Thun (Elveția) 35-34 (19-14)

Mousavi_cu_WackerDinamo și-a păstrat invincibilitatea pe teren propriu în noul sezon al Ligii Campionilor. Alb-roșiii au câștigat cel de-al doilea meci jucat acasă, scor 35-34 cu Wacker Thun (Elveția), și cu patru puncte în clasament își continuă cursa pentru primele două locuri care duc în barajul pentru optimile de finală. Meciul s-a desfășurat miercuri, într-o atmosferă fantastică, inclusiv oaspeții fiind impresionați de suporterii dinamoviști.

După trei meciuri fără victorie, Dinamo a intrat pe teren în meciul cu Thun cu obiectivul clar de a nu lăsa adversarilor nicio șansă. Începutul a fost însă mai greoi, astfel că oaspeții, veniți la București cu o echipă tânără, dar extrem de mobilă și dispusă la efort, s-au desprins la 5-9 (min. 10). Antrenorul Constantin Ştefan a cerut time-out, iar Dinamo și-a revenit spectaculos, cu cinci goluri m,arcate consecutiv: 10-9 (min. 16).

Descătușată, campioana României s-a desprins până la pauză la 5 goluri, 19-14 și se părea că se îndreaptă către o victorie lejeră. Nu a fost însă așa, în pofida faptului că a marcat la realuare, pentru diferența maximă din joc, 20-14. Elvețienii au profitat de câteva ratări în atac ale dinamoviștilor și au comprimat diferența până la 2-3 goluri, care s-a menținut până aproape de final, cu tunarik celor două echipe, Amine Bannour (Dinamo – 9 goluri) și Ron Delhees (Wacker – 10 goluri) marcând la foc continuu. Un moment psihologic s-a consumat în minutul 54, când Ştefan Grigoraş a parat o aruncare de la 7 metri la scorul 33-30. Nu s-au risipit definitiv emoţiile, dar Dinamo a devenit mai stăpână pe joc.

Cu două minute înainte de final, soarta meciului era deja stabilită, când Nicu Negru a marcat pe contraatac, scor 35-32. Oaspeţii au mai înscris două goluri în ultimul minut, dar a fost prea târziu pentru a mai pune Dinamo în dificultate.

Campioana României a obţinut o victorie preţioasă, 35-34, iar săptămâna viitoare va merge în Finlanda, pentru un meci ce poate fi capital pentru partea superioară a clasamentului.

Constantin Ștefan: ”A fost un meci foarte important, pentru a acumula încă două puncte în clasament. Știam că Wacker Thun practică un joc rapid. Le-am urmărit meciurile din Liga Campioniulor și am observat că este preocupată să joace contraatacul foarte bine. Ne bucurăm pentru cele două puncte, am avut un public extraordinar, care ne-a susținut pe tot parcursul jocului. Miercurea viitoare avem un meci important în Finlanda. Am văzut că și cei de la Thun au avut probleme acolo, dar dacă vrem să ieșim din grupă trebuie să câștigăm”.

Răzvan Gavriloaia (extremă Dinamo): ”Înainte de toate, trebuie să felicit echipa din Thun pentru acest joc. Ne-a solicitat la maximum. A fost un joc greu, cu multe contacte fizice pe semicerc. La sfârșit noi am reușit să terminăm cu un gol în plus, ceea ce este foarte important, mai ales din punct de vedere mental, pentru că eram un pic jos după ultimele trei meciuri disputate”.

Remo Badertscher (Wacker Thun manager): ”Vreau să felicit echipa Dinamo pentru victorie. Pentru noi a fost un meci greu, solicitant, dar pe care l-am dus bine până la final. Sunt foarte mândru de băieții mei, de ceea ce au reușit astăzi. Pentru noi a fost ceva nou să jucăm într-o astfel de atmosferă. Cu ceva mai mult noroc, am fi putut câștiga acest meci”.

Dinamo Bucureşti – Wacker Thun 35-34 (19-14)

Missaoui, Grigoraş – portari; Descat, Bannour 9, Alouini 5, Savenco, Szasz 1, Negru 6, Şandru 1, Gavriloaia 2, Komogorov 4, Zulfic 3, Kuduz, Mousavi 3, Acatrinei 1. Antrenori: Constantin Ştefan, Sebastian Bota

Arnosti, Wick – portari; Holm 7, Linder, Felder, Dahler 2, Suter 5, Giovanelli 2, Lanz 3, Friedli, Simon Huwyler 1, Guignet 2, Stefan Huwyler, Krainer 1, Wyttenbach 1, Delhees 10. Antrenor: Martin Rubin

Tot în Grupa D: Wisla Plock - Riihimaen Cocks 34-18

CS Dinamo, 27 septembrie 2018

Program Competitional

19-24 septembrie 2023

Polo. LEN Euro Cup (turneu preliminar), 21-24 septembrie, Sabac (Serbia)

Fotbal. Liga 1 (etapa 10), vineri, 22 septembrie, ora 21:00: Dinamo 1948 – Farul Constanța. Stadion Arcul de Triumf

Handbal. Liga Națională (etapa 5), vineri 22 septembrie, ora 17:00: Dinamo – CSU din Suceava. Sala Dinamo

Baschet. Liga Națională (etapa 1), sâmbătă, 23 septembrie: Dinamo – CSM Târgu Jiu. Sala Dinamo

Fotbal. Liga 3 (etapa 5), sâmbătă, 23 septembrie, ora 17:00: SCM Dunărea 2020 Giurgiu – CS Dinamo

Rugby. Liga Națională (faza II, etapa 6), sâmbătă 23 septembrie, ora 12:45: Rapid - Dinamo. Stadion Olimpia

Volei masculin. Turneu de pregătire, 22-24 septembrie, Kragujevac (Serbia)

Lupte. Campionatul Mondial seniori, 18-24 septembrie, Belgrad

Lupte. CN U20 și CN U15, 21-24 septembrie, Târgu Mureș

Ciclism. Campionatul Național și Cupa Națională, 20-24 septembrie, Câmpulung Muscel

Taekwondo. Seminar internațional susținut de campionul olimpic Carlo Molfetta, 22-24 septembrie, Sala Dinamo

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Agrement bazin descoperit

Programul activităților de agrement în bazinul descoperit

Luni-vineri: 12:30 – 16:00 și 19:30-21:30 (între 16:00 și 19:30 în bazin se vor desfășura antrenamente ale grupelor de performanță)

Sâmbătă: 12:30 – 21:30

Duminică: 10:00 – 20:00

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

Bazinul descoperit din incinta Complexului Sportiv Dinamo va găzdui, la finele acestei săptămâni, meciurile din cadrul Cupei Dinamo la polo. Din acest motiv, activitatea de agrement în zilele de sâmbătă și duminică se va desfășura după următorul program:

Sâmbătă (2 septembrie): între orele 12:30 - 16:00 și 19:30 - 21:30

Duminică (3 septembrie): între orele 13:00 și 20:00

Vizitatori online

Avem 595 vizitatori online